advies gevraagd mbt antibiotica en klachten

cirkeline82
Berichten: 5
Lid geworden op: Vr 12 Jul 2019, 23:02

advies gevraagd mbt antibiotica en klachten

Berichtdoor cirkeline82 » Za 27 Jul 2019, 16:57

Dag allemaal,

Ik loop met wat vragen en dacht misschien kunnen jullie even meedenken.

Op 2 juni had ik een teek van m'n buik gehaald, die zat er niet langer dan een dag in. Eerder op de dag merkte ik al een grote bult achter mijn oor. 2 dagen erna naar de huisarts gegaan, die heeft me profylactische antibiotica gegeven (1 dag) en dacht dat die bult achter mijn oor een lymfeklier of talgbultje is. In de loop van de week kreeg ik buikpijn en last van m'n knie. De bult achter mijn oor werd wel minder. Wederom naar de huisarts en 10 dagen doxycycline gekregen. Bloed laten prikken - op 12 juni - en daar bleek een Borrelia IgM CLIA (num) Index van 1,00 wat blijkbaar staat voor een niet-aantoonbare infectie.
Op 10 juli wederom bloed laten prikken en nu was die waar 1,30 en wel positief. Verder is dan gekeken met de Blot; Borrelia IgG Blot = negatief; Borrelia IgM Blot = negatief; anti B. burgdorferi C6 IgG = negatief.

Tijdens de antibioticakuur kreeg ik last van hele warme handen - het gevoel alsof ze in de brand stonden. Ook m'n voeten hadden dat iets. Ook plekken in m'n gezicht die tintelden of koud aan voelden. Ik weet het aan overgevoeligheid voor de zon. Dat is met een week ongeveer weer weggetrokken.

Het leek best goed te gaan na die antibiotica, na 1 week kreeg ik weer last van mijn knie, maar nu anders, een koude plek onder mijn knie. Dat breidde zich na 2 weken uit naar mijn onderbeen en een dag daarna voelde ik me helemaal koud. M'n huid voelt niet per se koud, maar ik heb het koud en ervaar alles koud als ik het aanraak. M'n lichaamstemperatuur is normaal.

Toch maar weer naar de huisarts en nadat op 10 juli bleek dat er wel een positieve uitslag was 14 dagen antibiotica gekregen - amoxicilline dit keer, omdat daar de bijwerking met de zon minder op is.

Nu ben ik een week bezig met deze antibiotica en heb ik weer het gevoel alsof mijn handen in de brand staan en tintelen, m'n voeten branden ook. Het is natuurlijk bloedheet buiten, ik heb een paar dagen geen last gehad van die koude sensaties, maar die lijken nu ook wat terug te komen. Daarnaast kreeg ik net voordat ik de antibiotica startte keelpijn, wat een paar dagen later resulteerde in flinke verkoudheid en heesheid. Nu neemt dat wel weer wat af.

Wat goed is om te weten, is dat ik al bij de neuroloog loop, gezien ik vage neurologische klachten heb, die mogelijk psychosomatisch zijn. De vraag is of de klachten die ik nu na die tekenbeet heb gekregen daar ook onder vallen, of dat het toch die bacterie is waar ik nog last van heb.

Mijn vragen:
- Wat moet ik doen? Ik heb dinsdag een afspraak bij de huisarts, aangezien volgende week vrijdag m'n antibiotica is afgelopen. Moet ik verlengen, andere antibiotica? Mijn huisarts is deels geneigd mee te gaan met mijn verzoek tot antibiotica, maar zegt ook dat de internist aangeeft dat de klachten eigenlijk niet gelinkt kunnen worden aan die bacterie.
- Hoe weet je of je voldoende antibiotica gehad hebt?
- Kan de bacterie zo snel een reactie geven in je lichaam, zoals zo'n opgezette lymfeklier?
- Of kan 't dat toch niks met elkaar samenhangt en het allemaal losse op zichzelf staande klachten zijn?
- Wat betekenen die testuitslagen? Die waarde van 1,0, kan 't dat die bacterie zo snel in je bloed is te zien? De internist zegt dat er niks aan de hand is gezien die andere testen negatief zijn.

Heeft iemand van jullie ideeën bij mijn verhaal?

groeten!

meid1988
Berichten: 212
Lid geworden op: Di 11 Nov 2014, 19:05

Re: advies gevraagd mbt antibiotica en klachten

Berichtdoor meid1988 » Vr 02 Aug 2019, 08:12

Beste Cirkeline82,

op de website van de lyme-vereniging vind je informatie over wat is de juiste behandeling van de ziekte van Lyme?
hierin word ook verteld over hoelang je bijvoorbeeld antibiotica kan/moet slikken.
https://lymevereniging.nl/lyme/behandeling/ en https://lymevereniging.nl/lyme/lyme-vereniging/

Mogelijk heb je tijdens je behandeling een herxheimer-reactie gekregen, die je klachten even opnieuw doet verergeren.

Sterkte en beterschap.


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten