Muziek

Voor onderwerpen die niet met Lyme te maken hebben. Hier kan van alles worden geplaatst. Luchtige onderwerpen zijn ook welkom.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6489
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Muziek

Berichtdoor Roxy » Zo 15 Mei 2022, 22:51

Sproetje schreef:Ja, dat is waar
En ja, men zal wel moeten samenwerken om een meerderheid te krijgen.

Wat betreft Amnesty International ; een quote die je eerder aanhaalde, moet wel gezegd worden dat er maar weinig organisaties neutraal kunnen blijven.
Kijk bv naar het rode kruis dat in de jaren 40 vorige eeuw mee hielp met de deportatie van de joden.

als het over communistische verzetshelden en de vervolging van communisten door de nazi’s gaat hebben we nog een grote blinde vlek.

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/w ... n-erkennen
@Sproetje, ben/was je een voorstander van het gedachtegoed van de CPN of de NCPN/CJB (baseert zich op het marxisme-leninisme)?
Communistische Partij van Nederland (CPN) - Een korte geschiedenis; Bron https://historiek.net/communistische-pa ... is/107699/
..In 1991 viel na ruim tachtig jaar het doek voor de partij; dat jaar fuseerde de CPN met de Pacifistisch Socialistische Partij (PSP), de Politieke Partij Radikalen (PPR) en de Evangelische Volkspartij (EVP) tot GroenLinks..
GroenLinks - Geschiedenis; Bron https://groenlinks.nl/geschiedenis

De partij GroenLinks werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland (CPN), de Evangelische Volkspartij (EVP), de Politieke Partij Radikalen (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij (PSP).
GroenLinks verloor bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 6 zetels en bezet nu 8 zetels in de Tweede Kamer. De partij heeft 8 zetels in de Eerste Kamer en 3 in het Europees Parlement. GroenLinks heeft nog nooit aan een kabinet deelgenomen.

Het voorgestelde linkse blok door Klaver de samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA is nog geen succes geworden. De PvdA heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 9 zetels. De partij heeft 6 zetels in de Eerste Kamer en 6 in het Europees Parlement.
De Tweede Kamerverkiezingen van 2017 verliepen desastreus voor de PvdA. Van de 38 zetels die de partij had gewonnen in de voorgaande verkiezingen bleven er 9 over. Dit verlies van 29 zetels is het grootste verlies uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis.

Een groot links blok lijkt er niet te gaan komen. De SP wil zich niet aansluiten bij het linkse blok. De SP haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 9 zetels. Na de verkiezingen van 2017 waren dit er nog 14 zetels. De partij heeft 4 zetels in de Eerste Kamer en momenteel geen zetels in het Europees Parlement.
AD 19 maart 2022 - SP wil meer afstand nemen van andere linkse partijen; Bron https://www.ad.nl/politiek/sp-wil-meer- ... ~addcdbc9/
..De SP gaat zich meer afzetten tegen andere linkse partijen als GroenLinks en PvdA. Dat zei partijleider Lilian Marijnissen op een partijraad van de SP in reactie op het verlies dat de partij boekte bij de gemeenteraadsverkiezingen..
AD 26 juni 2021 SP zet jongerenclub Rood aan de kant: ‘Wat een geklets over stalinistische praktijken!’; Bron https://www.ad.nl/politiek/sp-zet-jonge ... ~a3ea9279/
..Sommige jongeren van Rood zijn aangesloten bij het Communistisch Platform, een club die wil dat de SP een communistische partij wordt die het kapitalisme omver werpt..
Opmerkelijk is dat ondanks dat er veel fout is gegaan in het vorige kabinet, dat moest aftreden, hebben de Nederlanders bij de Tweede Kamerverkiezingen de VVD er niet op afgerekend. De VVD haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 34 zetels. Na de verkiezingen van 2017 waren dat 33 zetels.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6489
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Muziek

Berichtdoor Roxy » Ma 16 Mei 2022, 15:47

Sproetje schreef:
als het over communistische verzetshelden en de vervolging van communisten door de nazi’s gaat hebben we nog een grote blinde vlek.
https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/w ... n-erkennen
@Sproetje, Hannie Schaft verzetsstrijder en communiste ontving postuum het Nederlandse Verzetskruis, Verzetsherdenkingskruis en de Amerikaanse Medal of Freedom. Zij wordt jaarlijks herdacht; Bron https://hannieschaft.nl/

De voorzitter van de Tweede Kamer noemt in de toespraak bij de 4 mei herdenking 2021 alle verzetsstrijders; Bron https://www.tweedekamer.nl/sites/defaul ... _4_mei.pdf
..Van Hanny Schaft tot Anton de Kom.
Van Geertje Pel-Groot tot Boy Ecury.
Ook andere scheidslijnen zijn weggevallen.
In de lijst staan bakkers en bankiers, artsen en
ambtenaren, studenten en stukadoors.
Het konden communisten zijn of liberalen, gereformeerden
of katholieken, homo’s of hetero’s.
Wat hen verbond, was het besluit om ‘nee’ te zeggen tegen
discriminatie en uitsluiting.
En het lef om daarnaar te handelen..
Het wordt herdacht en dat is voldoende.

Voor het gedachtegoed van de CPN en van het huidige NCPN/CJB (baseert zich op het marxisme-leninisme) en van het Communistisch Platform ('Rood' (aangesloten bij het Communistisch Platform) is een club die wil dat de SP een communistische partij wordt die het kapitalisme omver werpt. De SP heeft er afstand van genomen; Bron https://www.ad.nl/politiek/sp-zet-jonge ... ~a3ea9279/) is terecht geen plaats in Nederland.
Communistisch Platform
..De communistische maatschappij bedoelen wij op de klassiek marxistische manier. Dat betekent een samenleving zonder staat, zonder klassen, zonder geld, zonder armoede en zonder oorlog. Een samenleving van vrije producenten, waarin wij als arbeiders gezamenlijk de baas zijn over de economie. Een samenleving die draait om het welzijn van mensen en de leefomgeving en niet om de bevelen van het kapitaal..

..Dat betekent dat wij binnen de bestaande arbeidersorganisaties een communistisch programma willen invoeren. We doen dat binnen de SP maar ook andere organisaties waar communisme een voedingsbodem heeft. Daarnaast willen wij binnen de vakbond, protestbewegingen en andere arbeidersorganisaties strijden voor communistische politiek..
NCPN/CJB
..De CJB is de Communistische Jongeren Beweging van Nederland en is de jongerenorganisatie van de NCPN (Nieuwe Communistische Partij Nederland). De CJB baseert zich op het marxisme-leninisme..

..Het marxisme-leninisme is de theorie die verklaart wat het kapitalisme is en hoe we er tegen kunnen strijden. Het werk van Marx, Engels, Lenin en anderen geeft inzicht in hoe de maatschappij is ingericht, hoe de werkende klasse wordt uitgebuit, en hoe we tot een socialistische samenleving kunnen komen, waarin de werkende mensen zelf de macht hebben..

..De andere partijen (inclusief de partijen die zich ‘links’ of zelfs ‘socialistisch’ noemen) beloven van alles. Maar die beloftes vergeten ze al gauw wanneer ze aan de macht komen. Dat komt doordat ze het kapitalisme niet in twijfel trekken. Het private kapitalistische eigendom, dat gebaseerd is op de uitbuiting van de werkers, is voor de andere partijen heilig. Ze houden het kapitalisme overeind, en daarmee ook de uitbuiting en alle problemen zoals werkloosheid, armoede, onzekerheid, discriminatie en oorlog. Binnen de kaders van het kapitalisme zullen regeringen, of ze zich nu rechts of links noemen, de belangen van de grote bedrijven dienen. De NCPN is de enige partij die als doel heeft het kapitalisme omver te werpen en een socialistische maatschappij op te bouwen, en daarom dient het consequent de belangen van de arbeidersklasse. De communistische partij belooft niet dat de partij de problemen voor de mensen gaat oplossen, maar organiseert de mensen zelf in de strijd om gezamenlijk de maatschappelijke problemen op te lossen in de strijd voor een betere, socialistische maatschappij..
21 februari 2022: Historiek - De invloed van het Communistisch Manifest; Bron https://historiek.net/communistisch-man ... loed/2946/
..Enkel een aantal marginale politieke groeperingen, zoals de NCPN in Nederland, hanteren het nog als een beginselprogramma. Politicoloog Van Putten noemt in zijn standaardwerk over politieke stromingen het communisme dan ook een verschijnsel van het verleden, omdat het zichzelf zeer in opspraak heeft gebracht en aan zijn eigen pervertering ten onder is gegaan..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Leia
Moderator
Berichten: 375
Lid geworden op: Di 04 Nov 2014, 20:01

Re: Muziek

Berichtdoor Leia » Di 17 Mei 2022, 22:57

Graag on-topic blijven, namelijk Muziek.

Leia, moderator

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2428
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Muziek

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Wo 18 Mei 2022, 08:11

Manchester Orchestra - The Silence

https://youtu.be/8ui9umU0C2g
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6489
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Muziek

Berichtdoor Roxy » Wo 18 Mei 2022, 13:08

Afbeelding
Roachford op Radio 10 in de Morgen; Bron https://www.radio10.nl/ekdomindemorgen/ ... rard-ekdom

Roachford - Cuddly Toy @ Ekdom op Radio 10 in de Morgen (2021) ; Bron https://www.kijk.nl/programmas/kijk-rad ... ysXkzAWqgl
Roachford - High On Love @ Ekdom op Radio 10 in de Morgen (2021); Bron https://www.kijk.nl/programmas/kijk-rad ... vTPKdLOype

Roachford // Ain't No Sunshine (2016); Bron https://www.youtube.com/watch?v=Sss42WIxfy0
Andrew Roachford - 'Ain't No Sunshine' (Bill Withers cover) Live @ Ekdom In De Ochtend (2016); Bron https://www.youtube.com/watch?v=LN7poY6SuOE
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6489
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Muziek

Berichtdoor Roxy » Di 07 Jun 2022, 21:01

Afbeelding
AD
7 juni 2022
Robbie Williams lanceert nieuwe versie Angels met ‘ons’ Metropole Orkest: ‘Wat prachtig’; Bron https://www.ad.nl/show/robbie-williams- ... ~a88e443d/
Popster Robbie Williams (48) heeft het eerste nummer onthuld dat hij met het Nederlandse Metropole Orkest in een nieuw jasje heeft gestoken. In de clip is te zien hoe de muzikanten alle registers opentrekken voor de 2022-versie van Williams’ grootste hit Angels.
Robbie Williams | Angels (XXV); Bron https://www.youtube.com/watch?v=pv-XrJkUKY0
Robbie’s new album ‘XXV’ is out on September 9th. The album consists of newly orchestrated versions of his greatest hits with the Metropole Orchestra
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6489
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Muziek

Berichtdoor Roxy » Do 16 Jun 2022, 16:51

Afbeelding
DeWolff & Metropole Orkest - Live Like You; Bron https://www.youtube.com/watch?v=HFppcSygG4k
DeWolff - Live Like You (LIVE); Bron https://www.youtube.com/watch?v=ZAzBgAP4FOE
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Sproetje
Berichten: 3375
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Muziek

Berichtdoor Sproetje » Za 25 Jun 2022, 13:10


Henriëtte
Berichten: 2301
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Muziek

Berichtdoor Henriëtte » Za 25 Jun 2022, 14:10

Ed Sheeran - Bad Habbits;

https://www.youtube.com/watch?v=orJSJGHjBLI

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 2301
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Muziek

Berichtdoor Henriëtte » Do 04 Aug 2022, 16:51

Armin v. Buuren & Billen ft. JC Stewart;

https://www.youtube.com/watch?v=Yxi7ABcIxKU

Henriëtte


Terug naar “Off-Topic Café”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast