Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Ma 24 Dec 2018, 19:00

RTV Noord
24 december 2018
Dit zijn de drie kandidaten voor Groninger van het Jaar 2018; lees meer Bron https://www.rtvnoord.nl/nieuws/202882/D ... -Jaar-2018

Wie is jouw Groninger van het Jaar 2018? Stemmen kan hier; Bron https://www.rtvnoord.nl/gvhj

Dankzij het goede werk van Henk de Jong worden er veel mensen geholpen en er worden zelfs levens gered!

Stem mee op Henk de Jong!
Voorvechter Henk de Jong

Henk de Jong uit Groningen steekt een groot deel van zijn tijd in een website over vitamine B12-tekort. Een onbegrepen ziekte die volgens Henk door artsen vaak te laat wordt herkend.

Zijn echtgenote leed aan onverklaarbare klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn en tintelingen, naar later bleek door een tekort aan vitamine B12. Zo raakte de gepensioneerde Groninger Henk de Jong geïnteresseerd. Hoe kon het toch dat zo weinig mensen op de hoogte waren van de ziekte van Addison-Biermer, oftewel een tekort aan vitamine B12?

De Jong zocht overal naar informatie en begon in 2001 een website over de ziekte. Langzamerhand kreeg die website steeds meer bezoekers en werd het een drukbezocht forum. Er waren patiënten die ook al jarenlang last hadden van onverklaarde klachten.

Zij kregen via de website tips over hoe een arts hun bloed zou moeten testen, hoe een tekort aan vitamine B12 goed aan te tonen is en wat er vervolgens aan te doen is. Zo kwamen via de website steeds meer patiënten met elkaar in contact. Dat leidde tot de oprichting van de Stichting B12-tekort.
De echtgenote van Henk de Jong; Bron https://www.youtube.com/watch?v=0d_QmWYGlYE en lees meer Bron https://home.kpn.nl/hindrikdejong/akke.htm

De site van Henk de Jong met veel goede en belangrijke informatie over de ziekte; lees meer Bron https://home.kpn.nl/hindrikdejong/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Vr 28 Dec 2018, 14:44

RTV Noord
27 december 2018
Groninger van het Jaar: Henk de Jong zet B12-tekort op de kaart
De kandidaten voor 'Groninger van het Jaar 2018' zijn bekend en worden stuk voor stuk wat uitgebreider voorgesteld.

Henk de Jong uit Groningen steekt een groot deel van zijn tijd in een website over vitamine B12-tekort, ook wel de ziekte van Addison-Biermer genoemd. Een wat hem betreft onbegrepen ziekte die volgens Henk door artsen vaak te laat wordt herkend.

Zijn echtgenote leed aan onverklaarbare klachten, zoals vermoeidheid, spierpijn en tintelingen. Later bleek dat door een tekort aan vitamine B12 te komen. Zo werd de gepensioneerde Groninger Henk de Jong bij de ziekte betrokken.
Lees meer Bron https://www.rtvnoord.nl/nieuws/202878/G ... p-de-kaart
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Do 10 Jan 2019, 18:53

Radar
7 januari 2019
Radar checkt: Kun je vitaminetekort meten?; Bron https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... ort-meten/

Radar slaat de plank mis met het artikel en de uitzending en maakt fouten. De gevraagde laboratoriumspecialist gaat ook de mist in en heeft onvoldoende kennis van zaken. De kijkers thuis op de bank krijgen verkeerde informatie.
Fons laat de resultaten van de test van CheckYourself zien aan de laboratoriumspecialist. Hij ziet aan de rode cijfers met de vlaggetjes erbij dat de waarde niet goed is. Elisen: '59 pmol/l is een opmerkelijk lage waarde vitamine B12.
Deze keer geen tekort maar een hele normale waarde van 259 pmol/l.
De B12 serum waarde en de Actief B12 waarde worden door elkaar gehaald.
De genoemde waarde van 59 wordt als erg lage waarde beoordeeld.. Nogal een blunder want de genoemde waarde van 59 is namelijk de Actief B12 waarde.

De genoemde waarde van 259 is de uitslag van het laboratorium onderzoek via de huisarts en is de uitslag van de B12 serum waarde.

De waarde van 259 wordt een normale waarde genoemd. Dat is een laag normale waarde.

Stichting B12 tekort - De betekenis van de uitslag van serum B12; lees meer Bron https://stichtingb12tekort.nl/vitamine- ... -diagnose/
Bij waarden onder de 148 pmol/L is eigenlijk er altijd sprake van een vitamine B12 tekort. Er dient op zo kort mogelijke termijn begonnen te worden met injecties.

Bij een waarde tussen de 148 en 250 pmol/L (het zogenaamde grijze gebied) kan er, in combinatie met klachten, toch sprake zijn van een B12-tekort.
Verder onderzoek naar MMA en homocysteïne kan dan meer duidelijkheid geven. Indien men homocysteïne test, dan ook altijd foliumzuur meetesten.

Stichting B12 tekort - Er zijn 4 tests die gedaan kunnen worden om te zien of er sprake is van een vitamine B12 tekort; lees meer Bron https://stichtingb12tekort.nl/vitamine- ... -diagnose/
- Serum B12 (ook wel gewoon B12 of totaal B12)
- Actief B12
- MMA (Methylmalonzuur)
- Homocysteïne

De eerste test die meestal gedaan wordt is serum-B12. In sommige laboratoria wordt Actief B12 getest. Deze test(s) kunnen gewoon door de huisarts aangevraagd worden. Indien de waarde van serum-B12 of Actief B12 niet meteen duidelijkheid biedt, kan men de andere twee tests doen.
Bij actief B12 <35 pmol/L: tekort aan B12 zeer waarschijnlijk.

35 – 50 pmol/L : MMA en homocysteïne testen (en foliumzuur)

> 50 pmol/L : tekort onwaarschijnlijk: bij duidelijke klachten en geen andere verklaring voor klachten: na 3 maanden hertesten.

De conclusie zou moeten zijn: op basis van de Serum B12 waarde van 259 de MMA (Methylmalonzuur) en Homocysteïne testen.
En op basis van de Actief B12 waarde van 59 de MMA en Homocysteïne testen. En de foliumzuur laten testen.
De vitamine B12 waarden van Fons zitten op het randje en kunnen verder gaan dalen. Een tijdige en goede behandeling is noodzakelijk en kan mensen veel gezondheidsklachten en leed besparen.

Fons is in de veronderstelling dat alles goed is maar het beste zou zijn om 1-2 keer per jaar de vitamine B12 waarde te controleren door te testen en te blijven volgen.

Informatie Rotterdam bloedwaarden; lees meer Bron https://b12-institute.nl/diagnose/
De literatuur wijst uit dat er tussen de 150 en 300 pmol/L wel degelijk een functioneel tekort aanwezig kan zijn ongeacht de leeftijd.

Het is dus noodzakelijk om naar het klachtenbeeld van de patiënt, de voorgeschiedenis en de familieanamnese te kijken. Ook wanneer de bloedwaarden tussen de 150 en 220 pmol (marginal of laagnormaal) of tussen de 220 en 300 pmol/L (normaal) liggen en ongeacht de leeftijd.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Zo 20 Jan 2019, 17:32

Doorbraak.be
25 augustus 2018
‘Ma, ik wil dood!’
Vitamine B12 deficiëntie de meest onderschatte zelfmoordenaar; Lees meer gehele artikel Bron https://doorbraak.be/ma-ik-wil-dood/
Waarom dit verhaal?
De reden dat ik dit heftige verhaal heb opgeschreven is omdat ik er in de jaren van mijn Vitamine B12-deficiëntie achter gekomen ben dat veel Vitamine B12-patiënten verkeerd behandeld worden of nog erger helemaal niet weten dat ze een Vitamine B12-deficiëntie hebben en zelfmoord plegen hun familie en vrienden totaal ontredderd achterlatend. Als ik niet tegen mijn moeder had gezegd ‘Ma, ik wil dood!’ en haar vervolgens heb uitgelegd dat mijn lichaam zo raar deed dan had helemaal niemand geweten wat er aan de hand was geweest als ik zelfmoord had gepleegd. Ik ken genoeg gevallen in mijn omgeving van ogenschijnlijk totaal gelukkige jongens, meisjes, mannen en vrouwen die zelfmoord gepleegd hebben. Niemand begreep waarom, want ze waren tenslotte niet depressief. Maar geloof mij, als je net als ik knettergek wordt van je eigen lichaam en alleen nog maar dood wil, dan doe je dat op een gegeven moment ook. Waarom ik net op tijd was weet ik niet. Ik weet nog goed dat ik op mijn balkon stond en mijn lichaam van binnen zo op hol geslagen was dat ik dat verschrikkelijke gevoel gewoon niet meer wilde voelen. Let wel ik was op dat zelfde moment nog steeds een blij mens tussen mijn oren en die tegenstrijdigheid is werkelijk gekmakend.

Waarom heeft niemand van al die vele medische opgeleiden mensen (verpleging/arbo-artsen/huisartsen/medisch specialisten/psycholoog/psychiater) in mijn (directe) omgeving door gehad wat er aan de hand was? Ik vind dat nog steeds een totaal verbijsterende constatering. In de periode tussen mijn oude en huidige baan heb ik nog een tijdje bloed geprikt om wat extra’s bij te verdienen. Ik heb namelijk ooit bloed leren prikken tijdens mijn allereerste stageplaats op een ziekenhuis en ben dat daarna altijd blijven doen. Tijdens dat bloed prikken sprak ik regelmatig mensen die ook een Vit. B12-deficiëntie hadden, maar totaal verkeerd behandeld werden door hun huisarts en dus niet van hun klachten afkwamen. Mijn jongste zus prikt ook nog steeds bloed bij hetzelfde bedrijf en die had een keer een man op de prikstoel die haar vertelde over al zijn vreemde klachten. Hij zei tegen mijn zusje: ‘Ik voel me zo raar maar ik ben een gelukkig mens.’ Mijn zusje zei toen: ‘Je klinkt net als mijn broer, ik zou maar eens Vitamine B12 laten prikken.’

Een tweede keer mijn leven gered
Ik ben meteen dezelfde week nog begonnen met Vitamine B12-injecties, eerst tweemaal per week volgens de huisartsenrichtlijn en na vijf weken afbouwen naar 1 maal per maand. Dat was fout. Na een zoektocht op het internet was ik op de website van het ‘B12 Institute’ op het Erasmus MC in Rotterdam terecht gekomen en daar stond precies het tegenovergestelde beschreven van hoe huisartsen met Vitamine B12-deficiëntie omgaan. Na vijf weken lang twee injecties overschakelen naar één injectie per maand was wel zo’n beetje het allerdomste wat ik maar kon doen. Dan zouden al mijn klachten geheid terugkomen en liep ik zelfs de kans dat de symptomen blijvend zouden zijn en nooit meer zouden verdwijnen. Ik liep dan zelfs de kans om in een rolstoel te belanden of nog erger dood te gaan. Vitamine B12 is een essentiële vitamine voor het zenuwstelsel en een ernstig tekort kan dan ook blijvende schade aan het zenuwstelsel veroorzaken.

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat nadat ik mijn eigen leven had gered deze website dat eigenlijk nog een keer heeft gedaan met de uitstekende informatie die er opstaat. Toen ik mijn huisarts confronteerde met het feit dat ik zelfmoord had willen plegen, heeft ze als enige van alle artsen haar excuses aangeboden. Ze zei dat ze ontzettend was geschrokken vooral omdat als ik zelfmoord had gepleegd ze nooit had geweten waarom ik dat had gedaan. Verder was ze ook ontzettend blij met mijn bevindingen om door te blijven gaan met tweemaal per week injecteren desnoods twee of drie jaar of zelfs langer. Op dit moment ben ik er ook achter gekomen dat de kamertemperatuur-versie van de Vitamine B12-ampullen minder bijwerkingen geeft dan de koelkast-versie van de Vitamine B12-ampullen.

B12 institute Rotterdam - Pleidooi voor goede differentiaaldiagnose Vitamine B12 en folaat deficiëntie is wenselijk bij stoornissen binnen het psychisch spectrum; Lees meer gehele artikel Bron https://b12-institute.nl/pleidooi-voor- ... -spectrum/
Dat psychische klachten mede kunnen worden veroorzaakt door onderliggende aandoeningen, is al langer bekend. Algemeen bekend zijn de psychische klachten die met name door hypothyreoidie (bijv Hashimoto) worden veroorzaakt. Bij deze psychische klachten horen: stemmingswisselingen, milde tot ernstige depressies, psychoses, klachten van schizofrene aard etc., als ook klachten in het bipolaire spectrum (Bocchetta et al., 2007; M. J. Lee, Lee, Hwang, & Jung, 2012; Lin, Chen, Yang, & Chen, 2011). Het is goed dat daar door de huisarts standaard op wordt gescreend.

Minder algemeen bekend is dat vitamine B12 en folaat deficiëntie, alsmede metabole stoornissen als MTHFR def. / COMT etc. naast neurologische klachten, ook veel psychische klachten kunnen veroorzaken.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Di 05 Feb 2019, 14:19

Door het gebruik van multivitamines waar vitamine B12 in zit of het gebruik van vitamine B12 pillen ontstaat er een vals hoge vitamine B12 bloedwaarde dat een vitamine B12 tekort verdoezeld. Lees meer informatie; Bron https://b12-institute.nl/diagnose/valkuilen/
Niet zomaar vitaminepillen of smelttabletten slikken zonder eerst te testen. Wij krijgen steeds vaker patiënten die eerst (smelt-)tabletten innamen vanwege klachten gerelateerd aan B12-tekort. De klachten verdwijnen niet, ook niet na drie maanden, of te weinig na een eerste verbetering. Vervolgens probeert men dan bij de dokter alsnog injecties te krijgen.
Als op dat moment B12 wordt gemeten, is de waarde enorm vals verhoogd, waardoor geen goede diagnose kan worden gesteld. De patiënt wordt niet meer geholpen vanwege de ‘uitmuntende B12- waarden’.

Alles waar vitamine B12 in zit of is toegevoegd heeft invloed op de B12 bloedwaarde.
Ongemerkt kunnen mensen te veel B12 binnen krijgen bijvoorbeeld door het drinken van energie drankjes; Bron https://energydrink-us.redbull.com/en/red-bull-calories
Vitamin B6 250% DV
Vitamin B12 80% DV
Naast vitamine B12 zit er veel vitamine B6 in en dat is een hele slechte zaak!
Het is erg belangrijk om etiketten te lezen!!!
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Wo 06 Feb 2019, 11:56

Bacteriofagen | Dokters van Morgen; Bron https://zorgnu.avrotros.nl/uitzending/05-02-2019/
5 februari 2019

Waarom bacteriofagen niet voor iedereen een oplossing zijn; Bron https://www.youtube.com/watch?v=GN-HnAtQGnQ en https://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen ... sing-zijn/

Vitamine B12 tekort! en een foliumzuur tekort!
Wouter bleek een ernstig vitamine B12 tekort te hebben zijn serum B12 was 95 pmol/L extreem laag. De kinderartsen in Utrecht en Assen deden niets met deze lage waarde. Ook de huisarts niet maar deze werd op het juiste spoor gezet door Prof B.W van het UMCG en wordt Wouter behandeld met B12 injecties.

Systemen die door een B12-tekort worden aangetast; Bron https://stichtingb12tekort.nl/vitamine- ... amine-b12/
- Zenuwstelsel
- Hematologisch systeem: bloed, beenmerg en bloedstolling
- Immuunsysteem
- Hart- en vaatstelsel
- Maag-darmstelsel
- Bewegingsstelsel: spieren, pezen en botten
- Urogenitaal systeem: urinewegen en geslachtsorganen
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Zo 28 Apr 2019, 17:12

Nascholing voor huisartsen!
BIG5 Congres – Endocrinologie in de huisartsenpraktijk 30 oktober 2019; Bron http://www.healthinvestment.nl/big5-con ... npraktijk/

Programma - lees meer Bron http://www.healthinvestment.nl/big5-con ... /#tab-id-2
Workshop A. Metabool: vitamine B12, het is echt zo simpel!
Prof. dr. Bruce Wolffenbuttel, UMCG Groningen

In deze workshop wordt ingegaan op de pathofysiologische achtergronden van vitamine B12 deficiëntie. Bij vitB12 deficiëntie spelen zowel insufficiënte voeding, als interfererende medicatie als maagzuurremmers en metformine, maar ook het onvermogen om voldoende B12 op te nemen in de darm, een rol. VitB12 deficiëntie kan een bestaande diabetische neuropathie verergeren. Toch wordt screening op vitB12 deficiëntie niet aanbevolen in de NHG standaard. Steeds vaker worden huisartsen geconfronteerd met patiënten die vermoeden of zeker weten dat zij B12 tekort hebben, en behandeling met injecties wensen om dit probleem op te heffen. Is dit nu een aandoening die echt steeds vaker voorkomt en is behandeling met injecties echt nodig? Aan de hand van praktische casuïstiek wordt de diagnostiek en behandeling van vitB12 tekort besproken, en wordt stilgestaan bij en aantal valkuilen en misvattingen.

Accreditatie; Bron http://www.healthinvestment.nl/big5-con ... npraktijk/
Onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie. Nederlandse Vereniging voor Endocrinologie; Bron https://www.nve.nl/
Accreditatie
Accreditatie wordt voor 5 punten aangevraagd bij Accreditatie Bureau Cluster 1.
Kosten
De deelnemersbijdrage is 95 euro. Dit is inclusief lunch en koffie/thee. Tot twee weken voor aanvang van het congres kunt u kosteloos annuleren.
Doelgroepen
- Huisartsen
- Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners
- Verpleegkundigen
- Diabetesverpleegkundigen
- Longverpleegkundigen
- Verpleegkundig specialisen
- Specialisten
- Zorggroepen
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Vr 03 Mei 2019, 18:59

Pauw
29 april 2019
Hoe schadelijke is de rage lachgas?
Een slagroomspuit, een doos patronen en wat ballonnen: meer heb je niet nodig om 'een ballonnetje te doen'. Dé rage op Koningsdag was het gebruik van lachgas. Maar hoe veilig is lachgas eigenlijk? Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en Nellie Benner, presentator van het programma Drugslab zaten aan tafel. Over de pret en het gevaar van de populaire partydrug.
Link van de uitzending; Bron https://pauw.bnnvara.nl/media/688569

effecten van lachgas op je lijf.jpg
effecten van lachgas op je lijf.jpg (102.65 KiB) 407 keer bekeken

Lachgas-hype in Nederland: ‘Een serieus risico’; Bron https://www.youtube.com/watch?v=gvcJKCZjULM

Trouw
17 april 2019
Lachgas kan leiden tot ernstig letsel door bevriezing, waarschuwen brandwondencentra
Het gebruik van de partydrug lachgas kan leiden tot ernstig letsel door bevriezing. Daarvoor waarschuwen de drie brandwondencentra in Nederland. Zij constateren een snelle toename van het aantal patiënten.
Lees meer gehele artikel; Bron https://www.trouw.nl/home/lachgas-kan-l ... ~a4c9a691/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Vr 03 Mei 2019, 20:18

Funx
2 mei 2019
Kayla zit door lachgas in een rolstoel: "Van de ene op de andere dag kon ik niet meer lopen"
Besef, lachgas lijkt leuk, maar het kan je leven verwoesten. Wie het niet met mate doet, kan daar nadelige gevolgen aan overhouden. De 24-jarige Kayla* weet er alles van. Zij zit momenteel in een rolstoel en moet opnieuw leren lopen.

Van de ene op de andere dag kon ik niet meer lopen. Wat je dan voelt is enger dan alles dat je ooit in je leven hebt meegemaakt.”
Niet mijn probleem
Het boeit lachgasdealer Kieran vrij weinig hoe heftig de gevolgen van lachgasgebruik kunnen zijn: “Ik verkoop het aan iedereen die het van mij wil.” Ook aan minderjarigen: “Ja, waarom niet?” Hij zegt vaker te hebben gehoord van mensen die out gaan, niet meer kunnen lopen of langdurig moeten revalideren, maar dat ziet hij als een eigen risico: “Als je zuipt, weet je ook dat er een grens is voordat je jezelf in een coma zuipt. Die moet je zelf vinden. Da’s niet mijn probleem. Je weet ook dat te veel chips slecht voor je is, maar daar waarschuwt een supermarkt je ook niet voor.” Opvallend genoeg gebruikt hij zelf helemaal niets.
Extra Money
Lachgas kan je bijna overal krijgen. De slagroompatronen liggen in de winkel en de lachgastanks kan je online fixen. Toch blijven lachgasdealers goede zaken doen. Kieran* verkoopt lachgas in patronen of tanks en zegt dat het een dikke business is: “Ik heb overdag een normale baan in de beveiliging. Bezorgen doe ik ’s avonds en in de weekenden. Extra money is altijd lekker. Ik verkoop iets van een paar cent voor een paar euro door en het kost mij bijna geen moeite.”
Opdonderen met die zooi
Kayla heeft eigenlijk maar één advies als het gaat om lachgas: “Opdonderen met die zooi. Begin er niet aan.”
Lees meer gehele artikel; Bron https://www.funx.nl/news/funx/41911-kay ... meer-lopen
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4658
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Informatie over vitamine B12 en B12 tekort/Ziekte van Addison-Biermer

Berichtdoor Roxy » Za 11 Mei 2019, 13:54

Vitamine B12 tekort wordt niet goed behandeld door de huisarts en de orthomoleculair-/natuurarts, Ilads werkend, die gespecialiseerd is in Lyme en co-infecties.

Cosmopolitan
25 februari 2016
Amanda (27): 'Door een co-infectie en wellicht ook lyme breng ik mijn dagen voornamelijk liggend door'; gehele artikel Bron https://www.cosmopolitan.com/nl/health- ... ekte-lyme/
Toen ik ongeveer 17 jaar was begon ik met pfeiffer, dit ging gepaard met een fikse keelontsteking en daarnaast natuurlijk maanden lang heel erg moe. Niet lang daarna kwam ik erachter dat ik een enorm vitamine b12 tekort had. Toen der tijd vond de arts het niet nodig om hier iets aan te doen.
Ook herinner ik me dat ik ooit een rode vlek bij mijn knieholte gehad, maar of het van een tekenbeet was durf ik niet te zeggen.
Met dit in mijn achterhoofd, bedacht ik me weer dat ik jaren geleden een vitamine b12 tekort bleek te hebben. De klachten die je daarvan kan krijgen, lijken erg op mijn klachten en dus op fibromyalgie. Bij de huisarts heb ik een bloedtest aangevraagd en hieruit bleek dat mijn vitamine b12 nog steeds veel te laag was. De oplossing: twee keer per week vitamine b12-injecties. Helaas helpen de injecties mij niet van de klachten af.
Per toeval kreeg ik rond deze periode weer contact met een oude vriendin en inmiddels ook lotgenoot. Zij wees mij erop dat mijn klachten overeen kwamen met lyme en co-infecties en dat het misschien verstandig was om dit eens uit te zoeken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een orthomoleculair-/natuurarts die gespecialiseerd is in lyme en co-infecties. Hij volgt de ILADS richtlijnen, dit betekent dat hij behandeld met langdurig antibiotica en ondersteuning van (natuurlijke) supplementen. De bloedtesten voor lyme stuurt hij op naar Duitsland en/of Amerika, omdat de Nederlandse lyme-testen niet betrouwbaar zijn.

Uit mijn (bloed)testen kwam onder andere uit dat ik een te laag cortisol (bijnierhormoon) heb; een co-infectie heb van lyme genaamd bartonella henslae; mijn pfeiffer blijkt gelukkig nu niet actief te zijn en mijn lyme-test was negatief. Volgens mijn arts zegt dit helemaal niets en kan lyme ook wel borrelia genoemd ingekapseld zitten en zich openbaren tijdens mijn behandeling voor bartonella, daarom moet ik eerst mijn behandeling afwachten en daarna opnieuw een bloedtest doen.
De orthomoleculair-/natuurarts, Ilads werkend, focust op Lyme en coinfecties en vergeet het vitamine B12 tekort dat langdurig met B12 injecties moet worden behandeld.

Een enorm vitamine B12 tekort (meer dan 10 jaar) dat niet of onvoldoende wordt behandeld met B12 injecties kan leiden tot invaliditeit en het in een rolstoel terecht komen of bedlegerig worden.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten