Antilyme-activiteit van verschillende oliën en vetzuren onderzocht

Voor informatie die te maken heeft met Lyme-Borreliose en/of co-infecties in artikelen en linkjes. Zoals youtube-video’s, websites, medische artikelen, blogs, artikelen over lyme en politiek, verouderd lyme-nieuws, etc.
Gebruikersavatar
Karin
Berichten: 119
Lid geworden op: Ma 18 Mei 2015, 18:05

Antilyme-activiteit van verschillende oliën en vetzuren onderzocht

Berichtdoor Karin » Ma 06 Mei 2019, 11:52

Ik kwam onlangs dit artikel tegen. Tenzij ik de zoekfunctie niet goed genoeg gebruikt heb, staat het hier nog niet op het forum.

https://www.orthofyto.com/nieuws/orthom ... nderzocht/

Antilyme-activiteit van verschillende oliën en vetzuren onderzocht

25 maart 2019

De borreliabacterie veroorzaakt de ziekte van Lyme. Op dit moment zijn er vier varianten die de infectie veroorzaken: Borrelia burgdorferi s.s. en Borrelia mayonii (in Noord Amerika) en Borrelia afzelii en Borrelia garinii (in Eurazië). Deze vier soorten komen voor in drie verschillende morfologische vormen. De actieve vorm is de kurketrekkervorm van de spirocheet. Onder stress, zoals antibiotica, vormt de spirocheet zich om in latente persistente vormen (knobbelig of rond), of ze klonteren samen in sterke biofilms.

Duitse wetenschappers publiceerden onlangs in het vaktijdschrift Complementary and Alternative Medicine onderzoekswerk naar de antiborreliose-activiteit van 47 verschillende vetachtige stoffen. Hoewel vrij veel vetachtige etherische oliën en vetzuren een sterke antimicrobiële activiteit bezitten, waren deze tot op heden nog niet zo goed onderzocht. Uit een eerdere studie naar de antiborreliose-activiteit van etherische oliën bleken oregano-, kaneel- en kruidnagelolie een sterkere werking te hebben dan het antibioticum daptomycine. Oregano-olie, met name het bestanddeel carvacrol, werkte het sterkste tegen de latente biofilmvorm van Borrelia burgdorferi.

In deze vervolgstudie bestudeerden ze het effect van dertig vluchtige en niet-vluchtige oliën en zeventien vetzuren op de activiteit van alle morfologische vormen van Borrelia burgdorferi s.s. en Borrelia garinii. Van de dertig oliën bleek laurier- en Cinnamomum cassia-olie de sterkst remmende en bacteriedodende werking te hebben bij de persistente latente vormen. Deze werking was toe te schrijven aan de bestanddelen eugenol en cinnamaldehyde van deze oliën. Van de vetzuren had het vetzuur 13Z,16Z docosadienoic zuur de sterkst remmende en dodende activiteit. Deze was echter minder sterk en minder uitgebreid dan de werking van de etherische vluchtige oliën.

In vervolgonderzoek buigt men zich over de veiligheid van oraal gebruik van deze oliën en is er een verdere verdieping van de antiborreliose-werking van etherische oliën.
De gehele publicatie met de gegevens van alle 47 verschillende oliën en vetzuren is gratis beschikbaar. U treft de opsomming van de effecten in tabel 1 en 2 van de publicatie.

Bron:
Goc, A., Niedzwiecki, A., & Rath, M. (2019). Anti-borreliae efficacy of selected organic oils and fatty acids. BMC Complementary and Alternative Medicine, 19(1), 40. https://bmccomplementalternmed.biomedce ... 019-2450-7

Terug naar “Artikelen en Linkjes”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten