Jin Shin Jyutsu, een Japanse zelfheelkunst

FMeij
Berichten: 8
Lid geworden op: Zo 03 Jul 2016, 14:28

Jin Shin Jyutsu, een Japanse zelfheelkunst

Berichtdoor FMeij » Ma 11 Mar 2019, 17:32

Vanaf 2014 paste ik vier jaar lang zelfstandig de Japanse zelfheelkunst Jin Shin Jyutsu op mijzelf toe waardoor mijn gezondheid, zonder in die periode medicatie te gebruiken, langzaam maar zeker steeds weer wat verbeterde.

Wat historie: Ongeveer 12 jaar geleden kreeg ik te maken met een burn-out. Achteraf gezien was deze mede te wijten aan de ziekte van Lyme. Toentertijd had ik elke paar weken een aantal dagen griepachtige verschijnselen met o.a. gewrichtsklachten, neurologische klachten en koorts, en was ik vrijwel permanent chronisch moe.

Mijn gezondheid ging de daaropvolgende jaren verder achteruit. De ‘burn-out’ herstelde ondanks voldoende rust niet en werken bleek na twee jaar al nauwelijks meer mogelijk. Na vijf jaar was ik slecht ter been, terwijl ik voordat ik ziek werd sportief was, had concentratie-, geheugen- en spraakproblemen, en moest vrijwel dagelijks overdag meerdere keren lange tijd in een verduisterde slaapkamer rusten en bijkomen. Daarnaast had ik te maken met veel voedselovergevoeligheden.

Na vijf jaar doormodderen jaar liet ik mij uitgebreid onderzoeken naar een mogelijke oorzaak van de malaise in mijn lichaam. Een internist van Gelre ziekenhuizen, tevens Lyme-specialist, stelde na een 3 maanden durend onderzoek uiteindelijk middels een bloedtest de diagnose: de ziekte van Lyme.

Na een antibioticakuur zou de Lyme volgens de internist weg moeten zijn uit mijn lichaam. De antibiotica deed wonderen tijdens de kuur. Opeens barstte ik toen van de energie. Toen de kuur voorbij was kwamen de lichamelijke klachten weer terug. De internist verklaarde toen dat hij mij niet verder kon helpen.

Een tijd lang ben ik toen onder behandeling van arts PvM geweest wegens een chronisch geworden ziekte van Lyme. Die behandelingen hadden door mijn vele voedsel- en medicijnovergevoeligheden weinig resultaat.

Na zeven jaar achteruitgang van mijn lichamelijke gezondheid maakte ik vijf jaar geleden kennis met Jin Shin Jyutsu, een Japanse zelfheelkunst. Door vanuit boeken Jin Shin Jyutsu op mijzelf toe te passen merkte ik voor het eerst sinds zeven jaar enige grip op en enig herstel van mijn gezondheid.

In 2018 heb ik contact gezocht met een Jin Shin Jyutsu-practitioner die praktijk houdt in Uddel & Apeldoorn, om samen met haar te kijken of er meer voor mijn gezondheid zou kunnen worden gedaan met behulp van Jin Shin Jyutsu. De Jin Shin Jyutsu-sessies bij deze practitioner hebben mijn gezondheid toen een flinke boost gegeven.

Inmiddels heb ik hierdoor ook geleerd om Jin Shin Jyutsu doelgerichter op mijzelf toe te passen waardoor ik nu best tevreden ben over mijn huidige lichamelijke gezondheid.

De Jin Shin Jyutsu-sessies, vergezeld van aanwijzingen en tips zijn dus erg waardevol gebleken voor mijn gezondheid. Met behulp van Jin Shin Jyutsu kan ik mijn lichaam nu zelf fit houden en negatieve effecten van de ziekte van Lyme steeds beter en blijvend neutraliseren. En daar ben ik begrijpelijkerwijs erg blij mee.

Heb ik door het vier jaar uitsluitend vanuit boeken op mijzelf toepassen van Jin Shin Jyutsu wellicht een kans tot eerder herstel laten liggen? De lange periode van ziekte was welliswaar heftig, maar ik voel me er als mens gelukkig door gegroeid.

Overigens sluit ik inmiddels niet uit dat de ziekte van Lyme vooral kans krijgt om te zieken als het energiesysteem van het lichaam door te veel stress en trauma’s - waar dan ook door veroorzaakt - ontwricht raakt.
In terminologie van Jin Shin Jyutsu: de (energetische) balans en lichamelijke (energetische) doorstroom is ontwricht en/of geblokkeerd geraakt. Zodra doorstroom en balans zijn hersteld is het lichaam weer in staat om zelfstandig met ziekten (waaronder de ziekte van Lyme) te dealen en te herstellen. Daardoor kan ik ook gewoon lekker in het bos blijven wandelen zonder mij ongerust te hoeven maken over een nieuwe besmetting door tekenbeten.

Voor mij werkt ook:

- dagelijks een korte (max 10 min.) lichaamsgerichte meditatie (of een langere meditatie met elke tien minuten een korte onderbreking van enkele minuten);

- het gebruik van osmosewater (eventueel gemineraliseerd met een snufje Luvos microfijne heilaarde en/of Keltisch zeezout) voor drinkwater, koffie & kruidenthee en om mee te koken;

- zoveel mogelijk nuttigen van verse biologische voeding: groenten; fruit; vlees en eieren van grasgevoerde, vrijlopende dieren; gefermenteerde zuivelproducten van rauwe melk als bijv. zelfgemaakte rauwmelkse kefir en (gekochte) rauwmelkse kaas;

- het vermijden van volkoren granenproducten vanwege de darmwanden irriterende danwel beschadigende werking van veel granenvezels - zuurdesem (en gist) brood van gebuild en van wit meel vallen mij goed;

- in het algemeen: voeding waar ik mij goed bij/door voel, ook de volgende dag.. ;)

- betaine HCL bij maagzuurklachten; lactasetabletten bij niet-gefermenteerde melkproducten; extra glucose bij fructoserijke producten;

- voldoende, maar zeker niet te veel beweging - bijv. in de vorm van wandelen, fietsen en soms zwemmen;

- het vermijden van huidirriterende stoffen waaronder die in zepen en geparfumeerd spul;

- inspirerende, maar vooral leuke boeken lezen: bijv. Jelle Hermus - ‘Steeds leuker’ - hoewel hij niet veel 'kaas' gegeten lijkt te hebben van een 'gezond voedingspatroon' (bij ziekte) ;-);

- I.B.T. - Inclined Bed Therapie / Verhoogd Bed Therapie.

Terug naar “Alternatieve therapieën”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast