Supplementen: pas op met te veel B6

Gebruikersavatar
Karin
Berichten: 123
Lid geworden op: Ma 18 Mei 2015, 18:05

Supplementen: pas op met te veel B6

Berichtdoor Karin » Ma 04 Apr 2016, 11:43

Door andere oorzaken dan mijn Lyme worden bij mij twee keer per jaar m'n vitaminen en mineralen geprikt. Afgelopen week bleek dat mijn B6 bijna 1300 is, waar deze tussen de 35 en 110 mag zijn.
Nu kan je van een B6-vergiftiging polyneuropathie krijgen (begint met tintelingen in handen en voeten, lijdt tot gevoelloosheid), dus ze schrokken nogal van deze waarde.

Naast mijn antibiotica krijg ik ook de nodige supplementen van mijn Lyme-arts, en ik ben die even goed gaan bekijken. Via 'Adrenal Stress End' kreeg ik 2.500% van de ADH aan B6 binnen, via de 'Jigsaw Magnesium' 250% ADH en via de multivitamine die ik sowieso al slikte op voorschrijven van het ziekenhuis i.v.m. iets anders ook nog 100% ADH B6. In totaal dus 2.850% B6 ADH!

Het is dus geen verrassing waar die verhoging vandaan komt, maar ik kan me zo voorstellen dat als je deze waarden niet af en toe laat controleren, je die tintelingen misschien gewoon aan je Lyme wijt (ik lees dat nog wel eens, als klachten die mensen melden), terwijl je wellicht te veel B6 binnen krijgt.

Er zijn trouwens meer vitamines waarvan te veel kwaad kan, het is niet zo dat je overal van 'het teveel wel uitplast'. Maar toevallig heb ik dus B6-problemen.

(redelijk bizar eigenlijk dat er ergens 2.500% (!!!) B6 in wordt gestopt, terwijl te veel B6 schadelijk kan zijn... maar dat terzijde)

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5732
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Supplementen: pas op met te veel B6

Berichtdoor Roxy » Ma 04 Apr 2016, 15:24

@Karin,

Na bloedonderzoek van de vitamine B6 bleek ik een tijd geleden ook een torenhoge B6 waarde te hebben. Dat was ontstaan na het gebruik van een vitamine B complex waar een hoge dosering vitamine B6 in zit en was voorgeschreven door de internist van het V&PC Lelystad.

De behandelende collega medisch specialisten de internist en de neuroloog van elders (Utrecht en Ede) schrokken zich een hoedje van de hoge B6 waarde en waren op zijn zachtst gezegd not amused. Het heeft best lang geduurd voordat de B6 waarde weer binnen de referentie waarden kwam.

Vitamine B6 intoxicatie. Gelderse Vallei: 'Een verhoogde concentratie vitamine B6 kan namelijk leiden tot neuropathische afwijkingen zoals polyneuropathie aan de benen of het zogenaamde ‘burning feet syndrome’ http://www.geldersevallei.nl/_uploads/f ... icatie.pdf
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Overige”



Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten