Coronavirus (COVID-19)

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
RoelA
Berichten: 285
Lid geworden op: Za 01 Nov 2014, 16:55

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor RoelA » Wo 17 Mar 2021, 09:49

Hans sr schreef:
Voor mij als lymepatient is het toch al een lastige afweging, wel vaccin, geen vaccin..


Nogal onbegrijpelijk Theo.

Overleden in NL als gevolg van Covid-19 infectie > 16000 personen.
Overleden in NL als gevolg van Borrelia infectie 0 personen

Wat is je probleem?

Waarom quote je mij hier Hans? Ik ben geen Theo ;)

Henriëtte
Berichten: 2070
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Wo 17 Mar 2021, 12:21

Nieuwe Bretoense variant is 'moeilijk detecteerbaar;
De Franse overheid vraagt zorgverleners om extra alert te zijn voor de zogenaamde Bretoense variant. De nieuwe mutatie wordt namelijk 'onzichtbaar' genoemd: wie het 'spookvirus' onder de leden heeft, vertoont dan wel symptomen, maar een PCR-test detecteert het virus vaak niet. Volgens het RIVM kunnen de PCR-testen die in Nederland gebruikt worden dat wel. In ons land zijn nog geen gevallen bekend van besmetting met de Bretoense mutant.


https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/n ... %3A+Camera

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 2070
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Wo 17 Mar 2021, 12:29

Welke groep is wanneer aan de beurt voor een coronaprik?;
Wanneer ben jij aan de beurt voor vaccinatie tegen COVID-19? Een precieze datum kunnen we je niet geven, maar we kunnen wel vertellen hoe de planning er nu uitziet.

https://www.nu.nl/uitleg-over-het-coron ... aprik.html

Henriëtte

Hans sr
Berichten: 12
Lid geworden op: Ma 25 Mei 2020, 21:09

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Hans sr » Wo 17 Mar 2021, 13:55

Sorry Roel, voor de naamsverwisseling.

TheoA
Berichten: 145
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Wo 17 Mar 2021, 15:12

Voor alle goedgelovige lymers (let ook op de leeftijd van de overledenen):

“In Duitsland hebben zes vrouwen en
een man bloedproppen in de hersenen en
een tekort aan bloedplaatjes gekregen
niet lang na inenting met het vaccin
van AstraZeneca. Drie van hen overleden
aan de gevolgen. De slachtoffers waren
tussen de 20 en de 50 jaar.

Dat gebeurde vier tot zestien dagen na
de vaccinatie, blijkt uit gegevens van
de Duitse geneesmiddelenautoriteit PEI.

1,5 tot 1,6 miljoen mensen in Duitsland
kregen het vaccin. Dat had hooguit één
trombosegeval moeten opleveren, zegt het
PEI. Nu het er zeven zijn, lijkt een
verband met de prik "niet onplausibel”.


https://nos.nl/teletekst#126

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5768
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Wo 17 Mar 2021, 15:33

@TheoA,
Persoonlijk ben ik geen goedgelovige lymer. Het is als mens en patiënt altijd belangrijk om goede informatie op te zoeken en te lezen en kritisch te zijn en op basis daarvan een keuze te maken. Dat geldt ook voor het wel of niet laten vaccineren voor corona. Het EMA komt nog met een definitieve conclusie over AstraZeneca.

Wat betreft goedgelovige lymers dat komt in de praktijk regelmatig voor want door het promoten en subsidiëren door de Lymevereniging van de 'Phelix Phage Borrelia test'; Bron https://lymevereniging.nl/fred-verdult- ... lymefonds/ en het promoten van verschillende medicijnen (disulfiram, dapsone) door de Lymevereniging via dr R.H bij de ledenbijeenkomst van de Lymevereniging 'This is Why' en de 'Masterclass Healing Lyme & co-infections'; Bron https://www.medischcontact.nl/kennis-ca ... tions-.htm van
dr R.H in 2019 zijn de leden&patiënten en de Lyme artsen/therapeuten aardig in het ootje genomen. Met de 'Phelix Phage Borrelia test' laten mensen zich op basis van énkel een positieve uitslag van de test de diagnose B. miyamotoi/Relapsing Fever aanpraten en een kostbare en zware behandeling met experimentele medicijnen voorschrijven door de Lyme artsen die met de test werken.
Sommige mensen zijn wanhopig en hebben hoop en laten zich verblinden door hun 'helden' en lopen er achter aan. Het trieste is dat in de praktijk blijkt dat mensen niet beter worden en sommigen met ernstige bijwerkingen en gezondheidsschade worden geconfronteerd.

De informatie die Amsterdam UMC geeft is een belangrijk punt van aandacht. Samenwerkende partner in het NLe; Bron https://www.expertisecentrumlyme.nl/ Amsterdam UMC over B. miyamotoi en bacteriofagen-PCR test; Bron https://www.amc.nl/web/mijn-afspraak/ov ... ziekte.htm
Wij zien sinds kort steeds meer patienten waarbij in het buitenland de diagnose Borrelia miyamotoi ziekte is gesteld op basis van een positieve bacteriofagen-PCR. Op dit moment bestaat er echter geen gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek dat het gebruik van bacteriofaag-testen voor Borrelia miyamotoi ondersteunt. De betrouwbaarheid van dit onderzoek is daarom momenteel onduidelijk.
Er wordt natuurlijk ook elders in de wereld onderzoek gedaan naar de relatie tussen Lymeziekte en Borrelia miyamotoi. In een recent onderzoek uit Frankrijk bijvoorbeeld werd gekeken naar het vóórkomen van Borrelia miyamotoi bij patiënten met chronische klachten, die mogelijk veroorzaakt zouden worden door een tekenbeet. De onderzoekers vonden DNA van Borrelia miyamotoi in circa 5% van deze patiënten en concluderen dat deze infectie mogelijk chronisch kan zijn. Wij hebben goed naar de opzet en resultaten van dit onderzoek gekeken. Op basis daarvan hebben we sterke aanwijzingen dat dit een onjuiste conclusie is. Het lijkt er namelijk op dat de resultaten berusten op besmetting in het laboratorium: het is aannemelijk dat er (DNA van) Borrelia miyamotoi bacteriën in het patiëntmateriaal is gekomen. Wij hebben het wetenschappelijke tijdschrift en de auteurs op de hoogte gebracht van onze opvattingen.
Het AMLC is betrokken bij meerdere grootschalige nationale en Europese onderzoeken naar teken-overdraagbare ziekten, waaronder Borrelia miyamotoi. Hierdoor zal er meer informatie verkregen worden over het vóórkomen van Borrelia miyamotoi ziekte in Nederland. Ook onderzoekt het AMLC de genetische opmaak (het DNA) van verschillende B. miyamotoi stammen, nieuwe methoden om de ziekte vast te kunnen stellen en de gevoeligheid voor antibiotica.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

TheoA
Berichten: 145
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Wo 17 Mar 2021, 18:57

Het ziet er niet goed uit voor het vaccin AstraZeneca. Een dubbelblind, randomized onderzoek (gisteren gepubliceerd!) liet geen effect zien van een dubbele dosis van dit vaccin op SARS-Cov-2 (Coronavirus).

Het lijkt er op dat het EMA iets te voorbarig is geweest met zijn (voorlopige) goedkeuring. Geen effect, wel serieuze en levensbedreigende bijwerkingen. Dit vaccin is rijp voor vernietiging!

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/N ... Is.twitter

NB. De code ChAdOx1 staat voor het AstraZeneca-vaccin.

Roelof
Berichten: 35
Lid geworden op: Do 05 Okt 2017, 09:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roelof » Vr 19 Mar 2021, 12:18

TheoA, ik denk dat het goed is om je "geen effect" iets te nuanceren. In het door jou aangehaalde artikel in de New England Journal of Medicine staat de volgende conclusie: "A two-dose regimen of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine did not show protection against mild-to-moderate Covid-19 due to the B.1.351 variant."
en even verderop
"The B.1.351 (N501Y.V2) lineage first identified in South Africa contains the three RBD mutations and five additional NTD mutations."
Het betreft hier dus de Zuid Afrikaanse variant waar het effect van het Astra Zeneca vaccin onvoldoende is aangetoond.

en weer verderop
"Recent analysis of the efficacy of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine against the B.1.1.7 variant in the United Kingdom was 74.6%"
De B.1.1.7 is de Britse variant. Hier werkt het Astra Zeneca vaccin dus wel goed tegen.

TheoA
Berichten: 145
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Za 20 Mar 2021, 12:00

Roelof schreef:
"Recent analysis of the efficacy of the ChAdOx1 nCoV-19 vaccine against the B.1.1.7 variant in the United Kingdom was 74.6%"
De B.1.1.7 is de Britse variant. Hier werkt het Astra Zeneca vaccin dus wel goed tegen.
Ha Roel, die passage betreft een verwijzing naar een ander onderzoek. Namelijk van Oxford University, die zelf het AstraZeneca-vaccin heeft mede ontwikkelen en bovendien sponsor van dat onderzoek was. Ik word dan altijd een tikje wantrouwig...
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=3779160

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5768
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Ma 29 Mar 2021, 14:44

vrt nws
28 maart 2021
"Hersenmist" na coronabesmetting: kan het virus ook doordringen in het brein? En wat doet het daar dan?; Bron https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/03/25 ... angdurige/
Vermoeidheid, hoofdpijn, concentratie- en geheugenproblemen: sommige mensen hebben er last van, zelfs maanden nadat ze besmet werden met het coronavirus. Wetenschappers onderzoeken hoe dat komt. Dringt het virus soms door tot in de hersenen? Leidt een uit de hand gelopen ontstekingsreactie tot problemen? En mogen we ons verwachten aan een "tsunami van neurologische problemen"?

Brede waaier aan klachten
Nancy is niet de enige met dit soort klachten. Er zijn in België duizenden mensen met gelijkaardige problemen. Ze kregen COVID, ze werden ziek en ze genazen weer… maar niet helemaal.

Een vaak gehoorde klacht is “brain fog” of “hersenmist”. Dat is een verzamelnaam voor een brede waaier aan klachten, van vermoeidheid, concentratie- en geheugenproblemen tot angst, neerslachtigheid en slapeloosheid. Het is alsof er een mistwolk in je hoofd hangt. Je kan niet meer helder denken.

Long-Covid/langdurige COVID/post-COVID syndroom
Als de klachten na enkele weken of maanden niet verdwijnen, dan spreekt men ook wel over “Long-Covid”, “langdurige COVID” of “post-COVID syndroom”.

Jonge, gezonde patiënten
Het is niet verrassend dat sommige mensen na een virale infectie dit soort problemen ontwikkelen. Dat weten we al sinds de Spaanse Griep-pandemie van 1918. Naar schatting een miljoen mensen wereldwijd kreeg toen te maken met onverklaarbare neurologische klachten. Ook na de SARS- en de MERS-epidemie ontwikkelde een deel van de patiënten neurologische en psychiatrische symptomen.

Vandaag zien we hetzelfde probleem bij mensen die besmet werden met het coronavirus. Vooral de jonge leeftijd van de doorsnee patiënt is opmerkelijk. Volgens de Grote Coronastudie van de UAntwerpen is maar liefst 40% van de mensen met langdurige klachten tussen 18 en 35 jaar. Het gaat dus vaak om twintigers en prille dertigers. Ouderen lijken wat minder vatbaar.

Ook opvallend: veel patiënten met langdurige COVID waren niet eens heel erg ziek. Ze hadden de typische covidklachten, maar ze lagen nooit in het ziekenhuis. Dan verwacht je niet dat het herstel maanden zal duren.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten