Afgesplitst: Heb ik misschien geen lyme, of kan de herxreactie nog komen?

Voor alle onderwerpen over de behandeling met antibiotica en/of andere reguliere geneesmiddelen.
abx
Berichten: 155
Lid geworden op: Za 01 Nov 2014, 02:49

Re: Afgesplitst: Heb ik misschien geen lyme, of kan de herxreactie nog komen?

Berichtdoor abx » Do 23 Feb 2017, 20:30

Nog een vraag over het syndroom van Bannwarth. Als ik nl ga liggen zakt de pijn en verdwijnt het na een poosje. Weet iemand of dit bij Bannwarth ook zo is , of heb je dan altijd pijn? Ik zal het ook nog eens nalezen, maar ik kan niet zo lang achter de computer zitten. Vandaar.


Bannwarth, een aandoening van de perifere zenuwen, bestaat voor een deel uit uitstralende pijn van de hoofdzenuwbanen (radiculitis ischias etc), en voor een deel uit dunne vezel neuropathie ( zenuw uiteinden, tintelingen branderig, prikkend, of gevoelloos). Typisch bij Bannwarth is meer pijn van hoofdzenuwbanen in het begin, later vooral meer klachten van zenuwuiteinden, hoofdzenuwen worden rustiger als je rust, dunne vezel neuropathie moet je juist blijven bewegen/prikkelen, aldus zo was mijn ervaring.

Je komt hier niet vanaf als je dit niet rigoureus langdurig behandeld. Dit is het voorstadium van een neuroborreliose!

NickyC
Berichten: 114
Lid geworden op: Vr 21 Okt 2016, 14:10

Re: Afgesplitst: Heb ik misschien geen lyme, of kan de herxreactie nog komen?

Berichtdoor NickyC » Vr 24 Feb 2017, 11:33

Josie schreef:)

Als het te lang duurt (bijv. doordat je neuroloog ook nog een MRI etc. wil doen en je wachttijden etc. hebt) kan je denk ik het beste alvast een complementaire arts gespecialiseerd in lyme consulteren die wil doorbehandelen, bijv. van de werkgroep van de AVIG. Dit kan parallel lopen aan je consulten bij de neuroloog.

Succes!

Josie


Ik denk dat bovenstaande een heel goed advies is , want mijn ervaring met neurologen is dat deze meer alleen kijken op hun vakgebied en niet naar het totaalplaatje met lyme .
Ik heb zelf meerdere keren gehoord dat er werd gedacht aan acute hernia , maar dit klopte niet (is ook niet zomaar over ) .
Veel later kreeg ik de diagnose neuropathie (los van de lyme, want daar wilde de neuroloog niets mee ) en kreeg ik een lichte dosis anti-epileptica voorgeschreven . In het kort , ik ben hier nooit aan begonnen want door meerdere diagnoses van verschillende artsen op andere disciplines en fouten die daar zijn gemaakt en geen samenwerking met lyme arts , was ik mijn vertrouwen kwijt en had ik niet het idee dat de inmiddels een tas vol medicijnen mij beter maakte .
Wanneer de pijn heel erg was kreeg ik van mijn huisarts ook morfine , dit werkte het beste (en ik werd hier niet verslaafd aan ).
In tegenstelling tot wat abx schrijft , kun je er wel degelijk vanaf komen , alleen duurt het wel lang .
In het kort heeft bij mij geholpen , een manuele arts , een goede acupunctuur, lichte yoga oefeningen ( niet forceren en je hoeft ook niet per se naar les , er staan genoeg oefeningen op you tube die je thuis kunt doen , het gaat er niet om dat je ze perfect doet of om een yogi te worden, gewoon kijken wat gaat en al doe je ze half, en dat iedere dag of een paar keer per week herhalen , al is het maar 5 min. ) , lichte meditatie , ik deed dit voor het slapen gaan ter ontspanning ( in het begin maar 5 min. ook niet forceren , alleen zitten en concentreren op je ademhaling) , voetenbaden en massagestraal/douchekop op je spieren en elke dag insmeren , huid masseren . En heel belangrijk , zo min mogelijk stress .
Misschien heb je hier iets aan in afwachting naar je afspraak .

Sterkte

abx
Berichten: 155
Lid geworden op: Za 01 Nov 2014, 02:49

Re: Afgesplitst: Heb ik misschien geen lyme, of kan de herxreactie nog komen?

Berichtdoor abx » Vr 24 Feb 2017, 11:57

Je komt hier niet vanaf als je dit niet rigoureus langdurig behandeld.


In tegenstelling tot wat abx schrijft , kun je er wel degelijk vanaf komen , alleen duurt het wel lang .


Welke tegenstelling?

Liko
Berichten: 39
Lid geworden op: Ma 10 Okt 2016, 15:27

Re: Afgesplitst: Heb ik misschien geen lyme, of kan de herxreactie nog komen?

Berichtdoor Liko » Za 25 Feb 2017, 13:38

Inmiddels ben ik onder behandeling van een ortho-manueel therapeut, die ook shockwave therapie geeft en arts is.

Ik heb wel vertrouwen in haar. In ieder geval neemt ze de tijd en behandelt mijn hele rug.(er zit veel vast en mijn bekken stond ook scheef) En de shockwave in het probleemgebied.

Maar dit is vanuit de aanvullende verzekering en ik moet ook per keer de helft zelf betalen, dus wacht ik voor ik naar een andere arts ga toch een evt. mri af.

Maar ik neem jullie verhaal zeker mee naar de neuroloog, maar ik denk dat ze toch een hernia eerst willen uitsluiten.

Ik houd jullie op de hoogte.

Groetjes,

Liko


Terug naar “Reguliere Behandeling”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten