Infectolab

gioia
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2015, 21:19

Infectolab

Berichtdoor gioia » Vr 27 Mar 2015, 21:24

Hallo,

Ik zou graag mijn bloed laten testen op lyme en co-infecties bij het infectolab in Duitsland.
Zijn er hier mensen die dit al gedaan hebben?
Ik zou graag wat meer informatie hebben over hoe jullie je bloed terugsturen naar Duitsland.
Ik heb al contact gehad met het labo alleen is het terugsturen van het bloed niet duidelijk.

Mvg

Maddy
Berichten: 152
Lid geworden op: Vr 09 Jan 2015, 11:50

Re: infectolab

Berichtdoor Maddy » Za 28 Mar 2015, 00:22

Je kunt het bloed via FedEx naar Duitsland sturen.

gioia
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2015, 21:19

Re: infectolab

Berichtdoor gioia » Za 28 Mar 2015, 00:32

Bedankt, en maken zij er geen probleem van dat je bloed verstuurd?

Maddy
Berichten: 152
Lid geworden op: Vr 09 Jan 2015, 11:50

Re: infectolab

Berichtdoor Maddy » Za 28 Mar 2015, 10:25

Nee hoor, ik heb het zelf ook al eens gedaan. Het staat op de verpakking dat het bloed bevat. Vergeet niet door te geven dat het binnen een bepaalde tijd binnen moet zijn, dan houden zij er rekening mee!

Ik weet niet waar je woont, zelf woon ik in de grensstreek en breng nu het bloed naar de Duitse DHL. Het scheelt aub meer dan €45, dus wel de moeite.

Ik combineer het met wat inkopen doen, Kaufland verkoopt veel gluten- en lactose vrije levensmiddelen (die trouwens goedkoper zijn als hier en een veel groter assortiment hebben).
Even de tank volgooien met goedkopere benzine en dan heb ik die dag weer iets gespaard.
Mooi meegenomen voor een lyme patiënt die toch al zoveel kosten heeft!

Sterkte en succes.

NMDA
Berichten: 205
Lid geworden op: Zo 02 Nov 2014, 11:34

Re: infectolab

Berichtdoor NMDA » Za 28 Mar 2015, 17:43

Beste gioia,

De grote koeriersdiensten hebben daar waar het gaat om bloedmonsters en overige biologische monsters speciale procedures en verplichte aangepaste verzend enveloppen en dergelijke dus als je daar gebruik van wenst te maken dan zou ik zeker even met ze telefoneren en dat aangeven dan kan je veel mogelijke problemen voorkomen. Zoals Maddy al aangaf moet het bloed binnen een bepaalde tijd bij Infectolab in Augsburg aankomen. Bij de Elispot testen hanteren ze een tijdsbestek van 2 dagen tussen het moment van bloedafname en de aanlevering van het monster in Augsburg. Wordt hij te laat aangeleverd dan doen ze de test niet eens. Voor PCR testen is dat gelukkig niet het geval.

Dus als je het zelf allemaal wilt regelen dan moet Infectolab je de testkit toesturen en moet je zelf regelen dat het bloed wordt afgenomen en ook zelf ervoor zorgen dat het op tijd in Augsburg aankomt. Ik ken iemand die het zo gedaan heeft. Ik zelf heb het zelf via een Lyme-Specialist laten doen. In Nederland zijn er bij mijn weten twee Lyme-Specialisten die vaak gebruik maken van de diensten van Infectolab. De ene zit ongeveer in het midden van het land en ander in het zuiden van het land. In België maakt ook de meeste bekende CVS/ME en Lyme specialist gebruik van Infectolab.

Op het forum mag ik hier conform de richtlijnen van het forum niet de namen van de desbetreffende behandelaars noemen maar mocht je die informatie willen hebben dan kan je me altijd een PM sturen hier op het forum dan kan ik je zo de adresgegevens doorgeven.

Dan zal je uiteraard ook consultatiekosten, vervoerskosten en mogelijke overige kosten voor je rekening moeten nemen maar mocht er een positief resultaat uitkomen dan heb je meteen een behandelaar die je langdurige antibiotica kan voorschrijven. Ik heb het zelf op die manier gedaan en heb er nog geen moment spijt van gehad. Want probeer maar eens bij het reguliere circuit naar aanleiding van een positieve Elispot test hulp te krijgen wat wederom weer een heel gevecht is.

Maar ook qua co-infecties zijn er veel haken en ogen waar je weet van moet hebben. Sommige van die testen zijn net zo onnauwkeurig zo niet nog meer onnauwkeurig dan de reguliere Elsisa en Blot Lyme testen. Dus als je daar nog vragen over hebt laat het maar even weten.

Maar qua Lyme is bij Infectolab de LTT Elispot Borrelia de meest nauwkeurige test dus die kan ik je sowieso aanraden. Per 1 April bieden ze overigens ook een vernieuwde en verbeterde Lyme Elispot aan die ze de LymeSpot noemen. Ik heb hem onlangs laten uitvoeren toen hij nog in de testphase zat (ik wacht nog op de uitslag) maar toen was hij even duur als de reguliere Lyme Elispot. Maar ik weet niet of die prijs ook hetzelfde is voor particulieren die nu per 1 April ook toegang tot de test kunnen krijgen. Dus probeer de allernieuwste verbeterde LymeSpot variant getest te krijgen. Succes!

Maddy
Berichten: 152
Lid geworden op: Vr 09 Jan 2015, 11:50

Re: infectolab

Berichtdoor Maddy » Za 28 Mar 2015, 23:00

Het beste is natuurlijk via een lyme arts te laten prikken omdat regulier artsen deze testen niet serieus nemen. In principe zijn de vervoerkosten gratis wanneer je het bij de lyme arts laat prikken, volgens onze arts is dit service van het lab (het lab haalt het gratis op bij de artsen). Ik weet dat er in Maastricht een arts zit die dit wel in rekening brengt, maar wij betalen de rekening ook rechtstreeks aan het lab en niet aan de arts. Dus uitkijken, het is al duur genoeg!

paperwhite
Berichten: 420
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 22:57

Re: infectolab

Berichtdoor paperwhite » Zo 29 Mar 2015, 00:23

Hallo Gioia,

Ik heb 5 jaar geleden bloed opgestuurd naar BCA. Toen ging dat zo: je moest eerst een heel lange vragenlijst invullen. Daarna werd bepaald welke testen je moest laten doen en je kreeg een testkit toegestuurd. Daarna moest het bloed met koerier binnen de 48 uur in A. zijn.
In Brussel kan je ook bloed laten prikken: het wordt dan opgestuurd naar A. Maar waarom ga je niet bij PH. Dat is toch dichter ?

gioia
Berichten: 3
Lid geworden op: Vr 27 Mar 2015, 21:19

Re: infectolab

Berichtdoor gioia » Zo 29 Mar 2015, 14:03

@maddy: Ik woon helemaal in het noorden van het land tegen Nederland aan. Om naar de grens te trekken is voor mij niet mogelijk. Ik zou zowizo een drie kwartier onderweg zijn om tot een verzendpost te geraken. Het bloed moet toch niet gekoeld zijn hoop ik?

@NMDA: zou ik dan op voorhand via de site een verzending moetem reserveren of wordt dat ter plaatse geregeld? Ik heb er echt geen ervaring mee.
Ik stuur je zo meteen een berichtje! Aan de hand van een klachtenlijst heeft het infectolab bepaald welke testen er moeten gebeuren, het is echt een hele lijst.
Goed dat je het zegt dan wacht ik er nog even mee tot die nieuwe test er is. Ik ga er eens over denken om het allemaal via een specialist te laten lopen. Alleen ben ik wat bang voor de wachttijden. Ik ben nu een halfjaar in behandeling bij een fysische geneesheer omdat ze fibromyalgie hebben vastgesteld. Toch denkt mijn homeopaat dat er en/of ook sprake is van lyme.

@paperwhite: bedankt voor je antwoord. Wat bedoel je juist met Ph?

Maddy
Berichten: 152
Lid geworden op: Vr 09 Jan 2015, 11:50

Re: infectolab

Berichtdoor Maddy » Zo 29 Mar 2015, 20:33

Hoi Gioia,

Mijn voorkeur gaat uit om bij het IMD (forensisch lab) in Berlijn te laten testen!
Augsburg is een commercieel lab en de uitslagen van de testen worden meteen van tafel geveegd door de reguliere artsen.

Hier het stappenplan:

Het Institut fur Medizinische Diagnostik (IMD) is een geaccrediteerd, forensisch, medisch Laboratorium. Daardoor kunnen uitslagen niet geweigerd worden. Dit lab voert, buiten de antistoffentesten, ook de LTT test uit. Deze test hebben zij gevalideerd. Voor deze test moet het bloed binnen 24 uur op het lab zijn. Het is noodzakelijk het bloed voor deze test per koerier te verzenden.

The Lymphocyte Transformation Test (LTT) for Borrelia detects active Lyme Borreliosis and verifies effective antibiotic treatment.
Publicatie klinische validatiestudie LTT test Berlijn

Contactgegevens:
IMD ( Institut fur Medizinische Diagnostik),
Abt. Spezielle Immunologie,
Nicolaistr. 22.
12247 Berlin
Tel. 030 – 77001-220

Website: http://www.imd-berlin.de/

In het lab kan geprikt worden. Ook kan het bloed worden opgestuurd naar Berlijn. Een prikset kan worden opgevraagd. Verzend altijd in het begin van de week het bloed per post of koerier (zie vervolg voor de werkwijze). Voor de LTT-testen test moet het bloed binnen 24 uur op het lab zijn. Daarom is het noodzakelijk het bloed voor deze test per koerier te verzenden.
Besluit u zelf een test aan te vragen dan is het onderstaande een handige route:
eerst uitzoeken of, waar en wanneer je geprikt kan worden.
als A gelukt is, dan prikset in Berlijn aanvragen.
ondertussen een vervoerder regelen, rekening houdend met de verzendtijd van de testkit en het feit, dat bloed uiterlijk woensdag richting Berlijn gestuurd moet worden.
bij voorkeur 's morgens prikken en daarna (laten) verzenden.
Verzenden kan als volgt via FedEx:
Bel de klantenservice van FedEx 0800 0222 333 om het pakket thuis te laten ophalen.
Geef bij de klantenservice aan dat het een zending betreft van menselijke bloedmonsters en dat de koerier een medical bag mee moet nemen. Een gewone transport-envelop wordt niet geaccepteerd.
Indien van toepassing geef tevens aan dat de zending uiterlijk de volgende werkdag geleverd moet worden op de plaats van bestemming.
Als de boeking geaccepteerd wordt, betaal je telefonisch met je creditcard (creditcard is verplicht voor particulier zonder rekening bij Fedex).
Je krijgt van de klantenservice een betalingsnummer. Dit betalingsnummer heb je nodig als de koerier de zending komt ophalen, je moet dan de vrachtbrief tekenen en o.a. het betalingsnummer invullen.
Waarschijnlijk word je gevraagd om SGS te bellen: 020 653 27 60. SGS stuurt je per email een UN 3373 label om op de enveloppe te plakken. Dit UN nummer is verplicht!
Aansluitend komt de koerier op het afgesproken tijdstip de zending ophalen. De koerier zal je vragen om de vrachtbrief in te vullen, zorg dus dat je het bestemmingsadres bij de hand hebt, het kan zijn dat een snelle koerier de zending al in de verzendenvelop heeft gedaan.

Verzending kan ook via andere koeriersdiensten.
Gewone verzending gebeurt via de post in de speciale envelop die bij aanvraag van een prikset wordt meegestuurd. Prikken en posten aan het begin van de week!
Prikken kan soms problemen opleveren. Volgens onze informatie kan dat gebeuren op eigen initiatief bij priklabs in Nederland. Proberen is de beste optie. De rekening daarvan krijgt u dan thuisgestuurd en kunt u ter vergoeding opsturen naar uw ziektekosten verzekeraar. Meld u ons s.v.p. of en waar dit gelukt is.

Synlab Leverkusen
Wilt u bloed in Duitsland laten onderzoeken? Dit is mogelijk d.m.v. het opsturen van uw bloed via de post. Dat kan zowel met als zonder tussenkomst van een arts. Het labor Leverkusen doet antistoffen-testen en maakt tegenwoordig, volgens onze informatie, gebruik van commerciële testkits.

Website: http://www.labor-leverkusen.de/


MVZ synlab Leverkusen GmbH
Paracelsusstraße 13
51375 Leverkusen
Tel.: +49 (0) 214 / 374 - 0
Fax: +49 (0) 214 / 374 - 120

Pro Health
In dit laboratorium in Weert doet men reguliere ELISA's en recombinant blottesten.
PCR (DNA test) van weefsels en lichaamsvloeistoffen en kweek van borrelia is eveneens mogelijk. Op diverse tekenbeet co-infecties kan worden getest.

Let op: uitslagen van deze testen worden niet door iedere arts geaccepteerd.

Website: http://www.prohealth.nl/

Contactgegevens:
Laboratorium Pro Health Medical
Bezoekadres: Schoutlaan 4a 6002 EA WEERT
Tel: 0495 545000
E-mail: medical@prohealth.nl

Als er nog vragen zijn stel ze gerust, er is altijd wel iemand die antwoord kan geven!

Succes en sterkte.

Sproetje
Berichten: 3239
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: infectolab

Berichtdoor Sproetje » Ma 30 Mar 2015, 16:40

Hoi Maddy,

Bedankt voor je informatie.
Graag wilde ik er nog wat aan toe voegen.

Maddy schreef:Het is noodzakelijk het bloed voor deze test per koerier te verzenden.


Maar je kunt ook gewoon naar Berlijn gaan.
Dat is dan een dagje uit. In Berlijn zelf wordt ook geprikt en dan ben je meteen helemaal verzekerd van vers bloed.
Hoef je ook niet meer te hannessen met koeriersdiensten en/of het vinden van een afname punt ( mocht je eigen ziekenhuis lab je niet willen helpen)

:)


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten