Virussen

Voor informatie die te maken heeft met Lyme-Borreliose en/of co-infecties in artikelen en linkjes. Zoals youtube-video’s, websites, medische artikelen, blogs, artikelen over lyme en politiek, verouderd lyme-nieuws, etc.
Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Vr 10 Nov 2017, 16:46

How a virus invades your body

https://www.youtube.com/watch?v=Rpj0emEGShQ

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Vr 10 Nov 2017, 16:53

Wikipedia

Virus (biologie)

Een virus bestaat uit erfelijk materiaal in een omhulsel dat in staat is zich voort te planten door gebruik te maken van het reproductieapparaat van levende organismen. Veelal zijn virussen sterk gespecialiseerd op een (type) gastheer. Daar ze geen eigen voortplantingsapparaat hebben en geen eigen stofwisseling, zijn ze volledig afhankelijk van andere organismen en als zodanig voldoen ze niet aan alle gebruikelijke criteria voor de definitie van leven. Virussen kunnen zich van generatie tot generatie wel veranderen en ondergaan evolutie. Een virusinfectie verloopt volgens een heel ander mechanisme dan een bacteriële of schimmelinfectie en kan niet met antibiotica worden bestreden. Er zijn stoffen die specifiek de werking van sommige (typen) virussen verstoren en als geneesmiddel kunnen worden ingezet.
De typische diameter van een virus is tussen de 20 en 300 nanometer.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Virus_(biologie)

Henriëtte
Laatst gewijzigd door Henriëtte op Di 05 Dec 2017, 17:45, 2 keer totaal gewijzigd.

Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Vr 10 Nov 2017, 21:07

STICHTING TEKENBEETZIEKTES;

FSME/TBE

Het tick-borne encephalitisvirus (TBEV) kan hersenvliesontsteking bij de mens veroorzaken. Deze ziekte is ook wel bekend als Früh Sommer Meningo Encephalitis. Een onderzoek van het RIVM (juni 2016) heeft uitgewezen dat het TBE-virus ook in Nederlandse teken is aangetroffen. Inmiddels is bekend dat de eerste patiënt met FSME in Nederland een feit is. Met FSME besmette teken zijn aangetroffen op de Utrechtse en Sallandse Heuvelrug.

Frühsommer-Meningo-encephalitis, FSME is een virusinfectie die kan worden overgedragen door een tekenbeet. Het virus wordt direct na de beet overgebracht op de mens. Hierdoor kan een besmetting in geen van de gevallen meer worden voorkomen. Het drinken van rauwe melk wordt ook genoemd als bron van besmetting.
De ziekte komt veel voor in Europese vakantielanden, voornamelijk in het gebied ten oosten van Frankrijk tot aan Rusland. In sommige delen van buurland Duitsland komt steeds vaker FSME voor: FSME: Risikogebiete in Deutschland.

FSME Oost eu

In tegenstelling tot de ziekte van Lyme, bestaat er voor deze aandoening wèl een vaccin. In veel van de landen in bovengenoemd gebied wordt dan ook op grote schaal ingeënt. Gaat u voor langere tijd naar een van de risicogebieden (minimaal 4 weken) en verblijft u daarbij veelvuldig in de natuur, dan beveelt men in sommige gevallen een vaccinatie aan, Tekenencefalitis (FSMEimmun®). Dit is een serie van 3 vaccinaties die gedurende 3 jaar bescherming geeft. Meestal worden 2 vaccinaties voor de reis gegeven. Voor meer informatie over risicogebieden en aanbevolen vaccinaties kunt u terecht bij het LCR (Landelijk Centrum Reizigersadvisering) of een GGD arts reizigersadvisering. Adressen en telefoonnummer vindt u op http://www.lcr.nl.

Symptomen
Twee van de drie besmette mensen met FMSE merkt niets van de ziekte. Bij de overigen bestaat het ziektebeeld uit twee fasen.
Fase 1:
Deze fase kenmerkt zich door griepachtige verschijnselen, zoals koorts, misselijkheid en hoofdpijn. Deze klachten ontstaan één tot twee weken na de beet. De klachten houden 5 tot 10 dagen aan.
Fase 2:
Bij een deel van de patiënten ontwikkelt het ziektebeeld zich verder en wordt het centraal zenuwstelsel aangetast. In deze fase kan onder andere een ontsteking van het hersenweefsel en hersenvliesontsteking ontstaan. Tot bijna de helft van de patiënten houdt blijvend letsel over aan deze ziekte.

Behandeling
Is de ziekte eenmaal opgetreden, dan bestaat er geen behandeling meer tegen(antibiotica kunnen niet ingezet worden bij een virus). Alleen de symptomen kunnen worden behandeld.
In gebieden waar Frühsommer-Meningo-encephalitis veel voorkomt worden bewoners tegen deze ziekte ingeënt. Er bestaat geen overeenstemming over de vraag of het zinvol is om vakantiegangers in te enten. Een rol daarbij speelt dat de kans om na een tekenbeet Frühsommer-Meningo-encephalitis te krijgen zeer klein is en de besmetting van de teken plaatsgebonden is. Het vaccin FSME-Immun Inject, Baxter, is in Nederland geregistreerd. Het volledige inentingsprogramma neemt echter negen maanden in beslag. Er zijn onderzoeken gedaan met het vaccin van Chiron Behring waarbij versneld werd geïmmuniseerd, op dag 0, 7 en 21, waarbij op dag 21 reeds bij 99% van de patiënten de aanmaak van afweerstoffen tegen het virus kon worden aangetoond. Wie in warme maanden in het buitenland in een bosrijke omgeving vertoeft, kan zich het beste op de plaats van bestemming laten adviseren over de wenselijkheid van vaccinatie, bijvoorbeeld bij een apotheek, de VVV of een huisarts.


Aangepast: 23 juli 2017 https://www.tekenbeetziekten.nl/

Henriëtte
Laatst gewijzigd door Henriëtte op Di 05 Dec 2017, 17:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Vr 10 Nov 2017, 21:39

Wickipedia

Coxsackie

Het coxsackievirus is een enterovirus. Enterovirussen zijn zeer kleine virussen in de darmen en de ontlasting.

Er zijn twee hoofdgroepen coxsackievirussen: type A en type B. Bij deze hoofdgroepen horen weer verschillende soorten coxsackievirussen. Het virus is vernoemd naar de plaats Coxsackie in de staat New York, waar het voor het eerst bij een patiënt werd vastgesteld.

Coxsackievirussen kunnen allerlei verschijnselen geven, variërend van koorts zonder andere verschijnselen tot keelpijn, diarree, braken, huiduitslag, aanvallen van spierpijn, leverontsteking en ontsteken van het hartzakje. Bij baby's verloopt een coxsackievirusinfectie soms zeer ernstig, met bijvoorbeeld hersenvliesontsteking, bloedvergiftiging of longontsteking. Ook is het coxsackievirus de veroorzaker van hand-, voet- en mondziekte (niet te verwarren met mond-en-klauwzeer).

De diagnose wordt gesteld met laboratoriumonderzoek, waarbij ontlasting, slijm uit de keel, urine of hersen- en ruggenmergvocht (liquor) worden onderzocht.

De behandeling is gericht op het bestrijden van de verschijnselen; het virus zelf kan niet worden aangepakt.


https://nl.wikipedia.org/wiki/Coxsackievirus


Henriëtte
Laatst gewijzigd door Henriëtte op Di 05 Dec 2017, 17:54, 1 keer totaal gewijzigd.

Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Vr 10 Nov 2017, 21:47


Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Vr 10 Nov 2017, 22:00

Emerging tick-born viruses in the twenty first century

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5504652/

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Za 11 Nov 2017, 11:38

Tick-born Powassan virus can be deadly

https://www.lymedisease.org/lyme-sci-powassan/

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Za 11 Nov 2017, 11:50


Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Za 11 Nov 2017, 11:57


Henriëtte
Berichten: 1640
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Za 11 Nov 2017, 12:02Terug naar “Artikelen en Linkjes”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten