Krim Congokoorts

Voor alle onderwerpen die gaan over andere door teken overdraagbare infecties. Over symptomen, diagnose, tests en behandeling hiervan. Onderwerpen over andere infecties die naast de Lyme-Borreliose kunnen optreden, zijn hier ook welkom.
Henriëtte
Berichten: 1547
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Krim Congokoorts

Berichtdoor Henriëtte » Vr 14 Jun 2019, 16:46

Lymevereniging
Gisteren om 02:58 ·

Teken kennen geen grenzen en paspoort controles

In Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens, zijn de afgelopen dagen zeker zes hyalomma-teken gevonden. Die zijn drie keer zo groot als normale teken en kunnen mensen volgen en ruiken van tientallen meters afstand. De dieren kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen.
Lees meer op de website van RTL Nieuws

#Lymevereniging #HyalommaTeek #Nieuws


Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1547
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Krim Congokoorts

Berichtdoor Henriëtte » Do 27 Jun 2019, 06:46

Maak kennis met de hyalommateek, de reuzenteek, Wageningen University; 16-06-2019

Een onderzoek naar de aanwezigheid van teken op trekvogels in Groot-Brittannië toonde aan dat 21% van de aangetroffen teken een hyalommateek was. De vogelsoorten waar het vaakst hyalommateken op aangetroffen werden zijn de tapuit (Oenanthe oenanthe) en de grasmus (Sylvia communis). Op elke positief bevonden vogel werden 2 tot 5 nimfen aangetroffen. Enkele exemplaren van hyalommanimfen werden ook aangetroffen op de rietzanger (Acrocephalus schoenobaenus) en de gekraagde roodstaart (Phoenicurus phoenicurus).

Volwassen Hyalomma verstoppen zich op de grond en rennen actief naar een gastheer wanneer ze bepaalde signalen waarnemen, waaronder trillingen, visuele signalen, koolstofdioxide, ammoniak of lichaamstemperatuur. Ze kunnen de gastheer visueel herkennen van drie tot negen meter. Volwassen teken kunnen de gastheer tien minuten of langer volgen en gedurende die tijd lopen ze een afstand van maximaal honderd meter.


https://www.naturetoday.com/intl/nl/nat ... ?msg=25272

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1547
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Krim Congokoorts

Berichtdoor Henriëtte » Do 27 Jun 2019, 06:57

Gevaarlijke Hyalomma-teek aangetroffen op paard vlakbij Nederlandse grens; 13-06-2019

Bij paarden veroorzaakt de Hyalomma-teek, Equine Piroplasmose. Bij deze parasitaire infectieziekte krijgt een paard hoge koorts, bloedarmoede en loopt het risico op sterfte. De symptomen zijn te bestrijden door middel van een lange, heftige antibioticakuur en pijnstillers. Dit houdt echter niet tegen dat een geïnfecteerd paard soms levenslang drager blijft.


https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuw ... paard.html

Henriëtte


Terug naar “Co-infecties”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten