Coronavirus (COVID-19)

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6060
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Wo 13 Okt 2021, 22:12

@TheoA,
Our World in Data - Statistics and Research Coronavirus (COVID-19) Vaccinations Taiwan op 11 oktober 2021; Bron https://ourworldindata.org/covid-vaccin ... ountry=TWN
Taiwan
Totaal aantal toegediende doses 18,5 mln.

Mensen volledig gevaccineerd 4,7 mln.

% volledig gevaccineerd 19,9%
Taiwan heeft 23,57 miljoen inwoners (2020).

TheoA schreef:Corona vaccinatie fiasco, deel 13

Voor de 13e aflevering van het Corona-vaccinatie-falen op deze 13e oktober een onthutsend kijkje in het verre Taiwan.

Op 7 oktober 2021 bedroeg, sinds de eerste uitbraak, het aantal doden door Covid in dat land 844.
Het aantal doden door de Corona vaccinaties was echter op die datum al gestegen naar 852.
Ofwel: Inmiddels meer doden in Taiwan door het vaccineren tegen Covid dan door de ziekte zelf!

De idiotie van het Covid-vaccinatie-programma kan niet duidelijker worden geïllustreerd.
Taiwan death from COVID-19 vaccination exceeds death from COVID-19. Taiwan’s death toll from COVID-19 vaccination exceeds death toll from COVID-19 for the first time. (Observer Network News) On October 7th, the death toll after vaccination in Taiwan reached 852, while the death toll after the COVID-19 was diagnosed was 844. The number of deaths after vaccination exceeded the number of confirmed deaths for the first time.
https://medicaltrend.org/2021/10/10/tai ... Hz2_XZzz0o
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Sproetje
Berichten: 3288
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Sproetje » Do 14 Okt 2021, 13:08

Roxy schrijft:

https://mediator.zonmw.nl/mediator-46/column-bijtende-teken-blaffen-niet/

[.....]
De exacte oorzaken van deze klachten zijn niet duidelijk en zijn onderwerp van meerdere door ZonMw gefinancierde onderzoeken
[.....]Misschien de onderzoeken van Embers nog nooit gelezen ?


Weggegooid Nederlands belastinggeld

Ik ken het onderzoek van bv ZonMw waar men opnieuw wil uitvinden hoe het toch kan dat er soms geen antistoffen worden gevonden bij een borrelia besmetting in de hoop dat ze ons immuunsysteem kunnen herstellen.


Ons immuunsysteem hoeft helemaal niet opgeboost te worden, want er zijn voldoende onderzoeken die uitwijzen dat ons immuunsysteem gewoon goed werkt, maar dat borrelia het in gebruik neemt

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6060
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Do 14 Okt 2021, 18:49

LC
14 oktober 2021
Demissionair minister De Jonge bezoekt in Medisch Centrum Leeuwarden ongevaccineerden die nu spijt hebben dat ze geen coronaprik hebben gehad; Bron https://lc.nl/friesland/Demissionair-mi ... 96228.html
Hugo de Jonge heeft donderdag rond het middaguur in het Medisch Centrum Leeuwarden ongevaccineerden gesproken die nu spijt hebben dat ze geen coronaprik hebben gehad. De demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet zich door onder andere longarts Wouter van Geffen rondleiden door het ziekenhuis.
Op1
15 december 2020
Frontberichten van Spoedeisende Hulp Arts Gor Khatchikyan, IC-verpleegkundige Cindy Gommans en Longarts Wouter van Geffen; Bron https://www.npostart.nl/frontberichten- ... V_16060723
Bij Op1 meer berichten van het front. Spoedeisende Hulp Arts van het St. Antoniusziekenhuis Gor Khatchikyan, IC-verpleegkundige Cindy Gommans en Longarts Wouter van Geffen werken dag en nacht door om coronapatiënten te helpen. Zij vertelden over de situatie in de ziekenhuizen en op de Intensive Care.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

TheoA
Berichten: 182
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Vr 15 Okt 2021, 12:17

Corona vaccinatie fiasco, deel 14

Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland hebben een paar weken geleden al besloten om de Moderna-vaccins niet meer te gebruiken voor mensen jonger dan 30 jaar )(in IJsland voor alle leeftijden). Nu wordt ook in het Verenigd Koninkrijk de roep om grootschalig onderzoek naar het effect van de Corona-vaccins op het ontstaan van myocarditis (ontsteking hartspier) en pericarditis (ontsteking hartzakje) steeds sterker. In de leeftijdscategorie 15-19 jaar zijn al diverse sterfgevallen genoteerd die mogelijk toegeschreven kunnen worden als bijwerking van het vaccin.
Summary

Mortality has risen in younger age groups since 1st May 2021. The increase in the 15-19 year old age group is particularly noticeable, especially as deaths in this age group are uncommon. The excess deaths have a marked male predominance. An increase in ambulance call outs for patients who have had a cardiac arrest or are unconscious showed a coincidental noticeable rise from May 2021. The period also coincides with the rollout of vaccination. Finally, ONS have reported on a striking rise in age adjusted mortality rates in those with only one dose that accelerated in May 2021 to levels far exceeding those in the unvaccinated.

Although there may be a number of explanations for these findings, further investigation of the cause of these deaths is warranted. The ONS death data and NIMS vaccination data have previously been linked. Without that link ONS could not have published on deaths after vaccination. Therefore, confirming the proportion of the 15-19 year olds that had been vaccinated should be possible.
https://www.hartgroup.org/recent-deaths ... and-wales/

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6060
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Za 16 Okt 2021, 16:34

RTL nieuws
14 oktober 2021
80 dagen in coma - Hendrik kroop door oog van naald en wil Urk overtuigen: coronavaccin is van levensbelang; Bron https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederla ... visser-urk
Hendrik Visser is blij dat hij het kan navertellen, een halfjaar nadat hij op de intensive care in coma werd gebracht toen het coronavirus zijn lichaam in razend tempo had gesloopt. Tachtig dagen zijn uit zijn geheugen gewist. Na nog eens maanden van revalidatie weet de Urker schipper het zeker: het is van levensbelang dat je je laat vaccineren. Dat is zijn boodschap.

Tijdens die periode waarvan hij zich niets meer kan herinneren, werd aan zijn bed verschillende keren gezegd: stop er maar mee, dit heeft geen zin. "Er kwam een moment waarop ze zeiden: dit is het laatste wat we kunnen proberen. En dan houdt het op."
Virus hakt erin
..Gezond of niet, hij had nooit verwacht dat het coronavirus er zó in zou hakken. "Ik ben nog steeds niet de oude. Het is afwachten wat ik er op de lange termijn aan overhoud. Maar ik ben blij dat ik hier nog gewoon kan zitten."..

.."Mensen die niet gevaccineerd zijn, geloven soms niet hoe dicht ik bij de dood ben geweest", zegt Visser. 'Langs de afgrond' is hij gegaan. "En daarbij waren de echte slachtoffers in eerste instantie natuurlijk mijn vrouw en kinderen. Die hebben de hele tijd om me heen gestaan."..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6060
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Zo 17 Okt 2021, 17:19

AD
17 oktober 2021
Isala is vol door corona: ziekenhuis in Zwolle moet patiënten overplaatsen; Bron https://www.destentor.nl/zwolle/isala-i ... ~a5b0fb1f/
De toestroom van corona-patiënten bij Isala in Zwolle is zo groot, dat het zaterdag meerdere covid-zieken heeft moeten overplaatsen naar andere ziekenhuizen in het land. Isala ondervindt directe de gevolgen van de hausse aan nieuwe besmettingen in met name Staphorst en Zwartewaterland.
De Biblebelt.. opmerkelijk dat de niet-gevaccineerde mensen die toch ziek worden van corona (Deltavariant) toch wel een ziekenhuisbed willen hebben en geholpen willen worden door de zorgverleners in het ziekenhuis.
De gevolgen voor andere mensen zijn dat een operatie opnieuw is uitgesteld.

rtv Oost
17 oktober 2021
Isala ziekenhuis plaatste zaterdag covid-patiënten over en belde inhaalzorg af om capaciteitsproblemen voor te zijn; Bron https://www.rtvoost.nl/nieuws/2019032/I ... or-te-zijn
Ziekenhuis Isala in Zwolle heeft gisteren drie patiënten van de covid-verpleegafdeling overgeplaatst naar de regio Rotterdam. Ook zijn twintig patiënten afgebeld die een ingreep zouden krijgen vanwege de zogenoemde inhaalzorg.

..Het aantal corona-patiënten dat op de verpleegafdeling kan worden verzorgd is afhankelijk van het aantal bedden en het beschikbaar medisch personeel. Voor de inhaaloperaties die gisteren zijn afgebeld wordt een nieuwe datum geprikt. Isala voert op de zaterdagen operaties (zoals heupoperaties) uit die eerder vanwege de coronacrisis zijn uitgesteld, de zogenoemde inhaalzorg.

In de regio IJsselland is het aantal besmettingen de afgelopen weken hard gestegen, vooral in Staphorst, waar de vaccinatiegraad relatief laag is. Dat is volgens Ina Kuper van de Raad van Bestuur van Isala terug te zien in het ziekenhuis: "Vijftig procent van de patiënten die hier opgenomen worden, komen uit de regio Staphorst."..
AD
15 oktober 2021
Heeft het virus vrij spel in de Biblebelt? ‘Wij lopen niet klakkeloos achter de meute aan’; Bron https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politie ... -op-god-ik
De meeste Nederlanders halen de prik tegen corona liever vandaag dan morgen. Op de Biblebelt denken veel gelovigen daar anders over. Zij leggen hun lot liever in handen van God, op wie zij vertrouwen. Nergens is de vaccinatiegraad zo laag als in deze strook van christelijke gemeenten. Heeft het virus hier straks vrij spel?
..Nee, ze neemt haar ouders niets kwalijk. De kerk en de dominee, dat is een ander verhaal. Daar keken de diepgelovige ouders van Roelofje Mussche huizenhoog tegenop toen ze besloten hun dochter niet tegen polio te vaccineren. Liever had ze die afweging zelf gemaakt. ,,Ik ben helaas het levende voorbeeld dat niet inenten ontzettend gevaarlijk is”, zei ze daar eerder over.

In 1971 liep Mussche, die tegenwoordig in Den Haag woont, als 10-jarige de gevreesde kinderziekte op tijdens de uitbraak in Staphorst. Vijf kinderen overleden aan polio, bijna veertig werden net als Mussche ziek. Ze raakte verlamd. Als gevolg daarvan zit ze al vijftig jaar in een rolstoel. Ademen gaat via een machine. Ze heeft 24 uur per dag hulp nodig.

Haar ouders dachten juist te handelen. In de leer van de kerk, zoals dat in Staphorst gebruikelijk was en voor een deel nog is. ,,Alles wat je overkomt in je leven heeft een bedoeling. Als je polio krijgt, dan stuurt God jou de wereld in om daarmee iets te doen. Ik was liever de wereld in gerend zonder polio’’, zegt ze in een voorlichtingsvideo die te zien is op de site van het RIVM..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

TheoA
Berichten: 182
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Ma 18 Okt 2021, 09:49

Corona vaccinatie fiasco, deel 15
Al sinds een maand of 2 is duidelijk dat de corona-vaccins maar een beperkte beschermingsduur hebben. Na 6 maanden is de werking gezakt tot ca. 40% (Jansen nog lager, Moderna iets hoger). Er zijn zelfs virologen die zeggen dat de bescherming van de vaccins al na 2 maanden wegvalt, maar daar heb ik (nog) geen wetenschappelijk bewijs van kunnen vinden.

Wat wel bekend is, dat ook volledig gevaccineerden nog steeds overlijden aan corona.
Paar voorbeelden (5 resp. 7 doden) van de afgelopen weken hieronder:
Nach dem Corona-Ausbruch in einem Seniorenheim in Osthofen (Kreis Alzey-Worms) ist jetzt eine fünfte Person verstorben. Mehr als 50 Bewohnerinnen und Bewohner sowie Mitarbeitende des Heims haben sich mit dem Corona-Virus angesteckt…
Trotz dieser Situation hat die Heimleitung das Besuchsverbot aufgehoben. So könnten sich Bewohnerinnen und Bewohner wenigstens im Garten mit ihren gesunden Angehörigen treffen, so Haller. Die Innenräume blieben aber weiterhin nicht zugänglich für Besucher.
Wegen der steigenden Zahl an Infektionen hatte das Gesundheitsamt vergangene Woche ein Besuchsverbot verfügt. Außerdem gilt dort wieder strikte Maskenpflicht…
Laut Heimleitung waren alle Infizierten geimpft. Die Drittimpfungen werden nach Angaben der Kreisverwaltung Alzey-Worms jetzt starten. Ein Impfteam des Gesundheitsamtes werde die Bewohnerinnen und Bewohner, die aktuell nicht positiv getestet wurden, bis Donnerstag zum dritten Mal impfen…«
https://www.corodok.de/alle-verstorbenen-osthofener/
Seit dieser Woche ist das Pflegeheim St. Aurelia in der unterfränkischen Marktgemeinde Zell am Main wieder frei vom Coronavirus. In den vergangenen fünf Wochen aber haben Pflegekräfte und Bewohner dort schwere Zeiten durchleiden müssen. Insgesamt sieben Bewohnerinnen und Bewohner sind im Zusammenhang mit einer Corona-Infektion gestorben, obwohl alle Betroffenen doppelt gegen das Virus geimpft waren. Sie alle waren nach Heimangaben hochbetragt und litten unter Vorerkrankungen.
https://www.sueddeutsche.de/bayern/zell ... -1.5436528

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6060
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Ma 18 Okt 2021, 23:42

NRC
18 oktober 2021
Ziekenhuizen dreigen weer vast te lopen door toename Covid-19; Bron https://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/18/zi ... 9-a4062267
Ziekenhuizen zien een snelle groei van het aantal Covid-19-patiënten, waardoor de druk op de overige zorg opnieuw toeneemt.

Steeds wordt er alles aan gedaan om het te voorkomen, en steeds gebeurt het weer. Het Isala ziekenhuis in Zwolle moest afgelopen weekend twintig mensen afbellen die op het punt stonden geopereerd te worden. Ook andere grote ziekenhuizen hebben operaties afgezegd of zien wachtlijsten groeien, blijkt uit een rondgang van NRC.
..Voor personeel voelt het dit keer wrang om zo hard te werken, zegt Berden, omdat het gros van de Covid-19-patiënten ongevaccineerd is. Berden: „Verpleegkundigen moeten nu weer alles opzij zetten, terwijl de oplossing binnen handbereik is.” Ook Jongen merkt dat het personeel negatiever is. IC-verpleegkundigen hebben bovendien vaker te maken met brutale familieleden die corona ontkennen, zelfs als hun naaste aan de beademing ligt. Jongen: „Nee, corona bestaat niet, zeggen ze dan. Doe maar andere onderzoeken.”..
..In de hele zorg is het ziekteverzuim nog hoog. In het Zuyderland is er een verzuim van tien procent bij het personeel van de operatiekamers, waardoor twee van de twintig operatiekamers buiten gebruik zijn. Volgens een onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress & Burn-out onder 189 verpleegkundigen van het Erasmus Ziekenhuis kampt twee derde van de verpleegkundigen met stress. Dit komt mede door het snelle opschalen tijdens de tweede en derde coronagolf, zegt Diederik Gommers, hoofd van de IC. „Verpleegkundigen zitten in de risicozone om een burn-out of PTSS op te lopen.”..
Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out (NCPSB) - Burn-outcrisis dreigt op IC-afdelingen; Bron https://nationaalcentrumpreventiestress ... fdelingen/
..Uit het NCPSB-onderzoek blijkt dat het merendeel van de IC-medewerkers zich in de gevarenzone bevindt. Dat houdt onder meer in dat de persoon in kwestie permanent reserves aanspreekt om te kunnen blijven functioneren. Rust nemen helpt niet meer, zegt Immers. “Tijdens rustperioden treedt in deze fase geen herstel meer op. Het vermogen om stress weg te managen neemt na verloop van tijd bovendien af. Het is een glijdende schaal die, zonder adequate interventie, onherroepelijk leidt tot een breekpunt. Dan is er sprake van een burn-out. In de medische sector is zo’n medewerker dan doorgaans meer dan een jaar arbeidsongeschikt, weten we uit ervaringscijfers.”..

..De IC-medewerker wil wel, maar kan niet meer. De ervaringen tijdens de eerste coronagolf hebben diepe sporen getrokken bij de zorgverleners. Veel IC-medewerkers geven in gesprekken met stresscoaches aan dat ze ander werk willen.”..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

TheoA
Berichten: 182
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Di 19 Okt 2021, 10:11

Roxy schreef:NRC
18 oktober 2021
Ziekenhuizen dreigen weer vast te lopen door toename Covid-19.
We zijn 20 maanden verder, nadat het SARS-Covid 2 virus zijn intree deed in Nederland. Er is in die periode meer dan 80 miljard (!) besteed aan bestrijding van Covid19, o.a. door het optuigen van een immense testinfrastructuur en het zetten van ruim 24 miljoen injecties. En toch is de zorg anno oktober 2021 niet verder gekomen dan opnieuw dit soort paniekvoetbal. Tegelijkertijd is er niet/nauwelijks geïnvesteerd in extra zorgcapaciteit. Had maar een paar miljard gestoken in extra IC-bedden of meer opleiding IC-personeel.
Roxy schreef:NRC
Het Isala ziekenhuis in Zwolle moest afgelopen weekend twintig mensen afbellen die op het punt stonden geopereerd te worden. Ook andere grote ziekenhuizen hebben operaties afgezegd of zien wachtlijsten groeien, blijkt uit een rondgang van NRC. Voor personeel voelt het dit keer wrang om zo hard te werken, zegt Berden, omdat het gros van de Covid-19-patiënten ongevaccineerd is.
Dit is werkelijk bizar: Er blijken 25 patiënten met corona te zijn opgenomen in Isala, waarvan 5 op de IC. Je maakt mij niet wijs dat een regionaal ziekenhuis hiervan in de problemen komt. Zou het niet zo zijn dat het ziekenhuis een herfstvakantie-rooster draait en er dus minder personeel beschikbaar is?

Het is bovendien een vals narratief dat het om ongevaccineerden zou gaan. Overal in de wereld blijkt dat het vooral de gevaccineerden zijn die corona krijgen, daar erg ziek van worden en er ook aan overlijden, ondanks de dubbele vaccins. Niet zo verwonderlijk, want de beschermende werking van de alle Covid-vaccins blijkt na 6 maanden minder dan 40% (zie bv. mijn bijdrage van 18-10-2021 in dit draadje).

TheoA
Berichten: 182
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Di 19 Okt 2021, 11:16

Corona vaccinatie fiasco, deel 16

De Covid-vaccins verliezen na 6 maanden een groot deel van hun beschermende werking, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Dit is toch een forse faal, een jaar geleden werd immers ingezet om via vaccineren een groepsimmuniteit te bereiken. De conclusie kan geen andere zijn dan dat het experiment met vaccineren niet is geslaagd. De nu in ziekenhuizen opgenomen Covidpatienten blijken merendeels volledig gevaccineerd te zijn, in tegenstelling tot wat het overheid en mainsteammedia (MSM) ons willen doen geloven. Hieronder opnieuw 2 voorbeelden van corona-uitbraken onder gevaccineerden.
Wegen der Infektion eines Großteils der Mannschaft drohen Eishockey-Erstligist RB München zahlreiche Spielverlegungen. Dadurch dürfte der weitere DEL-Spielplan in diesem Winter noch enger werden. Mit 18 positiven Tests beim EHC Red Bull München gibt es in der Deutschen Eishockey Liga (DEL) ein massives Corona-Problem. 14 Spieler und vier Mitglieder des Betreuer- und Trainerstabs seien betroffen, teilte der dreimalige deutsche Meister am Montag mit. Davon seien 16 Personen vollständig und zwei einfach geimpft, hieß es. Als Konsequenz fällt nach der Absage des jüngsten Heimspiels auch das Spitzenspiel am Mittwoch gegen Titelrivale Adler Mannheim aus.
https://www.sueddeutsche.de/sport/eisho ... -1.5443003
Von den 76 Bewohnerinnen und Bewohnern sind nach Angaben des Kreises Segeberg aktuell 60 mit dem Corona-Virus infiziert. Beim Personal gebe es 15 nachgewiesene Fälle. Von den infizierten Heimbewohnerinnen und -bewohnern seien drei nicht geimpft, teilte die Kreisverwaltung am Montag mit. Die anderen Betroffenen seien vollständig geimpft, hätten teilweise sogar schon die dritte Impfung erhalten. Auch beim Personal seien Corona-Fälle nachgewiesen - von den rund 70 Mitarbeiterinnen und Mitarbeitern seien aktuell 15 infiziert; mehr als die Hälfte der Infizierten sei nicht geimpft.
https://www.ndr.de/nachrichten/schleswi ... a8926.html


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten