Ceftriaxon behandeling 14 dagen

Voor alle onderwerpen over de behandeling met antibiotica en/of andere reguliere geneesmiddelen.
Sabrina1206
Berichten: 2
Lid geworden op: Di 03 Dec 2019, 21:36

Ceftriaxon behandeling 14 dagen

Berichtdoor Sabrina1206 » Di 03 Dec 2019, 21:56

Ik zou graag willen weten bij wie de ceftriaxon heeft geholpen.
Mijn verhaal begint een week of 5 geleden met een aangezichtsverlamming aan de rechterkant. Niets ernstigs dacht ik zo. Alleen had ik veel last van mijn nek en hoofdpijn net achter het oor. Huisarts vertrouwde het niet en heeft contact gehad met de neuroloog. Na een dag kon ik daar al terecht en de neuroloog dacht ook een gewone aangezichtsverlamming, alleen de pijn hoort er niet bij. Voor de zekerheid bloed laten prikken om lyme uit te sluiten. Zo nuchter als ik ben dacht ik dat het wel mee zou vallen. Ik zou twee weken later de uitslag van het bloedonderzoek krijgen. De week erna kreeg ik aan de linkerkant ook uitvalverachijnselen. Huisarts weer gebeld en met spoed er naar toe. Die heeft weer contact gehad met de neuroloog en uit de labuitslagen bleek lyme wel positief te zijn. Ik kon naar huis en zou gebeld worden voor een lumbaalpunctie. Die was de maandag erop. Ik dacht dat doen we even en ik ben zo weer thuis. Helaas was dit een ware nachtmerrie. Ze hebben in totaal 8 keer moeten prikken om hersenvocht af te nemen. Daarna ben ik 4 dagen zo ziek geweest dat ik alleen maar op bed kon liggen. Kon nog geen minuut rechtop zitten en verging van de pijn in mn hoofd en nek. Op vrijdag is besloten om een blood patch te doen. Hier knapte ik langzaam weer van op, en zag het allemaal weer wat positiever in.
Tot de maandag ging alles goed. De neuroloog belde met de uitslagen. Ze hadden nin het ziekenhuis een enorme fout gemaakt. Van de drie buisjes was er maar 1 onderzocht. De witte bloedcellen waren drie keer zo hoog als normaal, maar het was nog niet bekend of er lyme in het hersenvocht zat. Gelukkig bewaren ze altijd wat hersenvocht en dat zou onderzocht worden. Wel werd er al gestart met de antibiotica infuus. 14 dagen ceftriaxon. Ik ben nu op de helft van de behandeling en merk lichte verbeteringen in mijn gezicht. Afgelopen donderdag is de neuroloog nog weer geweest. In het hersenvocht is geen lyme aangetroffen. Het is nu opgestuurd om verder te onderzoeken via DNA bepalingen. Ook wordt er nu breder bloedonderzoek gedaan naar andere bacteriën die dit kunnen veroorzaken. Vrijdag heb ik weer een afspraak met de neuroloog en weet ik hopelijk wat ik heb.
Op dit moment heb ik veel last van het infuus wat in mn arm blijft zitten. Ik merk dat de vaten me zeer doen. Dit betekent dat het infuus er weer uit moet en dat ze me weer opnieuw moeten prikken. Helaas ben ik een geval die niet makkelijk aan te prikken is.

Wie heeft hier nog meer ervaring mee?

Roelof
Berichten: 30
Lid geworden op: Do 05 Okt 2017, 09:05

Re: Ceftriaxon behandeling 14 dagen

Berichtdoor Roelof » Di 10 Dec 2019, 13:56

Hoi Sabrina, wat een heftig verhaal. Ik heb hier helaas geen ervaring mee. Kreeg je na de start van de Ceftriaxon kuur niet eerst meer klachten of merkte je geen verschil?

Klinkt trouwens alsof je pech hebt gehad met het ziekenhuis. Ik moest me even inlezen in wat een bloodpatch is, maar dat wordt voor zover ik begrijp ook alleen ingezet als er een complicatie optreedt na een epidurale injectie of lumbaalpunctie. Iets wat je zelf ook al aangeeft, ze hadden 8 pogingen nodig. Als ze dan ook nog je buisjes niet goed onderzoeken, zou ik een ander ziekenhuis overwegen...

De Ceftriaxon kuur is als het goed is nu over. Hopelijk zijn je klachten sterk afgenomen! Veel sterkte!

Sabrina1206
Berichten: 2
Lid geworden op: Di 03 Dec 2019, 21:36

Re: Ceftriaxon behandeling 14 dagen

Berichtdoor Sabrina1206 » Di 10 Dec 2019, 17:21

Ik merk een licht verschil mbt de aangezichtsverlamming. Nu alleen nog heel erg moe, maar moet nog twee weken rust houden van de neuroloog wat met een gezin niet altijd mogelijk is. Verder nog lichte bijwerkingen van de antibiotica. Dit zal ook vanzelf wel weer over gaan. Over drie en halve werk weer terug komen voor controle en verder zal de tijd het uitwijzen.
Helaas hebben ze met verder bloedonderzoek niets kunnen aantonen wat de oorzaak van de ontsteking is.
Helaas heb ik echt pech gehad in het ziekenhuis. Maar om nu naar een ander ziekenhuis over te stappen, daar ben ik niet zo van.


Terug naar “Reguliere Behandeling”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten