Coronavirus (COVID-19)

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Henriëtte
Berichten: 1816
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Wo 20 Mei 2020, 15:37

Wat is er toch gebeurd met de dreigende virusziekte SARS?;
Wereldwijd waren er achtduizend besmettingen en bijna achthonderd doden. Een sterftecijfer van ongeveer 10 procent.
Mortaliteit

De besmettingscijfers lijken achteraf gezien niet groot. Ter vergelijking: ieder jaar sterven er in Nederland een paar duizend mensen aan de gevolgen van ‘gewone’ griep (vooral ouderen en zieken).

De grote vraag was in 2002-2003: waar is die ziektemaker vandaan gekomen, en wat kunnen we doen aan de bestrijding ervan? En vooral: hoe kunnen we voorkomen dat het virus zich dodelijk verspreidt over de hele wereld?

De SARS-angst had mede te maken met het collectieve wereldgeheugen. En dat wereldgeheugen herinnerde zich vooral de herfst van 1918, tijdens het laatste jaar van Eerste Wereldoorlog. Toen dook opeens de Spaanse Griep op in Europa.

anderen zeggen juist dat (dodelijke) mutaties van griepvirussen ontstaan in regio’s waar vogels (kippen, eenden), varkens en mensen dicht op elkaar leven. Zo’n regio is Zuidoost-Azië. Vogels besmetten varkens, en varkens besmetten vervolgens mensen.

De besmetting vond in 2002-2003 niet alleen plaats via de adem, maar waarschijnlijk ook via urine, ontlasting en huidcontact. Mensen konden ook SARS krijgen door besmet water te drinken of geïnfecteerd voedsel te eten. Want het virus bleek ook via de nieren, de dunne darm en zweetklieren het lichaam binnen te kunnen dringen.

https://frieschdagblad.nl/2019/9/2/wat- ... iekte-sars

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1816
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Wo 20 Mei 2020, 15:53

TheoA schrijft;
Ik kan iedereen zijn blog aanbevelen: https://kompanje.org/


TheoA, bedankt voor het plaatsen van de link m.b.t. de blog van Erwin Kompanje.
Hij spreekt zaken aan waar je onze minister president niet over hoort want wij ontvangen alleen instructies inzake het coronavirus.

Kompanje spreekt zaken aan zoals;
"De wereld die er toe doet is ver weg."
"Oversterfte door verkommering en eenzaamheid."
"Voortijdig overlijden en psychisch leed door quarantaine en sociale isolatie."

Verder hoor ik hier niemand over en doet mij de vraag stellen; hoe komen jullie deze maandenlange isolatie door?
Zelf ga ik wel van tijd tot tijd even uit om boodschapjes te doen.
Durven jullie nog wel naar buiten in zoverre dat überhaupt mogelijk is?
Zo ja, dragen jullie een mondkapje?

Henriëtte

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5138
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Wo 20 Mei 2020, 18:08

@Henriëtte,
Veel mensen zullen bezorgd zijn over het corona virus COVID-19. Zo lang er geen medicijnen en vaccin (1 à 2 jaar?) zijn zal het voor veel mensen een lastige tijd blijven.
In Nederland zijn er 9,9 miljoen mensen met een chronische aandoening - Volksgezondheidenzorg.info; Bron https://www.volksgezondheidenzorg.info/ ... e-huisarts Er zullen in verband met het corona virus COVID-19 veel mensen met een chronische aandoening of een ernstige ziekte uit de risicogroepen een lange tijd in sociale isolatie moeten blijven leven.

In mijn nabije omgeving familie, vrienden, kinderen en jongeren zijn er verschillende personen (jong en oud) die in de risicogroepen vallen; Bron https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen Ik ben daar niet gerust op. En ik hoop zelf niet ziek te worden door het corona virus COVID-19. Bij griep ben ik vaak behoorlijk ziek en duurt het herstel lang.
Ik kom niet meer in de supermarkten. Naar een eetcafé/restaurantje zal ik niet meer gaan. Thuis koken & eten met familie en vrienden als dat weer mogelijk kan zijn is een veel betere optie en gezellig.
Met het OV zal ik voorlopig niet gaan reizen. Dat geeft wel een beperking en moeten er medische afspraken worden opgeschoven of een telefonisch consult worden. Het OV gaat druk worden en zijn er te weinig zitplaatsen. Er zal waarschijnlijk worden gehandhaafd en als de trein vol is zullen mensen op een volgende trein moeten wachten. Dat zal gedoe gaan geven want veel mensen zullen daar boos en ongeduldig van gaan worden.

Veel mensen zullen niet goed omgaan met een mondkapje. Je ziet op straat nu al dat mensen een mondkapje niet goed dragen, er steeds met de handen aan zitten en vaak aan hun gezicht zitten. Wie handig is kan zelf een goed mondkapje maken. Er is een handel ontstaan sommigen maken en verkopen hippe mondkapjes maar die zijn tegelijkertijd kostbaar.

Wat de oudere mensen betreft die in een verzorgingscentrum wonen daar zullen mensen verschillend over denken. De ene persoon wil zijn/haar naaste/geliefde/partner of familielid beschermen tegen corona en een andere persoon kan daar anders over denken. Het zullen lastige keuzes zijn die gemaakt moeten worden.

Veel mensen houden zich goed aan de corona maatregelen en aan de 1.5 meter. Maar er zijn ook mensen van jong tot oud die lak aan de regels hebben. In patiëntenland kan ik mij toch ook nog verbazen over mensen die de ervaringen van (jonge) corona patiënten; Bron https://eenvandaag.avrotros.nl/item/al- ... nlijk-nie/ met langdurige en flinke klachten afdoen als een lachertje en onzin. Ik hoop dat deze corona patiënten zullen verbeteren en herstellen en niet met blijvende gezondheidsschade en klachten te maken krijgen. Het medeleven voor andere zieke mensen is best vaak ver te zoeken. De maatschappij is op allerlei verschillende gebieden (al een lange tijd voor de corona crisis) hard geworden.

E.K is om blijven gaan met gezonde vrienden in de wetenschap dat hij zelf en zijn gezin en zijn zeer goede vrienden een goede gezondheid hebben. Dat is een persoonlijke keuze die niet zonder risico is. Want weet je van die zeer goede vrienden en hun eventuele kinderen welke contacten zij hebben met andere mensen? Iedereen kan het corona virus meenemen en overdragen en iemand anders of iemand met een kwetsbare gezondheid besmetten.
* Eenvandaag - 'Geef mij het, het is maar een griepje', dacht Judith, nu waarschuwt ze voor corona; Bron https://eenvandaag.avrotros.nl/item/gee ... or-corona/

Eenzaamheid bij oudere mensen die zelfstandig wonen of in een verzorgingscentrum wonen komt regelmatig voor. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Op 18 mei 2020 was er een mooie reportage bij 2Doc 'Vader in de tuin'; Bron https://www.2doc.nl/documentaires/serie ... -tuin.html
Opa Koos (89) is weduwnaar en woont nog zelfstandig, maar hij vereenzaamt en zijn gezondheid gaat achteruit. Hij wil zijn laatste jaren niet in een verpleeghuis slijten. Schoondochter Anita oppert dat hij bij hen in de tuin mag komen wonen. Op een dag wordt er een gloednieuwe kantenklare mantelzorg-woning in de tuin getakeld.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5138
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Wo 20 Mei 2020, 23:28

Eenvandaag
18 mei 2020
Al lange tijd coronaklachten? Dat betekent niet dat de dokter je kan helpen: 'We weten eigenlijk niets'; Bron https://eenvandaag.avrotros.nl/item/al- ... nlijk-nie/
Jonge mensen die al maanden kampen met ernstige gezondheidsklachten, vermoedelijk door corona: het komt veel voor. Maar omdat er nog weinig bekend is over het verloop van de ziekte, kunnen artsen vaak niet helpen.
Mariëlle, Charissa en Patricia
Drie vrouwen die maar niet van corona afkomen, zijn Mariëlle, Charissa en Patricia. Ze vertellen wat hen is overkomen en welke klachten ze maar houden.
Inmiddels is door patiënten een Facebookgroep Corona ervaringen en langdurige klachten! in het leven geroepen met inmiddels meer dan 9.400 leden.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5138
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Roxy » Do 21 Mei 2020, 18:27

AD
21 mei 2020
,,Als dit het beeld is, krijgen we een zomer vol beperkingen”; Bron https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/l ... ~aaf6d64f/
Het is op veel plaatsen druk op deze zomerse Hemelvaartsdag. Er ontstonden vroeg op de dag al files richting de stranden, bij Designer Outlet Center in Roermond staan lange rijen met vooral dagjesmensen uit Duitsland. Op andere plaatsen moest ook worden ingegrepen. De politie heeft parkbezoekers in Amsterdam weggestuurd. Veel wegen naar het strand of recreatieplassen zijn inmiddels afgesloten vanwege de drukte. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Het liveblog van de afgelopen dagen lees je hier terug.
NOS nieuws
21 mei 2020
Drukte op Hemelvaartsdag, parken ontruimd; Bron https://nos.nl/artikel/2334600-drukte-o ... ruimd.html
Op het strand van Katwijk waren strandbezoekers extra vroeg uit de veren. ''Het wordt al druk, dus wij gaan nu weer naar huis'', vertelde een bezoeker in het NOS Radio 1 Journaal. Andere strandbezoekers stonden vanochtend om 4:30 uur op om rustig op het strand te kunnen wandelen. "We zaten om kwart over vijf in de auto vanuit Nijmegen, zo zijn we de drukte voor."
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Henriëtte
Berichten: 1816
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Vr 22 Mei 2020, 20:08

The Lancet: 'Meijels coronamedicijn' werkt niet;
De wetenschappers onderzochten ongeveer 100.000 coronapatiënten in verschillende ziekenhuizen. Die verdeelden ze in vijf groepen: patiënten die met hydroxychloroquine zijn behandeld, zieken die chloroquine kregen toegediend en vervolgens twee groepen die de middelen binnenkregen in combinatie met antibiotica. Ook werden patiënten onderzocht die geen van de medicijnen toegediend kregen

https://www.1limburg.nl/lancet-meijels- ... =section-1

Henriëtte

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2108
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Za 23 Mei 2020, 12:24

Zorgpremie fors hoger door corona

EINDHOVEN - Net als de coronacrisis zelf gaat ook de nazorg voor patiënten miljarden euro’s kosten. Hoe dit moet worden opgevangen, is nog onduidelijk. De zorgpremies zullen in elk geval fors gaan stijgen.


Rob de Bruyn

Bron: ED, lees meer
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.

TheoA
Berichten: 103
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:10

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor TheoA » Za 23 Mei 2020, 21:08

Henriëtte schreef:The Lancet: 'Meijels coronamedicijn' werkt niet;
De wetenschappers onderzochten ongeveer 100.000 coronapatiënten in verschillende ziekenhuizen. Die verdeelden ze in vijf groepen: patiënten die met hydroxychloroquine zijn behandeld, zieken die chloroquine kregen toegediend en vervolgens twee groepen die de middelen binnenkregen in combinatie met antibiotica. Ook werden patiënten onderzocht die geen van de medicijnen toegediend kregen

https://www.1limburg.nl/lancet-meijels- ... 1Henriëtte

Er is uitsluitend een dossieronderzoek gedaan. Dus in het geheel geen dubbelblind onderzoek.
Een dergelijke administratieve check-up biedt informatie, maar heeft niets met een medisch onderzoek van doen.
Het is overigens ook de manier waarop het RIVM te werk gaat: modellen bouwen en daar monitoringsgegevens instoppen.

Een zeer scherpzinnige reactie op het in The lancet gepubliceerde onderzoek kwam van Corinne Reverbel, docteure en biochimie & microbiologie (voor degenen die het Frans machtig zijn):

Il est important de noter aussi que l'étude porte sur l'analyse de données de patients entre le 20 décembre 2019 et le 14 avril 2020. Et que 2/3 des patients sont américains. Or la FDA n'a autorisé l'HCQ QUE sur des patients sévères jusqu'au 27 avril.... cherchez l'erreur

Henriëtte
Berichten: 1816
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Henriëtte » Zo 24 Mei 2020, 17:05

Vanaf 1 juni kan iedereen in Nederland op het coronavirus getest worden;
Of je zo'n test ook echt nodig hebt, bepaal je straks zelf. Met zelfs de minste klachten van verkoudheid of koorts kan je al voor een test naar de GGD. "Er komt geen arts aan te pas en er is niemand die je tegenhoudt", zegt De Gouw. De uitslag van de test volgt 24 uur na afname.

https://nos.nl/artikel/2334835-vanaf-1- ... orden.html

Henriëtte

Sproetje
Berichten: 3199
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Coronavirus (COVID-19)

Berichtdoor Sproetje » Zo 24 Mei 2020, 18:45

TheoA schreef:
Henriëtte schreef:The Lancet: 'Meijels coronamedicijn' werkt niet;
De wetenschappers onderzochten ongeveer 100.000 coronapatiënten in verschillende ziekenhuizen. Die verdeelden ze in vijf groepen: patiënten die met hydroxychloroquine zijn behandeld, zieken die chloroquine kregen toegediend en vervolgens twee groepen die de middelen binnenkregen in combinatie met antibiotica. Ook werden patiënten onderzocht die geen van de medicijnen toegediend kregen

https://www.1limburg.nl/lancet-meijels- ... 1Henriëtte

Er is uitsluitend een dossieronderzoek gedaan. Dus in het geheel geen dubbelblind onderzoek.
Een dergelijke administratieve check-up biedt informatie, maar heeft niets met een medisch onderzoek van doen.
Het is overigens ook de manier waarop het RIVM te werk gaat: modellen bouwen en daar monitoringsgegevens instoppen.

Een zeer scherpzinnige reactie op het in The lancet gepubliceerde onderzoek kwam van Corinne Reverbel, docteure en biochimie & microbiologie (voor degenen die het Frans machtig zijn):

Il est important de noter aussi que l'étude porte sur l'analyse de données de patients entre le 20 décembre 2019 et le 14 avril 2020. Et que 2/3 des patients sont américains. Or la FDA n'a autorisé l'HCQ QUE sur des patients sévères jusqu'au 27 avril.... cherchez l'erreur


Het RIVM zal zich richten op de adviezen van het SWAB team:

https://swab.nl/nl/covid-19


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten