Coronavirus (COVID-19)

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Henriëtte
Berichten: 2112
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Di 14 Sep 2021, 10:53

Long (langdurige) COVID;
Hoe vaak komt Long COVID voor?

Dat is nog niet zeker. Volgens een eerste schatting heeft maximaal 1 op de 5 personen 4 of 5 weken na een positieve test nog klachten. Dat aantal neemt verder af 12 weken of langer na de besmetting. Er is nog geen optimale behandeling voor Long COVID. Daarom wordt wereldwijd onderzoek gedaan naar Long COVID.
Long COVID-onderzoek

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voert een eigen onderzoek uit om meer te weten komen over het aantal mensen dat na COVID-19 nog langdurig last heeft van klachten als benauwdheid, pijn en vermoeidheid. Kijk voor meer informatie over dat onderzoek op de onderzoekspagina, of meld je aan als je wilt deelnemen aan het onderzoek.

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/long-covid

Henriëtte

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Di 14 Sep 2021, 12:14

Gezondheidsraad
14 september 2021
Extra dosis COVID-19-vaccin voor mensen met ernstige afweerstoornis; Bron https://www.gezondheidsraad.nl/actueel/ ... erstoornis
De Gezondheidsraad adviseert om specifieke groepen patiënten met een ernstige afweerstoornis een extra dosis van een COVID-19-vaccin aan te bieden als onderdeel van de primaire vaccinatieserie. Ook adviseert de raad voorbereidingen te treffen om andere groepen een ‘boostervaccinatie’ te geven zodra de effectiviteit van het vaccin tegen ernstige ziekte afneemt. Daarvan is op dit moment nog geen sprake.
Advies Gezondheidsraad - Boostervaccinatie tegen COVID-19; Bron https://www.gezondheidsraad.nl/document ... n-covid-19
..Voor de overige bevolking is boostervaccinatie tegen COVID-19 op dit moment niet nodig. De bescherming van sommige COVID-19-vaccins tegen infectie is in de loop van de tijd wel enigszins afgenomen, maar dat geldt niet voor de bescherming tegen ernstige ziekte. Die bescherming is nog altijd onverminderd hoog, zo laten de huidige gegevens zien, ook voor de deltavariant. Er is op dit moment dus nog nauwelijks ruimte voor verbetering van de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte met een boosteraanbod. De primaire vaccinatiegraad heeft hier meer effect op, zowel binnen Nederland als wereldwijd.

De raad verwacht dat voor sommige groepen boostervaccinatie op den duur wel nodig zal zijn. Dat moment hangt af van het verloop van de vaccineffectiviteit tegen ernstige ziekte. Zodra er een dalende trend is te zien van die effectiviteit, moet boostervaccinatie voor specifieke groepen worden overwogen. Naar verwachting zullen de groepen die als eerste zijn gevaccineerd in Nederland - te beginnen met de oudsten - ook als eerste in aanmerking komen voor een boostervaccinatie. De raad adviseert hierop te anticiperen..
Israël
..Tot nu toe zijn de enige resultaten uit de praktijk afkomstig uit Israël, waar boostervaccinatie met een derde dosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin wordt aangeboden vanwege een toename van het aantal infecties bij gevaccineerden. Uit Israëlisch cohortonderzoek naar boostervaccinatie bij meer dan een miljoen mensen van 60 en ouder (gegeven tenminste 5 maanden na de primaire vaccinatieserie met BioNTech/Pfizer) bleek dat vanaf 12 dagen na de boosterdosis het relatieve risico op zowel infectie als ernstige ziekte gedaald was.39 Hoewel het waargenomen effect groot was, kan een deel ervan mogelijk worden toegeschreven aan vertekenende factoren -zoals verschillen tussen de groepen die wel en geen boostervaccin ontvingen. De observatieduur in de studie was zeer kort en het tijdsinterval tussen de eerste en tweede dosis was 3 weken, wat korter is dan in Nederland en veel andere landen werd aangehouden. Verder is het van belang om op te merken dat in Israël de effectiviteit tegen ernstige ziekte van de primaire vaccinatieserie nog hoog is (>85% voor 60-plussers).23 Bij een hoge vaccineffectiviteit (zoals ongeveer 95% in Nederland) biedt een boostervaccin slechts beperkt ruimte voor verbetering. Zelfs een relatieve risicoreductie met een factor 10 is dan te vertalen in een effect van enkele procentpunten boven de 95%..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Di 14 Sep 2021, 14:09

Long Covid - C-support; Bron https://www.c-support.nu/
AD
14 september 2021
Koffieproever van hoogste niveau verliest smaak: ‘Alles ruikt naar corona’; Bron https://www.ad.nl/koken-en-eten/koffiep ... ~a11a664d/
Wakker worden en ineens niet kunnen ruiken of proeven: reuk- en smaakverlies is een bekend bijeffect van corona. En wanneer je professioneel proeft voor je baan, is de schade nóg groter. Norman Mazel (47) is misschien wel een van de beste koffieproevers van Europa. En hij is veel van zijn smaak kwijt.
Blinde
..Inmiddels zijn we vijftien maanden verder: zijn reukvermogen kan hem nog misleiden en hij proeft slechts enkele smaken. Mazel is door een periode gegaan van fantosmie: ofwel geurhallucinaties. Hij rook continu brand of barbecue. ,,In het begin dacht ik: nou, barbecue is best lekker. Maar op een gegeven moment ben je er echt wel klaar mee”, lacht hij. Mazel heeft veel contact gehad met andere mensen die reuk- en smaakverlies hebben door corona. In ‘herstelperiodes’ ervaren velen hetzelfde: fantosmie of zogenoemde parosmie, wanneer normale geuren stinken. ,,Mensen die dit hebben zeiden ook: alles ruikt naar corona.” Ook kreeg hij reuktrainingen, waarbij een paar keer per dag aan geurtjes wordt geroken..
Toetsen
..En terwijl er geen deadline lijkt te zitten aan het herstelproces, heeft Mazel die wel. ,,Bepaalde certificaten moet je als Q-grader steeds vernieuwen, anders verlies je deze.” In Nederland zijn ongeveer 25 Q-graders en over de hele wereld zijn dit er ruim zesduizend. Om dit topniveau te behouden, verzamelen Q-graders zich om een dag lang proeverijen af te leggen. ,,Als ik die niet haal, verlies ik uiteindelijk de certificaten. Dan begin ik in principe opnieuw, onderaan de ladder.” De toetsing voor vernieuwing van deze certificaten is in november: Mazel hoopt dat zijn geur en smaak tegen die tijd weer terug zijn. ,,Na achttien maanden is er weinig hoop op volledig herstel. Ik zit nu op vijftien. Maar ik leef in het hier en nu: van te ver vooruit kijken word je niet blij.”..

Eenvandaag
9 mei 2021
Smaakverlies na corona kost Richard zijn droombaan als kok, hij ziet het als een nieuwe uitdaging: 'Ik heb nu veel meer vrijheid'; Bron https://eenvandaag.avrotros.nl/item/sma ... -vrijheid/
Richard raakte door corona zijn reuk en smaak kwijt en juist die zintuigen zijn onmisbaar voor een kok. Hij moest zijn passie opgeven en op zoek naar een nieuw beroep. "Puur door corona ben ik mijn baan verloren."
Geen vervolg
Hij begrijpt volledig dat zijn werkgevers geen andere keuze hadden, maar heeft toch verdriet door de mooie herinneringen die hij met zijn collega's heeft gemaakt. "Het is zuur om op zo'n manier afscheid te moeten nemen. Je bent niet ontslagen door persoonlijke fouten, maar puur door corona."

Van zijn passie maakte hij zijn baan, maar nu kan Richard zijn beroep als kok niet meer uitoefenen zoals hij deed. En dat is balen. "Doordat reuk en smaak nog steeds niet goed zijn bij mij, is een vervolg in de horeca geen mogelijkheid voor mij."
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Di 14 Sep 2021, 14:47

WUR
10 september 2021
Subsidie voor grootschalig onderzoek naar reuk- en smaakverlies door COVID-19; Bron https://www.wur.nl/nl/nieuws/Subsidie-v ... VID-19.htm
De Nederlandse gezondheidsorganisatie ZonMw heeft subsidie toegekend voor een grootschalig onderzoek naar reuk- en smaakverlies als gevolg van COVID-19. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar het verloop van reuk- en smaakverlies (anosmie) en reukvervormingen (parosmie). Vooral over dit laatste symptoom is wereldwijd nog weinig bekend. Ook toetsen de onderzoekers of prednisolon een effectief medicijn is op het blijvende reukverlies in de vroege fase van een COVID-19-infectie.
..Dr. Sanne Boesveldt van Wageningen University & Research is blij met het nieuws: “Wat goed dat we dit met het team voor elkaar hebben gekregen en dat ZonMw hiermee het belang van onderzoek naar reukverlies onderkent. Fijn dat we hier nu snel mee van start kunnen, met als doel de patiënt beter kunnen informeren en hopelijk behandelen.”

Na verwachting zal het onderzoek in oktober van start gaan. Vanaf dan kunnen patiënten zich hiervoor aanmelden..
ZonMw - 'Sniffing out COVID; Perspectief bij blijvend reukverlies, naar begrip en behandeling'; Bron https://www.zonmw.nl/nl/over-zonmw/coro ... understan/
Projectomschrijving
In het afgelopen jaar kreeg naar schatting 2 van de 3 patiënten met een COVID-19 infectie te maken met reukverlies. Bij het merendeel keert het reukvermogen binnen een aantal weken terug, maar er zijn ook patiënten bij wie de klachten aanhouden, of die te maken krijgen met een verstoord reukvermogen. Deze klachten hebben grote invloed op het dagelijks leven. Daarnaast is tot nu toe is nog onvoldoende bekend over het verloop en behandelingsmogelijkheden van reukverlies bij COVID-19 patiënten. In dit onderzoek wordt daarom onderzocht wat het natuurlijke beloop is van anosmie (gebrek aan reukzin) in het kader van COVID-19 en of dit gunstig te beïnvloeden is met (lokale) corticosteroïden.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Henriëtte
Berichten: 2112
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Di 14 Sep 2021, 21:45

Grootschalig onderzoek naar aanhoudende klachten na COVID-19;
CORFU-studie
Het mechanisme achter het ontstaan van Long COVID is echter nog niet voldoende helder om de klachten te kunnen voorspellen, vroegtijdig een diagnose te kunnen stellen en gericht te kunnen behandelen. Daarom heeft het Maastricht UMC+ het initiatief genomen voor de CORFU-studie (Corona Follow Up studie), waarin gegevens uit zeven studies bij elkaar worden gebracht. Daarmee beschikken de onderzoekers over een schat aan gegevens van ruim 10.000 mensen die een infectie doormaakten, van een milde vorm tot een opname op de intensive care. Binnen de studie werken onderzoekers uit het MUMC+ nauw samen met de stichting EuroQol, Zuyderland Medisch Centrum, Adelante en met onderzoekers van de academische centra in Utrecht, Nijmegen en Leiden.

https://www.mumc.nl/actueel/nieuws/groo ... a-covid-19
https://www.zonmw.nl/nl/over-zonmw/coro ... mmunicati/

Henriëtte

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Wo 15 Sep 2021, 15:40

NOS nieuws
14 september 2021
Coronapas is tijdelijk, maar hoe tijdelijk is nog niet duidelijk; Bron https://nos.nl/artikel/2397814-coronapa ... -duidelijk
Het coronatoegangsbewijs is een tijdelijke maatregel, maar hoe tijdelijk is nog niet duidelijk. Demissionair premier Rutte en minister De Jonge zeiden in hun persconferentie dat het kabinet rond 1 november een besluit wil nemen over het langer inzetten van het toegangsbewijs.
..Zowel Rutte als De Jonge benadrukte dat hun grootste zorg op dit moment de toegankelijkheid van de zorg is. Er zijn volgens hen zo'n 1,8 miljoen Nederlanders die niet beschermd zijn, omdat ze niet gevaccineerd zijn of geen besmetting hebben doorgemaakt..
"Zorg kan nieuwe golf niet aan"
Zonder maatregelen is het een kwestie van tijd voordat ze ziek worden, zei De Jonge. "Dan krijgen we een nieuwe golf en die kan de zorg niet aan." Vooral de reguliere zorg komt dan weer onder druk te staan en dat wil het kabinet voorkomen.
"Coronapas geen grote beperking"
De Jonge vindt de coronapas geen grote beperking van de vrijheid van niet-gevaccineerden. Zij kunnen ook via een test een QR-code krijgen. "Dat kost iets meer moeite, maar dat valt in het niet bij de beperkingen die we op moeten leggen aan de hele samenleving door de keuze van een kleine groep om zich niet te vaccineren."

RTL nieuws
14 september 2021
Geen 1,5 meter meer, maar nieuwe coronagolf niet uit te sluiten; Bron https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... anderhalve
Nieuwe golf?
..Volgens Bonten zal het loslaten van de 1,5 meter tot een toename van besmettingen gaan leiden. "Daar wordt in de prognoses van het RIVM rekening mee gehouden. De vraag is ook of het ook zorgt voor een toename van ziekenhuisopnames. Modellen die wij gezien hebben in het OMT, sluiten een forse toename met het huidige vaccinatiepercentage niet uit."

In een doemscenario gaat het dan om 400 tot 600 patiënten op de ic tegelijkertijd. Bonten: "Dat is iets wat de ziekenhuizen niet willen. We hebben zo'n forse golf twee keer meegemaakt, de rek is eruit. Er is veel aan gelegen om dat niet te laten gebeuren."

Bonten wijst erop dat van de mensen die in het ziekenhuis liggen, bekend is dat meer dan 90 procent niet gevaccineerd is. "Vaccineren blijft de allerbelangrijkste maatregel."..
Groepsimmuniteit
..11,3 miljoen Nederlanders zijn nu volledig gevaccineerd. Dat is bijna 80 procent. Hoe kan er dan toch nog zo'n scenario zijn? "Dat heeft te maken met de besmettelijkheid en het ziekmakend vermogen van de deltavariant. Als meer dan 10 procent van de bevolking niet gevaccineerd is, dan is er nog steeds een heel groot reservoir van mensen dat ernstig ziek kan worden en in het ziekenhuis terechtkomt."

Groepsimmuniteit was eerder bereikt als we nu nog met de oude coronavariant te maken hadden, stelt het OMT-lid. "Dan hadden we aan de 80 procent genoeg. Maar omdat we de deltavariant hebben, moeten we het liefst boven de 90 procent gevaccineerd hebben."..
Rijksoverheid - Nederland verder open met coronatoegangsbewijs; Bron https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... ronabewijs
Laatst gewijzigd door Roxy op Wo 15 Sep 2021, 17:18, 1 keer totaal gewijzigd.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Henriëtte
Berichten: 2112
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Wo 15 Sep 2021, 16:09

Ben je als gevaccineerde net zo besmettelijk als een niet-gevaccineerde?;
Onderzoeken eerder dit jaar wezen erop dat gevaccineerden de overdracht van het virus aanmerkelijk verminderden. Maar dat was nog vóórdat de deltavariant zo ontzettend rondging. Onderzoeken uit verschillende landen van de afgelopen maanden laten namelijk zien: de deltavariant heeft meer kans zich via gevaccineerden te verspreiden dan de andere varianten.
Net zoveel virus in de neus

Ook blijkt inmiddels dat gevaccineerden net zoveel virus in hun neus kunnen hebben als niet-gevaccineerde mensen. "Mensen met het deltavirus kunnen zeer hoge virusniveaus bij zich dragen en kunnen het virus ongewild naar anderen verspreiden", zegt David O'Connor, een viroloog aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, op de nieuwspagina van het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... ten-vaccin.

Henriëtte

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Wo 15 Sep 2021, 17:13

Het zal de komende maanden weer spannend gaan worden. De maatschappij is verdeeld. Stap voor stap is er weer meer mogelijk in Nederland en dat is iets om te waarderen en dankbaar voor te zijn. Maar toch zijn er mensen ontevreden. Er is geen saamhorigheid meer in de maatschappij het is in veel gevallen ieder voor zich geworden.
Veel mensen willen weer los en kunnen feesten en uitgaan. Met de coronapas, of met testen (negatieve test uitslag), of met een geldig herstelbewijs wordt dat mogelijk gemaakt. De horeca, evenementen en nachtclub ondernemers staan weer te klagen en zijn weer boos, woest, woedend. De bewust niet-gevaccineerden zijn boos.. zij willen hun gang kunnen gaan en zich niet laten testen?

De zorgmedewerkers maken zich zorgen. Zij maken zich terecht zorgen en het zal extra zwaar voor hen worden dat zij de bewust niet-gevaccineerden of de mensen die niet in corona geloven die ziek worden van de Deltavariant en in het ziekenhuis terecht komen wel moeten verzorgen. De extra zware druk voor de zorgmedewerkers kan er voor zorgen dat er meer zorgmedewerkers gezondheidsklachten krijgen en ziek worden en uitvallen en of dat er nog meer zorgmedewerkers uit gaan stromen.
De bewust niet-gevaccineerden en de mensen die niet in corona geloven zullen waarschijnlijk niet zo stoer zijn dat zij een ziekenhuis-bed of een IC-bed weigeren als zij toch ziek worden.
De reguliere zorg kan opnieuw worden afgeschaald en operaties kunnen opnieuw worden uitgesteld waardoor er veel andere mensen worden gedupeerd en er mensen onnodig complicaties of blijvende gezondheidsschade krijgen of onnodig overlijden. Daar lijken de bewust niet-gevaccineerden en de mensen die niet in corona geloven geen rekening mee te willen houden.

Rijksoverheid - Nederland verder open met coronatoegangsbewijs; Bron https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... ronabewijs en Bron https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... angsbewijs
Een coronabewijs is een negatieve testuitslag óf een vaccinatiebewijs óf een bewijs dat u bent hersteld van corona. U kunt deze bewijzen gebruiken als:
- coronabewijs om mee te reizen binnen Europa; of
- coronatoegangsbewijs om naar een evenement te gaan.
Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft.
Eenvandaag
14 september 2021
Ic-verpleegkundige huiverig voor schrappen anderhalvemetermaatregel: 'Weten niet met zekerheid wat er op ons af komt'; Bron https://eenvandaag.avrotros.nl/item/ic- ... s-af-komt/
Veel Nederlanders halen opgelucht adem nu er meer versoepelingen aankomen, maar niet iedereen is in feeststemming. Ic-verpleegkundige Thomas Smits maakt zich zorgen over wat de herfst en winter brengen.

1,8 miljoen mensen zijn niet gevaccineerd, de deltavariant is een stuk besmettelijker dan z'n voorgangers, het griepseizoen moet nog beginnen en er moet flink wat reguliere zorg worden ingehaald. En dan is er nog het tekort aan ic-personeel.
Politieke keuze
..Zijn werk vindt hij inhoudelijk ontzettend leuk, vertelt Thomas, maar hij merkt ook dat het hem iets begint te kosten en dat ziet hij ook bij collega's: psychische klachten, lichamelijke problemen. Zelf heeft hij op zijn 28ste last van rugklachten.

Of de versoepelingen te vroeg zijn? "Het versoepelen van de coronamaatregelen is een politieke keuze en ik begrijp ook dat mensen er veel behoefte aan hebben, maar persoonlijk kijk ik niet uit naar de herfst en winter. We kunnen niet met zekerheid zeggen wat er op ons af zal komen, maar corona is er en zal blijven. Daar hebben we een reserve voor nodig."..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Do 16 Sep 2021, 13:25

Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland
9 september 2021
Verpleegkundige Raymond kampt met long covid: ‘Ik was bang om fouten te maken’; Bron https://www.venvn.nl/nieuws/verpleegkun ... ong-covid/
De één knapt na een coronabesmetting weer helemaal op, de ander blijft last houden van klachten. Long covid. Verpleegkundige Raymond (30) kan erover meepraten. Hij werkte op een corona-afdeling en werd eind vorig jaar zelf ziek. Nog steeds is hij niet de oude.

Toen Raymond na vier weken weer voorzichtig aan het werk ging, kreeg hij last van psychische klachten. “Ik droomde regelmatig over de diensten op de covid-afdeling, ervaarde veel angst en had het gevoel dat ik altijd ‘aan’ stond. Dat brak me op een gegeven moment op”, legt hij uit. Ook was de druk om te presteren volgens hem heel hoog. “Ik was bang om fouten te maken.”

Nu - ruim acht maanden later - heeft Raymond nog steeds last van klachten, ook vertoont hij tekenen van PTSS. Hij vertelt hij over de impact van long covid.
Verpleegkundigen & Verzorgenden - De impact van long covid; Bron https://www.youtube.com/watch?v=m_gB50uUUGU
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5876
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Vr 17 Sep 2021, 20:54

AD
17 september 2021
OMT-leden: geen handhaving coronapas is geen versoepelingen; Bron https://www.ad.nl/binnenland/omt-leden- ... ~aa77ed11/
Viroloog Marion Koopmans en ic-arts Diederik Gommers van het Outbreak Management Team (OMT) willen dat er geen versoepelingen van de coronaregels komen als burgemeesters en ondernemers niet van plan zijn om streng te gaan handhaven op de coronapas.

In gesprek met Tijs van den Brink bij de podcast Virusfeiten (EO) waarschuwen ze voor een nieuwe coronagolf. Koopmans zegt dat het de verkeerde kant op kan gaan met het aantal coronabesmettingen als de coronapas niet wordt gecontroleerd.
Waarschuwen
..De arts wil op tijd waarschuwen. ,,Ik wil dat er ook in januari nog ic-bedden zijn voor spoedgevallen..
Podcast
17 september 2021
Virusfeiten (EO); Bron https://www.nporadio1.nl/podcasts/virusfeiten
..10% van het personeel kwijt geraakt..
Omroep Max
Nieuwe Gezichten
Carrie ten Napel gaat langs bij de artsen, virologen en microbiologen die we als gevolg van de coronacrisis hebben leren kennen; Bron https://www.maxvandaag.nl/programmas/tv ... gezichten/
Mooie reportages met de artsen, virologen en microbiologen. Maar ook schokkend om te horen hoe zij door sommige mensen uit de maatschappij zijn en worden bedreigd.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten