Positieve Elisa negatieve Western Blot

cirkeline82
Berichten: 5
Lid geworden op: Vr 12 Jul 2019, 23:02

Positieve Elisa negatieve Western Blot

Berichtdoor cirkeline82 » Za 26 Okt 2019, 10:16

Hoi,

Ik kreeg de resultaten van m'n bloedonderzoek.
De Elisa test voor de 2e keer positief, in juli 1.3, nu 1.43IgM waarden. De Western Blot is negatief beide keren. Dus conclusie geen Lyme, want een vals positieve uitslag. De huisarts geeft aan dat er veel redenen zijn waardoor de Elisa positief scoort, maar ze is hier niet specifiek over. Er is in juli ook algemeen bloedonderzoek gedaan, daar was alles goed.
Mijn vraag: waar kan 't nog meer aan liggen dat de Elisa positief scoort?

Oja, ik heb rare neurologische klachten - een raar soort koud - en een opgezette lymfeklier achter m' n oor, dus wel echt op zoek waar die klachten vandaan komen.

Groetjes!

Sproetje
Berichten: 3151
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Positieve Elisa negatieve Western Blot

Berichtdoor Sproetje » Za 26 Okt 2019, 18:35

Een negatieve Western Blot is goed mogelijk met pos Elisa
BV De Western Blot mist hier hoogspecifieke banden voor borrelia

Die zijn er ooit uit gehaald

http://www.borreliose.nl/serologie

Western blot in de praktijk
….
Ten derde werden de hoogspecifieke banden p31 OspA en p34 OspB niet opgenomen in de criteria, omdat volgens Dressler ze niet belangrijk zijn, daar ze zelden voorkomen en alleen in late gevallen van borreliose. Juist in chronische patiënten zijn het zeer specifieke antilichamen tegen B. burgdorferi. Hilton et al. zijn dan ook van mening dat door het weglaten van deze twee banden een duidelijke onderrapportage, in hun studie van 8%, plaats vindt. Juist deze twee banden blijken meer specifiek te zijn dan sommige van de andere voorgestelde antilichamen en zij pleitten dan ook voor het opnemen van het OspA en OspB in de criteria.


IgeneX in Amerika is het lab die deze banden wel mee test.Maar lees het hele stuk maar, misschien ook iets om mee te nemen naar je huisarts om te laten lezen?
Er staat ook het eea in over de Elisa in de praktijk

Joseph
Berichten: 2
Lid geworden op: Vr 25 Okt 2019, 01:28

Re: Positieve Elisa negatieve Western Blot

Berichtdoor Joseph » Za 26 Okt 2019, 19:26

Weet inmiddels door eigen ondervinding en veel informatie lezen bloedtesten maar een betrouwbaarheid Hebben van 40-50 procent. Dokter Horowitz is een Amerikaanse lyme specialist en heeft een test ontwikkeld aan de hand van punten. Van deze test wordt beweert dat hij 80 procent betrouwbaar is. Ik zou zeggen vul deze test eens in en kijk wat de uitkomst zegt. Misschien kunnen de uitkomsten helpen bij het gesprek met de huisarts. Succes.

cirkeline82
Berichten: 5
Lid geworden op: Vr 12 Jul 2019, 23:02

Re: Positieve Elisa negatieve Western Blot

Berichtdoor cirkeline82 » Zo 27 Okt 2019, 15:09

Dank je Sproetje. Ik heb 't gelezen, ingewikkeld, maar ik begrijp eruit dat doordat de testen niet specifiek en sensitief genoeg zijn, het niet gezegd is dat de bacterie niet aanwezig is. Mijn huisarts vindt van wel en houdt het dus op vals positief.

Ik zie nu alleen niet wat ik kan doen. Als er geen test is om te bewijzen dat je de bacterie hebt, hoe weet je dan hoe en of je moet behandelen. Wat zou jouw advies zijn? Toch weer antibiotica vragen?


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten