'Leven weer terug' na succesvolle therapie in Australië

Voor informatie die te maken heeft met Lyme-Borreliose en/of co-infecties in artikelen en linkjes. Zoals youtube-video’s, websites, medische artikelen, blogs, artikelen over lyme en politiek, verouderd lyme-nieuws, etc.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4600
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

'Leven weer terug' na succesvolle therapie in Australië

Berichtdoor Roxy » Ma 31 Dec 2018, 13:56

Veenendaalse Krant.nl
31 december 2018
'Leven weer terug' na succesvolle therapie in Australië
VEENENDAAL ,,Na de eerste dag merkte ik al dat er iets gebeurde met mijn lichaam. Ik voelde me anders, beter. Aan het eind van die week kon ik een half uur tot drie kwartier lopen, terwijl ik het daarvoor nog geen tien minuten volhield en dus voor het grootste gedeelte een rolstoel nodig had.''

Het is gelukt. De Veense Marjolein Reijnders herstelde van de schade die de ziekte van Lyme bij haar veroorzaakte. De ziekte zelf was al overwonnen, maar de Lyme had flink huisgehouden in haar lichaam. Het leven van de fysiotherapeute veranderde in verloop van tijd van actief naar hulpbehoevend. Een therapie in Australië zou uitkomst kunnen bieden, maar haar zorgverzekering wilde deze therapie niet vergoeden.
Lees meer Bron https://veenendaalsekrant.nl/lokaal/lev ... %AB-530218

Behandeling van twee jaar bij een Ilads werkende Lyme arts in Nederland heeft voor goede verbetering gezorgd. De revalidatie behandeling in Australië heeft voor verder herstel gezorgd; lees meer Bron https://marlysmission.wordpress.com/

ZORG INSTITUUT NEDERLAND ,,De Overheid, (Zorg Instituut Nederland) bepaalt welke behandelingen vanuit de basisverzekering worden vergoed'', reageert een woordvoerder van de zorgverzekering desgevraagd. ,,Pas op het moment dat een therapie voldoende is getoetst en voldoet aan de stand der wetenschap en praktijk, kan ZINL besluiten deze op te nemen in de basisverzekering. Dat de behandeling voor deze verzekerde succesvol is, is voor haar natuurlijk heel fijn. Maar daarmee is niet bewezen dat de behandeling voor anderen ook tot herstel leidt.''
Het ministerie van Volksgezondheid over medische crowdfunding

Het gaat in veel gevallen over experimentele behandelingen die nog geen bewezen therapeutische meerwaarde hebben. Vaak zijn ze dus nog in onderzoek of al afgewezen door Nederlandse wetenschappelijke verenigingen, of het zorginstituut en dus behoren ze niet tot de gouden standaard.
Zodra een behandeling voldoet aan de laatste stand van wetenschap en praktijk (dat wil zeggen: effectief is) zit deze in het basispakket.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 4600
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: 'Leven weer terug' na succesvolle therapie in Australië

Berichtdoor Roxy » Ma 31 Dec 2018, 16:08

Marly's mission; lees meer Bron https://marlysmission.wordpress.com/
Indien mogelijk wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde ‘tremors’ die tijdens de oefeningen opgewekt worden. Deze tremors zorgen ervoor dat het lichaam zich kan ontdoen van een teveel aan ‘ruis’ en blokkades. Dit zorgt ervoor dat informatie en energie beter door het lichaam verwerkt wordt.
Interessant het lijkt op TRE. TRE: een animatie video laat zien wat TRE is; Bron https://www.youtube.com/watch?v=akRgCX9o0Jo

Meer informatie Wat is TRE? Lees meer Bron https://www.yogalab.nl/wat-is-tre
Wat zijn Tension Releasing Exercises (TRE)?

TRE is een lichaamsgericht proces om op een natuurlijke manier spanning te ontladen. Het gaat om zowel het loslaten van dagelijkse stress als diepe, chronische spanning. Met bepaalde oefeningen help je je natuurlijke mechanisme weer te herinneren om deze spanningen los te laten en het lichaam weer terug te brengen naar de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn.
Het kan goede resultaten geven ook bij Lyme patiënten. Door ziekte en klachten als bijvoorbeeld erge pijnen kan het lichaam gaan blokkeren en verkrampen en in blijvende -chronische- stress komen. Chronische stress leidt vaak tot een verergering van klachten en symptomen en kan andere ziekten doen ontstaan.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Artikelen en Linkjes”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten