Advies en ervaringen gevraagd..

Beau
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 28 Jun 2017, 17:44

Advies en ervaringen gevraagd..

Berichtdoor Beau » Do 29 Jun 2017, 00:35

Beste allemaal,

ik ben nieuw hier en zal mij kort voorstellen: ik ben Beau, ik ben 21 jaar en werk in de horeca.

Alvast mijn excuses voor het lange verhaal, ik hoop dat jullie de moeite willen nemen het te lezen.

Ik heb al jaren last van klachten zoals vermoeidheid, weinig kracht in spieren en snel pijn in bijvoorbeeld mijn polsen (nodig met werk), veel slapen toch nog moe, snel blauwe plekken
sinds oktober ook erge maagklachten en buikpijn en sinds enkele maanden erg veel last van mijn nek, schouders en bovenrug

Behalve een jaar of 3 geleden een tekort aan B12 en foliumzuur nog nooit iets (ernstigs) gevonden in het ziekenhuis, maar alle klachten worden steeds erger. Ook krijg ik vaak aanvallen van een 'eng' gevoel in mijn lijf wat lastig uit te leggen is.


Via een kennis ben ik gewezen op een Heilpraktiker, daar ben ik gisteren geweest.

Hij begon met een urine test met als conclusie bloed in mijn urine???, een ontsteking en verzuring.
(Geen last zelf van blaasontsteking of iets)

Na een hele vragenlijst (consult duurde 2,5 uur) en een levend bloed analyse heeft hij het volgende ook nog geconstateerd: candida en dus Lyme.

Nu heeft hij mij meegegeven/verkocht: chlorella, natriumcarbonaat en CDS plus (chloor dioxide).

Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik vind het persoonlijk erg eng. Natuurlijk hoop ik dat ik mij hierdoor beter ga voelen, maar vind het een verontrustend idee dat de artsen niets vinden (bloedonderzoek voor Lyme was negatief in het ziekenhuis) en hij uit 1 druppeltje bloed 'zoveel' ziektes haalt. En mij beter kan maken door chloordioxide.
Ik zou dit graag geloven, maar ben ook angstig voor eventuele bijwerkingen van de chloor dioxide op de lange termijn. En hoe kan het dat hij wel Lyme vindt?

Nogmaals mijn excuses voor het lange verhaal, maar ik hoop dat iemand mij advies of eigen ervaringen kan geven..

Alvast bedankt!!
Laatst gewijzigd door Beau op Ma 03 Jul 2017, 15:42, 1 keer totaal gewijzigd.

johnvz
Berichten: 173
Lid geworden op: Za 01 Okt 2016, 08:11

Re: Advies en ervaringen gevraagd..

Berichtdoor johnvz » Do 29 Jun 2017, 20:42

Hallo Beau, welkom hier.
Een negatieve bloedtest sluit lyme niet uit. Daarover is veel geschreven op dit forum. Maar ook een site als www.borreliose.nl is erg informatief. Zeker goed om eens doorheen te lezen.
Je behandelaar wekt de indruk tamelijk alternatieve methodes te hanteren. Dat hoeft niet verkeerd te zijn, maar wees voorzichtig. Een belangrijke vraag is: heeft hij/zij ruime ervaring met de ziekte van lyme?

Natriumcarbonaat (schoonmaaksoda) moet je nooit innemen. Maar ik denk dat je natriumbicarbonaat (zuiveringszout) hebt gekregen. Dat wordt hier en daar wel gebruikt voor ontgifting.
Chlorella wordt vaak gebruikt voor ontgifting.
De CDS Plus is een ander verhaal. Volgens mij is dat een vorm van MMS en dat is bepaald heftig spul. Wordt wel gebruikt tegen lyme, maar is wel heftig om dit als eerste middel te kiezen. Waarom je behandelaar meteen hier naar grijpt is mij niet duidelijk. Zou ik zeker vragen.

Een diagnose via LBA is omstreden. Als je meer zekerheid over de diagnose lyme wilt hebben, zijn er goede (lees: betere dan in het ziekenhuis) bloedtesten beschikbaar. Daar moet je wel zelf achter aan en helaas ook zelf betalen. Op dit forum lees je daar alles over.

Mijn oprechte mening is dat iedere lymepatient de behandeling moet volgen waar hij/zij zich goed bij voelt. Of dit de juiste behandelaar voor jou is, weet ik niet. Persoonlijk zou ik (zeker als eerste stap buiten 'regulier') voor de expertise van een goede lyme arts gaan. Deze kan je ook begeleiden bij de keuze van eventueel nog uit te voeren bloedtesten.

Beau
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 28 Jun 2017, 17:44

Re: Advies en ervaringen gevraagd..

Berichtdoor Beau » Do 29 Jun 2017, 23:59

Beste John,

Het is inderdaad natriumbicarbonaat .. excuses.

De behandelaar zegt zichzelf te hebben genezen van Lyme door middel van chloordioxide ..
Ik vind het niet erg er geld aan uit te geven, dit heeft me ook 180 gekost (eerste consult en medicijnen), belangrijk voor mij is dat ik van mijn klachten af kom maar wel op een veilige manier ... weet niet of dat deze manier is .. ken wel iemand die er baat bij heeft gehad, maar wat zijn de schadelijke gevolgen ervan op de lange termijn bijvoorbeeld??

Bedankt voor je reactie, je raadt me dus aan een Lyme arts te zoeken?

johnvz
Berichten: 173
Lid geworden op: Za 01 Okt 2016, 08:11

Re: Advies en ervaringen gevraagd..

Berichtdoor johnvz » Vr 30 Jun 2017, 08:04

Dat is wel een veiliger route ja. Bijvoorbeeld een orthomoleculair arts met ruime ervaring met lyme. Al is het maar als second opinion. Dit zijn artsen die heel breed kijken. Zoek maar eens op de site van de AVIG, onder werkgroep Lyme.
Neem dan ook de (bloed)uitslagen van andere artsen mee, dat scheelt tijd en kosten.

Beau
Berichten: 3
Lid geworden op: Wo 28 Jun 2017, 17:44

Re: Advies en ervaringen gevraagd..

Berichtdoor Beau » Vr 30 Jun 2017, 22:22

Hartstikke bedankt

zijn er meer mensen met tips, of ervaringen, ook betreffende de candida? en de cds plus ?

CoenDalini
Berichten: 1
Lid geworden op: Do 10 Jan 2019, 12:33

Re: Advies en ervaringen gevraagd..

Berichtdoor CoenDalini » Do 10 Jan 2019, 14:05

Hallo Beau,

Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat? Ik ben ook op zoek naar meer info over mogelijke negatieve bijwerkingen van CDS+
En... Berichten hierover kunnen nooit telang zijn :-)

Ik ben in Juni 2018 ook naar deze Heilpraktiker geweest, en na urine test en levend bloedonderzoek bleek dat ik Lyme had maar ook candida en Co-infecties.

Ik heb ook CDS+ gekregen samen met ondersteunende middelen en dieetadvies:
zoals onder andere geen zuivel en geraffineerde suikers...

Mijn klachten waren:
Hoofdpijn, gevrichts pijn in knieën en handen, oogklachten, momenten van een onbestemd onrust gevoel, concentratie problemen, hartkloppingen, problemen met evenwicht, steken in been (zenuwbanen?) kramp in voeten en kuiten, huidproblemen in gelaat en darmklachten (zoals breierige ontlasting, winderigheid, slechte vertering)

Begin 2017 ben ik in India 4 dagen ziek geweest met koorts, diarree en overgeven. ik heb toen een antibiotica kuur genomen. Ik vermoed dat de probiotica niet goed heeft aangeslagen en veel van de klachten daar van kwamen.

Door bloed en ontlasting onderzoek vanuit een orthomoleculair arts bleek dat ik intolerantie had voor tarwe spelt rogge haver kippenei koemelk (en histamine: stof die samenhangt met intoleranties en ontstekingen). Toen ik vroeg of ik ook Lyme kon hebben verklaarde ze daar geen ervaring mee te hebben. Ik ben daarom naar de heilpractiker gegaan.

Nu lijk ik van veel klachten af te zijn, maar moet nog steeds oppassen met sommige voeding zoals granen en histamine houdende of activerende voedings middelen.

Dit kan er gebeurd zijn:
darmflora bacteriën niet compleet > missende enzymen > darmwand lek > de gist candida hoort met maten op de huid en in de darm, maar door lekke darm komt het, samen met ander stoffen in het bloed waardoor bijvoorbeeld ontsteking reacties ontstaan > intolerante reacties in darm maar ook via bloed > histamine reacties via bloed > vage en minder vage klachten via darm en bloed... en daar doorheen mogelijk de effecten van Lyme veroorzakende borrelia virus die zich kan verstoppen in diep weefsel of zich anders voordoet dan deze is en zo niet herkent word door immuunsysteem en onderzoek.

Is het toeval van jou naam en die van de heilpraktiker?
Hartelijke groeten, Coen


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten