@NickyC, bedankt voor het meedenken!
Ik kon helaas geen lactoferrine vinden van andere melk dan van koemelk.
Ik kwam tegenstrijdige berichten tegen over of het nou wel niet geschikt is voor mensen die niet tegen koemelk kunnen.
Ik vond
hier o.a. dit:
Note: If you are lactose-intolerant or have an actual allergy to milk, you can still benefit from lactoferrin. The milk protein found in lactoferrin is different from the milk sugar lactose. If you are lactose-intolerance, your body cannot produce lactase, the sugar-splitting enzyme required for the digestion of lactose. Since lactoferrin doesn’t contain lactose, this is not a concern.
Additionally, the milk proteins that are commonly associated with allergic reactions—casein, casein derivatives, lactalbumin, beta-lactoglobulin and bovine serum albumin—are not present in lactoferrin.
Ik weet niet of dit betrouwbare info is, maar besloot gewoon die van koemelk te proberen. En heb er tot nu toe geen typische klachten van gemerkt zoals ik die normaalgesproken van koemelk krijg.
Ik heb de apolactoferrine gebruikt in plaats van de lactoferrine, omdat mijn doel niet is om ijzer aan te vullen.
Ik heb het een week gebruikt. Langzaam opgebouwd naar per dag ong. 500mg apolactoferrine en 8 gram xylitol (het poeder afgewogen met een weegschaal van een online smartshop).
Al vrij snel:

- meer energie
- wat minder spierzwakte
- wat meer eetlust en meer dorst
- betere stoelgang (de xylitol laxeert en de apolactoferrine verstopt een beetje dus dat is denk ik per persoon even uitvogelen wat een goede verhouding is)
Na 4 dagen daarbij ook:
- meer RLS (rusteloze en pijnlijke benen)
- meer lage rugpijn en uitstralende pijn (verergering radiculaire pijn die ik al heb door de lyme)
- beetje hoofdpijn
- wat diepe griepachtige spierpijn
Aan het einde van de week was ik herstart met antibiotica. Doxycycline 300mg/dag met tinidazol 1000mg/dag. En na enkele dagen begon weer een hele flinke herx.

Maar ben daar nu weer redelijk van hersteld en ik ga nog even zo door.
Josie