Heb je wel eens je vitamine D-niveau laten checken?

Heb je wel eens laten checken of je Vitamine D tekort hebt?

ja
7
100%
nee
0
Geen stemmen
weet niet
0
Geen stemmen
anders, namelijk;
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 7

meid1988
Berichten: 175
Lid geworden op: Di 11 Nov 2014, 19:05

Heb je wel eens je vitamine D-niveau laten checken?

Berichtdoor meid1988 » Do 16 Mei 2019, 11:19

ik heb een interessant boek inzake de vitamine D uit de bibliotheek gehaald.

het boek heet: "Superhormoon vitamine D : bescherm je tegen chronische ziekten?"

Samenvatting
Als we onze huid - goed gedoseerd - aan de zon blootstellen, maken we vitamine D aan. Omdat tegenwoordig vrijwel niemand meer regelmatig lang genoeg in de buitenlucht verblijft, lijden steeds meer mensen aan een vitamine D-tekort. Ongeveer 90 procent van de bevolking heeft een te lage vitamine D-bloedspiegel, en dat deel van de bevolking profiteert dan ook niet van deze natuurlijke bron van gezondheid.

Wanneer ons lichaam niet voldoende vitamine D vormt, ontstaan er stoornissen in de celstofwisseling, functioneren de organen niet goed en kunnen er allerlei ziekten ontstaan - van infecties en aandoeningen aan de luchtwegen tot reuma, diabetes, hartfalen en kanker. In dit boek lees je wat deskundigen aanbevelen om een tekort te voorkomen en de positieve werking van de vitamine volledig te benutten.


- Wetenschappelijk gefundeerd: De allernieuwste, baanbrekende inzichten in de heilzame werking van vitamine D op grond van wereldwijde onderzoeksresultaten.
- Preventieve werking: Lees hoe vitamine D tegen ziekten beschermt en de kans op genezing van chronische ziekten vergroot.
- Voldoende vitamine D tanken: Talloze tips voor hoe je het samenspel van zon, voeding en preparaten kunt gebruiken om het vitamine D-tekort op te heffen.


Prof. dr. Jörg Spitz is arts met als specialisatie nucleaire en voedingsgeneeskunde. Hij heeft ruim veertig jaar ervaring in de gezondheidszorg. Tegenwoordig houdt hij zich bezig met gezondheidspreventie.

Terug naar “Polls”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast