Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Zo 12 Mar 2017, 15:12

Nieuws Stichting Suver Nuver bron https://www.facebook.com/StichtingSuver ... NE&fref=nf
12 maart 2017
Achter de schermen is het een drukte van belang bij ons.
We zijn o.a. druk bezig met het inrichten en bedrijfsklaar maken van ons nieuwe analyse bedrijf.
We hopen hier vanaf 1 april mee van start te gaan.

Ook zijn we volop in gesprek met nieuwe franchisenemers.
Morgen staat er weer een bezichtiging op het programma in Den Haag.
We zijn in de afrondende fase voor een Socialclub in Limburg waar we per 1 mei hopen te starten.
Onze bedoeling is om ook deze regio's te betrekken bij de vergunning aanvragen voor medicinale opkweek van cannabis.

Ook zijn er 3 vrijwilligers van ons te vinden op Spannabis te Barcelona. Dit voor promotionele doeleinden.
Een andere vrijwilliger is in Engeland voor besprekingen m.b.t. een aldaar op te richten Socialclub.
Ook daar hopen we nog dit jaar een samenwerking te starten met de UKCSC's.
Kortom, we zitten niet stil.. :)
MvG Stichting Suvernuver
Goed bezig Afbeelding!
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Zo 12 Mar 2017, 21:37

Brandpunt
12 maart 2017
Nederlanders blijken evenveel cannabis uit coffeeshops als van de zwarte markt te consumeren http://brandpunt.kro-ncrv.nl/brandpunt/ ... n-gedacht/
Nederlanders blijken evenveel cannabis uit coffeeshops als van de zwarte markt te consumeren

Groot nieuws: uit de Grass Poll enquête blijkt dat we even softdrugs op de zwarte markt kopen als in de gedoogde coffeeshops.

Een groot aantal klanten van de bijna zeshonderd gedoogde coffeeshops in Nederland koopt ook softdrugs op de zwarte markt. Dat blijkt uit de tussentijdse uitkomsten van de Grass Poll enquête, een grootschalig onderzoek onder cannabisgebruikers. "Dat betekent dat de binnenlandse consumptie van cannabis veel groter is dan we allemaal dachten," zegt Nicole Maalsté, die de uitkomsten van het onderzoek analyseert.

Grass Poll enquête
De omvang van de cannabisverkoop via coffeeshops wordt geschat op jaarlijks 150.000 tot 200.000 kilo. Op grond van de tussentijdse uitkomsten van de Grass Poll enquête is te becijferen dat de binnenlandse consumptie op de zwarte markt (internet, huis- en straatdealers, kleine kwekers) goed is voor nog eens die hoeveelheid. De enquête is inmiddels door meer dan zevenduizend deelnemers ingevuld.

Medicinaal gebruik cannabis
Een andere opvallende uitkomst van de Grass Poll enquête is dat er geen strikte scheiding bestaat tussen medicinaal en recreatief gebruik van cannabis. Een derde (35%) van de deelnemers aan de enquête zegt cannabis voor beide doeleinden te consumeren. De Grass Poll enquête kan nog steeds worden ingevuld op grasspoll.nl http://grasspoll.nl/ Onderzoeker Nicole Maalsté: "We hopen op 10.000 deelnemers."

Wilt u weten hoe het Nederlandse bedrijfsleven aast op de hennepteelt?
Kijk aanstaande dinsdag 14 maart naar "De jacht op de wietmiljoenen" in Brandpunt, om 20:25 uur op NPO2.
Onderzoeker Nicole Maalsté http://www.rollingstoned.nl/7-6-16-cann ... ingstoned/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Do 16 Mar 2017, 15:29

AD
16 maart 2017
Star Trek-held Patrick Stewart gebruikt medicinale cannabis http://www.ad.nl/show/star-trek-held-pa ... ~a08a724a/
Star Trek-held Patrick Stewart gebruikt medicinale cannabis

Sir Patrick Stewart gebruikt dagelijks cannabis als pijnstiller tegen zijn artritis. Dat vertelt de 76-jarige acteur, die meedoet aan een medisch experiment van de universiteit van Oxford, aan de Britse krant The Daily Mail. Het gaat om een spray en een zalf op basis van cannabis.

,,Twee jaar geleden bezocht ik in Los Angeles een arts vanwege mijn klachten en toen kreeg ik een recept om deze medicijnen op basis van cannabis legaal te kunnen kopen. De arts vertelde dat het kon helpen tegen de artritis in mijn handen", aldus de acteur.

Artritis is een ontsteking van de gewrichten en veroorzaakt vaak pijn. Stewart zegt dat de zalf en spray op basis van cannabis hem helpen. ,,Het helpt me slapen omdat de pijn wordt verzacht. En ik kan nu weer vuisten maken, wat ik voorheen niet meer kon", vertelt hij.

De acteur, bekend om zijn rol als kapitein Picard in Star Trek: The Next Generation en professor X in verschillende X-Menfilms, doet mee aan een medisch onderzoek naar cannabis als pijnstiller. Volgens de acteur bestaan er veel vooroordelen over cannabis die niet juist zijn en hoopt hij dat in de toekomst meer mensen kunnen profiteren van deze nieuwe behandeling.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Do 16 Mar 2017, 19:25

Afbeelding
16 maart 2017
Rinus Beintema - Suver Nuver
Suver Nuver-locaties erbij en eigen laboratorium voor cannabis-tests https://www.mediwietsite.nl/suver-nuver ... bis-tests/
Suver Nuver-locaties erbij en eigen laboratorium voor cannabis-tests

In de vorige update van Suver Nuver-voorzitter Rinus Beintema was te lezen hoe de medical social club onder vuur van de belastingdienst ligt. Nu een aantal weken later blijkt er nog niets te zijn gebeurd. De gemoederen zijn dus weer even gesust en dat geeft de drukke activist tijd om de uitbreiding van zijn projecten voort te zetten. Zo komen er veel nieuwe locaties en start de stichting een eigen analyse-laboratorium om cannabis te testen.

Uitbreiding voor de deur

De rust lijkt wedergekeerd bij onze organisatie. Er zijn geen verdere invallen of ongewenste bezoekjes aan kwekerijen geweest. Helaas is er ook geen nieuws van het fiscale front, een storm in een glas water mag je het gerust noemen.

Gelukkig zijn de inloopmiddagen in Groningen drukker dan ooit! Erg blij ben ik met alle steun van onze leden uit deze provincie, die duidelijk maken hoezeer wij gewaardeerd worden om het werk dat wij daar doen. Na het tweedaagse cannabis-festival op 19 & 20 april gaan we dan ook van start met ludieke acties in de provincie Groningen, om tot het door mij zo gewenste gesprek te komen met politici en OM uit deze regio.

De gesprekken met franchisenemers in de regio Limburg en Brabant zijn in de afrondende fase. Inmiddels liggen er ook al aanvragen voor clubs in de regio’s Utrecht en Tilburg. Met een beetje geluk gaan we vrijdag 17 mei de huurcontracten ondertekenen voor een locatie te Kerkrade. De naam ervan wordt waarschijnlijk Social Club Parkzicht.

Geweigerd in Den Haag

Ook zijn we inmiddels druk bezig met het zoeken van een geschikte locatie in Den Haag. De eerste bezichtiging van een pandje in de Molenstraat in de politieke hoofdstad was opmerkelijk te noemen. Zoals gebruikelijk ga ik transparant te werk en heb ik de makelaar en eigenaar netjes gemeld wat een social club als informatiecentrum inhoudt.

Maar voor het eerst ben ik door een pandeigenaar geweigerd vanwege de werkzaamheden die ik met mijn organisatie verricht. Persoonlijk denk ik dat het meer te maken had met de locatie zelf. We hadden namelijk graag in een pandje gezeten dat op nog geen kilometer van het binnenhof zit en nog geen 50 meter van het koninklijk paleis.

Het leek me wel grappig om onze Willem te kunnen begroeten als hij zijn dagelijkse boodschapjes doet in deze buurt. Natuurlijk geven we het niet zo gemakkelijk op en gaan we volop bezig met het zoeken naar een soortgelijke locatie.

Testen in eigen analysebedrijf

Ik kan u mededelen dat wij ook een locatie gehuurd hebben waarin we een analysebedrijf gaan starten. Ten eerste hebben wij zelf een groot belang bij de mogelijkheid om onze producten te kunnen testen en de wietolie te kunnen voorzien van een batchnummer en QR-code. Daarnaast gaan we het ook mogelijk maken voor particulieren en coffeeshops om hun producten te laten testen op cannabinoïden-content.

Dankzij de input van onze onderzoekswetenschapper gaan wij dit bedrijf inrichten volgens de correcte richtlijnen voor een analyse-laboratorium. Via een veilingsite hebben we een grote hoeveelheid laboratorium-apparatuur op de kop getikt. Waaronder speciale afzuigkasten met filters, microscopen, lab-meubilair en meer van dat soort zaken. Nu is er een team van vrijwilligers bezig om de locatie geheel schoon te maken en opnieuw in te richten.

Vrijwilligers

Ik wil hierbij dan ook graag van de gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers heel hartelijk te bedanken voor het harde werk dat zij voor ons verrichten. Het blijft bijzonder dat zoveel mensen bereid zijn om ons te versterken en het project vooruit te duwen.

Ook ben ik bezig met het samenstellen van een cursus om vrijwilligers te trainen die tijdens de inloopmiddagen mensen te woord gaan staan. Tot nu toe vragen wij de vrijwilligers om een aantal keer mee te draaien tijdens de inloopmiddag te Leeuwarden, dit blijft namelijk onze drukst bezochte locatie. Daar zijn momenteel een aantal vrijwilligers uit de regio Almelo aanwezig om ervaring op te doen.

Almelo

We gaan namelijk per 1 april in Almelo van start met de eerste informatiemiddag in de bibliotheek. Leuk detail hierbij is dat de regionale politiek dit initiatief een warm hart toedraagt. Ook de regionale kranten zullen deze week hierover publiceren en zal er een officieel persbericht uitgaan.

Het moge u duidelijk zijn dat wij erg blij zijn met het harde werk van de vrijwilligers aldaar. Dat we nu ook warm ontvangen worden door de regionale politiek versterkt ons in onze werkzaamheden. Het plan is om te gaan rouleren in de diverse bibliotheken en meerdere grotere steden in deze regio aandoen.

Kortom, voor mij persoonlijk zitten er te weinig uren in een dag maar doe ik mijn best om alles in goede banen te leiden.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Vr 17 Mar 2017, 16:13

Universiteit van Nederland prof. dr. Willem Mulder - Waarom is het goed nieuws dat cannabis zo lang in je lichaam blijft? http://www.universiteitvannederland.nl/ ... am-blijft/
Wist je dat cannabis twee weken na gebruik nog te detecteren is in je urine? Dat is slecht nieuws voor blowende topsporters, maar goed nieuws voor de nanogeneeskunde! Waarom dat zo is en welke medicinale werking “wietnanodeeltjes” hebben, leer je in dit college.

Prof. dr. Willem Mulder van de Universiteit van Amsterdam is een beer van een atleet, die zich paradoxaal genoeg met piepkleine deeltjes bezighoudt. En daar wil hij dan weer grootse dingen mee bereiken. Anders gezegd: hij probeert kanker en hart- en vaatziekten op te sporen en te genezen met nanotechnologie. We zijn blij dat hij vanuit New York, waar hij het grootste deel van zijn tijd doorbrengt om onderzoek te doen, naar Nederland is gekomen om bij ons een college te kunnen geven.
AD
19 februari 2016
Dr. Nano ontwikkelt een hartmedicijn van marihuana http://www.ad.nl/gezond/dr-nano-ontwikk ... ~a87152a6/

High on Nemo https://vimeo.com/76032269

AMC Onderzoek: cannabis als medicijn tegen aderverkalking https://www.amc.nl/web/Het-AMC/Nieuws/N ... alking.htm
De Nederlandse chemicus Willem Mulder is in 2006 naar New York verhuisd om daar op de Mount Sinai School of Medicine het Nanogeneeskunde Laboratorium op te richten. Na een succesvolle ontwikkeling van een reeks nanodeeltjes, om medicijnen via de bloedbanen af te kunnen leveren aan kwetsbare onderdelen van de aderverkalking, is de wetenschapper voor een deel van zijn onderzoek nu weer terug in Nederland. Afgelopen juni is Willem Mulder benoemd tot professor cardiovasculaire Nanogeneeskunde aan het AMC.

Een deel van het onderzoek is gebaseerd op een publicatie in het toonaangevende tijdschrift Nature. Daarin werd in 2005 al gedemonstreerd dat lage doseringen cannabinoïden de ontwikkeling van aderverkalking bij muizen kan afremmen. Vanwege typische nadelen van het gebruik van marihuana is echter weinig met die informatie gedaan.

Door nu de cannabinoïden te 'verpakken' in de nanodeeltjes kunnen veel van die negatieve eigenschappen worden beheerst, of zelfs weggenomen, zodat ze ook bij mensen toegepast zou kunnen worden. Een belangrijke ontwikkeling, aangezien aderverkalking de belangrijkste onderliggende oorzaak is van hart- en vaatziekten, de grootste kostenpost van de gezondheidszorg in de Westerse wereld.

In eerste instantie hoopt de Stichting High on Nano om via crowdfunding dertigduizend euro te verzamelen om een serie documentaires te kunnen maken. Het uiteindelijke doel is om deze nanotechniek voor het publiek beschikbaar te maken.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Lola Lyme
Berichten: 376
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:53

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Lola Lyme » Zo 19 Mar 2017, 21:44

Lyme Disease – Medical Marijuana Research Overview
17 March, 2017

Findings: Effects of Cannabis on Lyme Disease

Research has long established that several of the cannabinoids contained in cannabis have antibacterial properties, suggesting they may be helpful in resisting the bacteria associated with Lyme disease3. While research examining cannabis’ effects on the specific bacteria that causes Lyme disease is lacking, cannabinoids have shown efficacy against other types of bacteria10. One study found that both tetrahydrocannabinol (THC) and cannabidiol (CBD) “strongly reduce” the antibacterial activity of staphylococci and streptococci12. Another study found cannabis to have antibacterial effects against Bacillus subtilis, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, and Aspergillus niger2. Most recently, a study found cannabis extract to exert pronounced antibacterial activity against Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, and Enterococcus faecalis9.

Evidence also indicates that cannabis can be helpful in relieving the symptoms associated with the later stages of Lyme disease. The major cannabinoids found in cannabis – CBD and THC – have shown to have pain-relieving, anti-inflammatory, and anti-nausea properties. Cannabinoids have shown to significantly improve pain that had proven otherwise refractory to traditional treatments4. By interacting with the body’s endocannabinoid system, CBD and THC have shown that they play an important role in regulating the immune system and suppressing inflammatory responses8. Cannabis has long been known to limit or prevent nausea and vomiting from a variety of causes11.

Lees meer Bron: MedicalMarijuanaInc
♪♪♫♫ 'The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind' ♫♫♪♪

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Wo 22 Mar 2017, 01:00

21 maart 2017
Ziekte van Lyme en Cannabis - Achtergrond en werking https://www.mediwietsite.nl/ziekte-van- ... d-werking/
Ziekte van Lyme en Cannabis - Achtergrond en werking

Als je geïnfecteerd raakt met de Borrelia burgdorferi-bacterie na een tekenbeet, kun je last krijgen van de ziekte van Lyme. De bacteriële ziekte kan lang aanhouden en chronische klachten zoals bijvoorbeeld verlamming en artritis veroorzaken. Cannabis kan zowel de bacterie als de symptomen die het veroorzaakt op een veilige en effectieve manier behandelen.

Lyme

De ziekte van Lyme wordt vaak veroorzaakt door de Borrelia burgdorferi-bacterie. Deze wordt overgedragen door de beet van een besmette teek. De eerste tekenen van besmetting zijn een rode ring of vlekvormige huiduitslag. Maar de bacterie kan ook na het verdwijnen van de visuele symptomen in het lichaam blijven.

Als de bacterie in het lichaam blijft kan deze schade aanbrengen aan het zenuwstelsel, de gewrichten, huid en het hart. De symptomen zetten meestal binnen drie maanden aan en beginnen als grieperige klachten. Daarbij kan soms de zwelling van een oorlel of tepel voorkomen.

Lyme behandelen

Hoewel de bacterie - als je er op tijd bij bent - redelijk met antibiotica kan worden behandeld, kán het voorkomen dat er klachten blijven aanhouden.

Hoe later de ziekte wordt ontdekt, des te groter de kans op aanblijvende klachten, bekend als het post-Lymesyndroom. In sommige gevallen kan bij een late ontdekking de ziekte van Lyme zich ontwikkelen tot klachten als bijvoorbeeld chronische artritis en zenuwpijnen.

Patiënten die moeite hebben met het herstellen na de ziekte, kunnen belast zijn met een verzwakt immuunsysteem. Door de CB2-receptoren van het endocannabinoïden-systeem - die worden gevonden op immuuncellen - te stimuleren met cannabis, kan het immuunsysteem worden aangesterkt. Op die manier wordt het lichaamseigen vermogen voor het bestrijden van de ziekte verhoogd.

Tegen symptomen als pijn nemen veel Lyme-patiënten opiaten-pijnstillers. Deze farmaceutische medicijnen kunnen veel bijwerkingen hebben, zijn zeer verslavend en werken niet altijd. Het gevaarlijkste is nog dat je makkelijk aan een overdosis kunt sterven, iets dat bij cannabis onmogelijk is.

Cannabis bij Lyme

De antibacteriële werking van de belangrijkste stoffen uit cannabis suggereren dat het zeer effectief kan zijn in het behandelen van Lyme en andere dergelijke ziektes. Het wordt namelijk veroorzaakt door een bacterie, die volgens het beperkte onderzoek dat ernaar gedaan is, goed door cannabinoïden in cannabis kan worden bevochten. Cannabis wordt ook wel het antibioticum van de toekomst genoemd.

Naast het mogelijk bestrijden van de oorzaak van de ziekte, de bacterie, kan cannabis ook de aanhoudende klachten van Lyme behandelen. Veel patiënten met de ziekte hebben last van symptomen waar cannabis effectief tegen is als pijn, spasme, hoofdpijn en misselijkheid.

Een veelvoorkomend symptoom is perifere neuropathie, een (gedeeltelijke) verlamming in het lichaam. Volgens CNN-dokter Sanjay Gupta is cannabis daarvoor een van de meest veilige, effectieve behandelingen. Cannabis kan ook helpen bij het herstellen (of beschermen) van de maag en darmen na inname van antibiotica en chemische pijnstillers.

Lyme behandelen met cannabis

De symptomen zoals pijn en verlamming kunnen al worden verlicht door cannabis te inhaleren, bijvoorbeeld in de vorm van een vaporizer. Maar dit helpt de ziekte niet genezen, daarvoor heb je meer nodig. Aangeraden wordt dan ook om cannabisolie of edibles te nemen. De dosering ervan dient rustig te worden opgebouwd tot de maximale grens van de patiënt is bereikt, om de bacterie succesvol te elimineren.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Wo 22 Mar 2017, 17:02

Tubantia Almelo
22 maart 2017
Stichting Suver Nuver begint met voorlichting medicinale wiet in Almelo https://www.facebook.com/StichtingSuver ... S_TIMELINE
Suver Nuver Almelo.jpg
Suver Nuver Almelo.jpg (51.01 KiB) 763 keer bekeken
Suver Nuver Almelo.2.jpg
Suver Nuver Almelo.2.jpg (70.92 KiB) 763 keer bekeken
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Do 23 Mar 2017, 15:18

Almelo's Weekblad
21 maart 2017
Suver Nuver opent in Almelo op 1 april http://www.socialclub.frl/suver-nuver-o ... op-1-april
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 3972
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Ma 27 Mar 2017, 17:51

Editie.nl
27 maart 2017
Hennep- en cannabisolie steeds vaker gebruikt bij kanker: 'Het helpt bij mijn depressie' http://www.rtlnieuws.nl/editienl/hennep ... -depressie
Hennep- en cannabisolie steeds vaker gebruikt bij kanker: 'Het helpt bij mijn depressie'

Jan Dijkstra heeft leukemie. Door cannabisolie is hij veel minder depressief.

Steeds meer kankerpatiënten gebruiken hennep- of cannabisolie om beter met hun ziekte om te gaan. De oliën worden vaak gebruikt om pijn te bestrijden, maar werken volgens gebruikers ook goed tegen het bestrijden van depressies. Ook onder patiënten met MS, reuma en Parkinson zijn de middelen populair.

Jan Dijkstra (32) heeft een ongeneeslijke vorm van leukemie. Hij gebruikt cannabisolie om beter met zijn ziekte om te kunnen gaan. "Na mijn diagnose raakte ik in een depressie, omdat de dood ineens heel dichtbij kwam. Cannabisolie heeft me enorm geholpen om deze periode goed door te komen."

THC-olie
Dijkstra gebruikt een zware vorm van cannabisolie. De door hem gebruikte THC-olie heeft een psycho-actieve werking, vergelijkbaar met een joint.

Naast de psychische voordelen van het gebruik van de olie denkt Dijkstra dat de olie zijn lichaam helpt om met de kanker om te gaan. "Ik geloof dat mijn immuunsysteem sterker wordt door de olie."

De leukemie is inmiddels niet meer in zijn bloed op te sporen, maar komt waarschijnlijk over enkele jaren weer terug. "Als dat gebeurt, ga ik gelijk weer aan de cannabisolie."

Veel vraag naar cannabisolie
Hennepolie is gewoon verkrijgbaar bij de drogist. De sterkere varianten niet. Dijkstra maakt inmiddels zelf THC-olie, ook voor andere gebruikers. Er is veel interesse voor zijn product. "Ik krijg aanvragen van mensen met Parkinson, MS en reuma. Die hebben enorm veel baat bij dit middel."

Artsen zijn huiverig voor het voorschrijven van sterke cannabisolie. De wetenschappelijke werking is namelijk niet bewezen.

Schadelijk
Jacqueline Stouthard, oncoloog bij het Anthony van Leeuwenhoekziekenhuis beaamt dat: "Er is geen enkele wetenschappelijke basis voor dit middel. Als kanker verdwijnt, is het lastig om te achterhalen wat daar de exacte reden voor was."

Daarnaast zitten er risico's aan overmatig gebruik van deze sterke olie. Stouthard: "Deze effecten zijn hetzelfde als bij teveel blowen. Je moet dan denken aan psychoses, hoge bloeddruk en slapeloosheid."
De oncoloog heeft waarschijnlijk onvoldoende kennis van de medicinale werking van medicinale wietolie. Als een niet-regulier middel leidt tot genezing in dit geval dat de kanker verdwijnt wordt er door de medisch specialisten vaak met dezelfde cliché antwoorden gekomen.
Positief is dat er steeds meer oncologen in de Nederlandse Ziekenhuizen zijn die medicinale wietolie toestaan, adviseren of voorschrijven bij patiënten.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten