Media en Lyme

Voor nieuws, actualiteiten en acties specifiek over Lyme-Borreliose.
Sproetje
Berichten: 3160
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Media en Lyme

Berichtdoor Sproetje » Zo 27 Jan 2019, 13:11

Oproep mediatraining - lymevereniging.

Goede aandacht in kranten en tijdschriften, op radio, televisie en social media over Lyme is superbelangrijk. Goede media-aandacht draagt eraan bij om te komen tot (h)erkenning van onze ziekte, het draagt bij aan preventie van Lyme en het is cruciaal om uiteindelijk te komen tot meer onderzoeken en betere zorg
testen en behandelingen voor chronische Lyme.
…..


Je kunt je aanmelden tot en met zondag 3 februari.

Henriëtte
Berichten: 1671
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Media en Lyme

Berichtdoor Henriëtte » Zo 27 Jan 2019, 17:53

Sproetje bedankt dat je dit onder onze aandacht brengt!
Ik plaats even de hele oproep;

Lymevereniging
23 januari om 00:00 ·

Ben jij bereid om je Lyme-ervaring in de media te delen? Meld je dan nu aan voor de mediatraining!

Goede aandacht in kranten en tijdschriften, op radio, televisie en social media over Lyme is superbelangrijk. Goede media-aandacht draagt eraan bij om te komen tot (h)erkenning van onze ziekte, het draagt bij aan preventie van Lyme en het is cruciaal om uiteindelijk te komen tot meer onderzoeken en betere zorg, testen en behandelingen voor chronische Lyme.

Een deel van de media-uitingen schetst een realistisch beeld van Lymepatiënten. Maar media-aandacht kan ook verkeerd uitpakken: sommige media-uitingen zetten Lymepatiënten neer als aanstellers, als mensen met psychische problemen en als slachtoffers van op geld beluste kwakzalvers.

In de Week van de Teek (15 tot en met 21 april) is er meer media-aandacht voor Lyme en daar gaan we ons goed op voorbereiden. Acht volwassen Lymepatiënten bieden we een mediatraining aan van twee dagdelen die helemaal op onze situatie is toegespitst. Ook ouders van een minderjarig kind met Lyme nodigen we van harte uit om zich aan te melden. Ook bestuursleden gaan zo’n mediatraining volgen.

Mediatrainer Saskia Flipsen en haar collega gaan met ons oefenen:
• Wat is je kernboodschap?
• Hoe kun je deze kort en bondig formuleren?
• Wat zijn je grenzen? Waarover wil je niet vertellen? Hoe bewaak je je grens?
• Wat voor vragen zou je kunnen verwachten en hoe kun je hierop reageren?

Er worden ook een aantal oefeningen gefilmd, zodat je van de trainers en van andere deelnemers feedback krijgt over hoe je je ervaring verwoordt, maar ook over je toon en dergelijke.

De groep van acht Lymepatiënten volgt samen twee dagdelen een training op Landgoed de Horst in Driebergen: zaterdagmiddag 16 maart en zaterdagmiddag 30 maart van 13.00 tot 17.00 uur. We beginnen met een lunch. We houden rekening met een vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij dieet. De locatie is goed toegankelijk met een rolstoel en er zijn ligplaatsen (neem dan zelf een matje of zo mee). De Lymevereniging betaalt deze training.

Als je te ziek bent om twee middagen zo’n training te volgen en wel bereid bent om je verhaal in de media te delen, dan kun je je aanmelden om vertrouwelijk de geluidsopname van de trainingen te beluisteren en je krijgt dan daarna twee keer een uur telefonische training.

Je kunt je via de link aanmelden:
1. Als je chronische Lyme hebt, bent opgeknapt van chronische Lyme of een minderjarig kind met Lyme hebt.
2. Als je in Nederland woont.
3. Als je bereid bent om je ervaring in de media te delen. Als er een mediaverzoek komt, dan bespreken we dat met je. Het is natuurlijk niet zo dat je zomaar op elk verzoek in moet gaan.
4. Als je die twee middagen beschikbaar bent. Als je te ziek bent om naar de training te komen, kun je je aanmelden voor de telefonische training.

We stellen je via de link de nodige achtergrondvragen, omdat we acht mensen willen trainen die bij elkaar zo divers mogelijk zijn. Je kunt je aanmelden tot en met zondag 3 februari. Alvast bedankt voor je belangstelling!

Meld je nu aan voor de mediatraining: https://nl.surveymonkey.com/r/lymemediatraining

#Lymevereniging #Mediatraining #WeekvandeTeek


Henriëtte


Terug naar “Nieuws, Actualiteiten en Acties”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten