Herstel conditie

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4600
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Herstel conditie

Berichtdoor Roxy » Di 01 Jan 2019, 15:49

Er zijn Yoga leraressen/leraren die Yoga les geven en werken met verschillende methodes bijvoorbeeld dat de basis waaruit de lessen geven worden Hatha Yoga is aangevuld met onder andere Yin-Yang, Feldenkrais, Dru, Mind Fulness, Power en Pilatus. In combinatie met meditatie (bewustzijn moment) en met ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Er kunnen TRE oefening(en) bij zitten.
Een andere mogelijkheid is om bij een gecertificeerde TRE trainer in Nederland een Workshop te volgen om de TRE oefeningen aan te kunnen leren.

Veenendaalse Krant.nl
31 december 2018
'Leven weer terug' na succesvolle therapie in Australië
VEENENDAAL ,,Na de eerste dag merkte ik al dat er iets gebeurde met mijn lichaam. Ik voelde me anders, beter. Aan het eind van die week kon ik een half uur tot drie kwartier lopen, terwijl ik het daarvoor nog geen tien minuten volhield en dus voor het grootste gedeelte een rolstoel nodig had.''

Het is gelukt. De Veense Marjolein Reijnders herstelde van de schade die de ziekte van Lyme bij haar veroorzaakte. De ziekte zelf was al overwonnen, maar de Lyme had flink huisgehouden in haar lichaam.
Lees meer Bron https://veenendaalsekrant.nl/lokaal/lev ... %AB-530218
Met de behandeling van twee jaar bij een Ilads werkende Lyme arts in Nederland is de ziekte van Lyme overwonnen. De revalidatie behandeling in Australië heeft voor verder herstel gezorgd; lees meer Bron https://marlysmission.wordpress.com/ Mooi resultaat!

In Nederland zijn vergelijkbare mogelijkheden te vinden. TRE: een animatie video laat zien wat TRE is; Bron https://www.youtube.com/watch?v=akRgCX9o0Jo

Meer informatie Wat is TRE? Lees meer Bron https://www.yogalab.nl/wat-is-tre
Wat zijn Tension Releasing Exercises (TRE)?

TRE is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.

Het kan goede resultaten geven ook bij Lyme patiënten. Door ziekte en klachten als bijvoorbeeld erge pijnen kan het lichaam gaan blokkeren en verkrampen en in blijvende -chronische- stress komen. Chronische stress leidt vaak tot een verergering van klachten en symptomen en het kan andere ziekten doen ontstaan.

Ik kan mij goed herinneren dat ik in de periode dat ik erg ziek was en erge zenuw-/neuropatische pijn in de spieren en in het hele lichaam had dat het lichaam verkrampt was geraakt en dat dat gevolgen had voor het goed kunnen ademen en ontspannen.
De ademhaling was niet meer in de buik maar zat hoog in de borst met een snelle ademhaling en het kunnen ontspannen van het lichaam en de spieren was niet meer mogelijk. Het niet goed kunnen ademen, een hoge ademhaling geeft een snelle ademhaling wat niet goed is.

Psychologie Magazine
20 maart 2014
April 2014 – een artikel over TRE in Psychologie Magazine; lees meer Bron https://www.yogalab.nl/tre-in-psychologie-magazine
Bij stressvolle situaties komen allerlei spieren in actie, met de psoas-spier als grootste. Hij verbindt de onderste helft van de wervelkolom via het bekken met de bovenbenen. Bij gevaar trekt deze spier samen, waardoor je in elkaar duikt en de organen in je lage buik beschermt. Als het gevaar is geweken, ontspant de psoas weer.

‘Veel mensen gebruiken slechts de helft van dat overlevingsmechanisme,’ zegt Daan Timmers. ‘Ze bouwen wel spanning op, maar ze ontladen niet meer.’ We stapelen stress op stress waardoor ons lichaam steeds gespannener wordt. De psoas speelt daarin een grote rol, met allerlei klachten tot gevolg: onderrugpijn, schouder- en nekklachten, menstruatie- en darmklachten, en algemene moeheid. Want spanning in de psoas, een centrum in het web van spieren, heeft grote invloed op de lichaamshouding en spanning in omliggende lichaamsdelen.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Overige”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast