Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Di 18 Jul 2017, 16:00

De Kennis van Nu
18 juli 2017
Pijn door de jaren heen. Interactieve tijdlijn hoe de mensheid al 7000 jaar lang pijn probeert te begrijpen en te bestrijden! https://www.dekennisvannu.nl/site/artik ... -heen/9256
Pijn doet veel met je. Een hoofd dat continu bonkt, lage rugpijn, menstruatiepijn, het kan ontzettend veel invloed hebben op je dagelijks leven. In 5000 v.c. had men de verdovende kracht van morfine al ontdekt, maar pas in de 18e eeuw begonnen artsen en psychologen pijn ook echt te begrijpen. Maar wist je dat we nog niet heel lang geleden dachten dat baby’s geen pijn kenden? En zelfs anno 2017 is er nog veel onduidelijkheid.

Het Radboudumc doet samen met De Kennis van Nu onderzoek naar de pijngevoeligheid van Nederland.
Interessant onderzoek naar de 'pijngevoeligheid' van Nederland? Wat moet je je daar precies bij voorstellen? Jaren lange neuropatische-/zenuwpijnen lijden is geen kwestie van 'pijngevoeligheid' ;) maar ernstig lijden een hel. Met zware reguliere pijnmedicaties is dat vaak niet op te lossen.

Vraag en informatie bij de test: Wat is de behandeling van zenuwpijn (neuropathische pijn)?

Een heel andere behandeling is die van zenuwpijn. Hiervoor kunnen onder andere antidepressiva (nortriptyline, amitriptyline en duloxetine) en anti-epileptica (pregabaline, gabapentine en carbamazepine) gebruikt worden. Deze middelen zorgen er allen op hun eigen manier voor dat pijnsignalen minder goed doorgegeven worden via de zenuwen. Ze zijn allemaal alleen in tabletvorm beschikbaar. De dosering die nodig is voor de behandeling van zenuwpijn is doorgaans veel lager dan de dosering die nodig is als antidepressivum. Het effect treedt pas na enkele dagen tot weken op. De meest voorkomende bijwerkingen zijn verminderde concentratie en sufheid.
Dergelijke medicatie hebben mij niet geholpen en voorgestelde morfine heb ik geweigerd.

Lees meer over het onderzoek http://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/v ... zoek-pijn/ en https://dekennisvannu.nl/site/special/G ... en-jij-/98

Ik ben wel benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek! en waar het Radboudumc Nijmegen mee zal gaan komen.
De Kennis van Nu
Na het verwerken van alle gegevens worden eind november in De Kennis van Nu op NPO2 de eerste resultaten bekend gemaakt.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Di 18 Jul 2017, 17:13

18 juli 2017
'Full spectrum’-wietolie meest effectief tegen chronische pijn https://www.mediwietsite.nl/category/nieuws-onderzoek/
Full spectrum’-wietolie meest effectief tegen chronische pijn'

Diverse studies bewijzen de voordelen van het gebruik van cannabinoïden tegen chronische pijnklachten. Een aantal van deze werkzame stoffen heeft individueel al pijnstillende effecten, maar ze werken samen en in combinatie met andere stoffen uit de cannabisplant nog het best tegen aanhoudende pijnklachten.

Chronische pijn
De naam zegt het al, bij chronische pijn hebben patiënten lange tijd last van aanhoudende pijnklachten. Dit duurt vaak jaren en sommige patiënten lopen er zelfs hun hele leven mee. Chronische pijn wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld zenuwschade (neuropathie) of ziekten als artritis, kanker, diabetes, fibromyalgie, HIV/AIDS en multiple sclerose (MS) en kan op verschillende plekken in het lichaam voorkomen.

Het is erg moeilijk om dergelijke klachten te behandelen. Reguliere behandelingen zijn dan ook vaak gericht op het verminderen of niet verergeren van symptomen van de ziekte. Dit wordt vaak gedaan met opiaten pijnstillers, ontstekingsremmers, NSAID’s, anti-epileptica en antidepressiva. De laatste tijd is er echter meer aandacht voor cannabis als veilige en effectieve chronische pijnstiller, gezien de mogelijke bijwerkingen en lichaamsschade die de farmaceutica met zich meebrengen.
Lees meer artikel https://www.mediwietsite.nl/full-spectr ... sche-pijn/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Lola Lyme
Berichten: 377
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:53

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Lola Lyme » Zo 23 Jul 2017, 21:15

Cannabis heals.jpg
Cannabis heals.jpg (12.8 KiB) 4481 keer bekeken

♪♪♫♫ 'The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind' ♫♫♪♪

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Wo 26 Jul 2017, 21:15

26 juli 2017
Let op! Cannabis-patiënt rijdt onverzekerd auto https://www.mediwietsite.nl/category/nieuws-onderzoek/
Cannabispatiënten mogen niet meer autorijden sinds 1 juli 2017, volgens de apothekersbond. Dat is een gevolg van de wetswijziging die de speekseltesten in het verkeer mogelijk maakt. Inmiddels zijn autoverzekeraars ook wakker geworden. Een cannabispatiënte kreeg te horen dat zij onverzekerd rondrijdt, omdat ze dagelijks cannabis gebruikt. Is dit een foutje van Haagse ambtenaren die deze gevolgen van de wetwijziging niet helemaal hebben voorzien, of bewust beleid?

Nicole Maalsté doet sinds 1992 onderzoek in de onder- en bovengrondse cannabiswereld. Zij benadert de achterdeur-problematiek vanuit verschillende perspectieven en zoekt de dialoog op door de verhalen van de mensen uit de branche zichtbaar te maken. Met haar expertise ondersteunt zij het denkwerk van overheden, advocaten, journalisten, belangenorganisaties en politieke partijen in de vorm van inventarisaties, lezingen, brainstormsessies en advies.

Op onze zustersite CNNBS schrijft ze tweewekelijks wat haar opvalt en bezighoudt. Dit keer een verontrustend bericht over cannabis-patiënten die niet meer mogen deelnemen aan het verkeer als gevolg van de speekseltest.
Lees meer artikel https://www.mediwietsite.nl/let-op-cann ... kerd-auto/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Do 10 Aug 2017, 15:34

9 augustus 2017
Mr. Veldman – Justitie laat medicinale wietolie ongemoeid https://www.cnnbs.nl/mr-veldman-justiti ... ongemoeid/
Tienduizenden mensen zetten hun medicijnen aan de kant omdat deze niet helpen en zoeken hun heil bij cannabisolie. Justitie staat erbij en kijkt ernaar. En toch geldt wiet/hennepolie volgens de wet nog steeds als een harddrug. Waarom grijpt het OM niet in terwijl het elders juist hysterisch overgaat tot vervolging van kwekers van het groene goud? Mr. Maurice Veldman legt het uit.

Enorme toename aantal gebruikers van wietolie
De strijd tegen cannabis lijkt geen grenzen te kennen. Alles is gepermitteerd zolang het gaat om het bestrijden van dat groene plantje. Het tij lijkt te keren bij het elke dag toenemende gebruik van THC- en CBD-olie. De aantallen gebruikers nemen dagelijks hand over hand toe. We hebben het voor de goede orde over een extract dat nog steeds als harddrug staat geregistreerd in de Opiumwet.

Zowel THC- als CBD-olie staat vermeld op lijst I van de Opiumwet onder de definities van respectievelijk tetrahydrocannabinol en hennepolie. Beide cannabidoïden worden dus als harddrug aangemerkt.

Verschillende initiatiefnemers voor medicinale teelt voor THC olie
Er zijn meerdere initiatiefnemers die consumenten aan THC-olie helpen. Suver Nuver is Fries voor heel vreemd. Goeie naam, want het is inderdaad heel vreemd dat de core business bij justitie dezer dagen vooral bestaat uit de strijd tegen het groene plantje, maar de openlijke distributie van THC-olie door Suver Nuver totaal ongemoeid wordt gelaten.

Dan hebben we ook nog Jan Dijkstra met zijn Amsterdamse patiëntenvereniging die biologische THC-olie verkoopt tegen kostprijs. In Tilburg verrichtten Marian en Serge baanbrekend werk voor de kleine medicinale thuisteler.

Tilburg staat model
In Tilburg trekken Marian en Serge dagelijks ten strijde met hun stichting Patiëntengroep Medicinale Cannabis Gebruikers (PGMCG). Deze belangenvereniging oogstte succes door de burgemeester van Tilburg te overtuigen van het belang van kleine thuisteelt voor medicinaal gebruik. Tilburg kan dankzij Marian en Serge de geschiedenis in als lichtend voorbeeld van een stad met een burgemeester die belangen van cannabisconsumenten boven de achterhaalde regels over kleine thuisteelt plaatst. Er volgen geen bestuurlijke maatregelen zoals woningsluiting. Verhuurders worden niet ingelicht zodat de medicinale thuisteler volledig in bescherming wordt genomen. Een kweekkas met allerlei hulpmiddelen is gewoon toegestaan. Op deze wijze kan de thuisteler genoeg cannabis kweken om zijn eigen olie te maken. En zo hoort het ook.

Baanbrekend werk
Suver Nuver is een stichting die algehele legalisatie van cannabis ten doel heeft en baanbrekend werk verricht voor medicinaal cannabisgebruik. De stichting telt maar liefst 7000 leden en daar komen maandelijks 300 tot 400 leden bij. De meeste afnemers van THC-olie bij Suver Nuver zijn vrouwen met een gemiddelde leeftijd van 59 jaar die nog nooit cannabis gerookt hebben.

Met kleine blaadjes en kleine toppen die niet gebruikt worden voor recreatief gebruik wordt de olie gemaakt. Normaliter worden deze kleine toppen en blaadjes door kwekers als afvalmateriaal aangemerkt. Suver Nuver wilde het Tilburgse model landelijk uitrollen door een vergunning te vragen voor collectieve kweek voor het voltallige ledenbestand. Deze vergunningen zijn door heel Nederland aangevraagd, overal waar Social clubs van Suver Nuver zitten.

Als een distributeur van hennepolie wordt gedagvaard krijgen we een hausse van berichtgeving over het hoe en waarom van hennepolie en dat is nu juist waar de Nederlandse justitie geen enkele behoefte aan heeft.


De voorzitter van Suver Nuver, Rinus Beintema, vroeg de burgemeester van Leeuwarden om een gedoogverklaring voor teelt en werd daarop uitgenodigd door een bijzonder geïnteresseerde burgervader. Deze toonde veel interesse voor het initiatief en draagt alle pogingen tot legalisatie een warm hart toe. Zonder toestemming van Den Haag kan de burgemeester echter geen toestemming geven en geen kweekvergunning verstrekken, omdat er geen juridische basis is in de vorm van landelijk of lokaal beleid.

Justitie weet precies hoe Suver Nuver werkt
Suver Nuver huurt een pand dat door justitie met rust wordt gelaten. Vanuit een externe locatie wordt THC-olie verstuurd. In het pand van Suver Nuver in Leeuwarden wordt met de Social club informatie verstrekt.

Rinus Beintema is al enkele keren in strafzaken van opgerolde wietplantages als getuige opgeroepen. De aangehouden kweker is vrijwilliger van de stichting Suver Nuver en verklaart daarmee zijn aanwezigheid in de kwekerij. Beintema bevestigt dit. Justitie liet de kwekers daarop direct vrij. Uiteindelijk werden de kwekers wel veroordeeld tot taakstraffen. Beintema verklaarde bij justitie dat hij de hennep gebruikt om olie van te maken. Justitie is dus precies op de hoogte van de werkwijze van Suver Nuver maar heeft tot op heden nagelaten om in te grijpen.

Nieuw gedoogbeleid voor THC-olie?
Suver Nuver stuurt dagelijks forse hoeveelheden THC-olie door heel Nederland. Justitie durft het duidelijk niet aan om tegen de distributie van deze medicinale olie op te treden. Als een distributeur van hennepolie wordt gedagvaard krijgen we een hausse van berichtgeving over het hoe en waarom van hennepolie en dat is nu juist waar de Nederlandse justitie geen enkele behoefte aan heeft. Dezelfde justitie is toch al in grote verlegenheid gebracht door de trend van schuldigverklaring zonder strafoplegging van veel cannabiszaken in de Nederlandse rechtspraak.

Justitie doet alsof haar neus bloedt
Het openbaar ministerie doet dus alsof zijn neus bloedt. Het OM kan zich heel goed verdedigen door te verwijzen naar het opportuniteitsbeginsel. Het staat de officier van justitie vrij welke feiten hij vervolgt en welke hij seponeert.

Als het medicinale gebruik van THC-olie te veel in de belangstelling staat zouden de succesvolle eigenschappen van die olie wel eens in een politiek debat centraal komen te staan. En daar wil justitie niet aan. Vrouwe Justitia is als het op hennepolie aankomt dus echt stekeblind.

Over Mr Veldman https://www.vvsadvocaten.nl/specialisme ... e-veldman/
Mr. Maurice Veldman, advocaat te Amsterdam, bericht tweewekelijks over actuele juridische ontwikkelingen op het gebied van softdrugs. Veldman is gespecialiseerd in straf- en bestuursrecht en geniet bekendheid als raadsman van coffeeshops en henneptelers die worstelen met de dagelijkse voor- en achterdeurproblematiek.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Za 12 Aug 2017, 13:32

11 augustus 2017
CBD helpt Bridget met Ziekte van Lyme https://www.mediwietsite.nl/video-cbd-h ... -van-lyme/
Door de beet van een besmette teek kan je de gevreesde Ziekte van Lyme oplopen. Daardoor kunnen gewrichtsproblemen, aandoeningen van het zenuwstelsel en het hart ontstaan. Ieder jaar worden liefst 1,2 miljoen Nederlanders gebeten door een teek, waarvan er zo’n 17.000 de Ziekte van Lyme oplopen. Eén van hen is Bridget, die al bijna 5 jaar last heeft, inclusief bij vlagen ernstige maagpijn. Maar nadat ze CBD ging gebruiken verbeterde haar toestand aanzienlijk. Ze wil ’t liefste helemaal van haar ziekte af en dus is ze nu van plan om ook zelf THC-wietolie te gaan maken. Wernard Bruining van de Stichting Mediwiet ging met haar in gesprek.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Vr 18 Aug 2017, 14:18

18 augustus 2017
Nicole Maalsté
NL-Alert >>> Speekseltest dupeert honderdduizenden patiënten https://www.mediwietsite.nl/nl-alert-sp ... tienten-2/
De politie gebruikt sinds 1 juli de nieuwe speekseltest voor jacht op cannabisgebruikers in het verkeer. Mogelijk worden deze zelfs uitgevoerd om de hoek bij jouw coffeeshop. Althans dat is wat het ministerie van Veiligheid en Justitie laat weten over de inzet van het nieuwe speeltje van de politie. Wees gewaarschuwd!

Wegrijden bij een coffeeshop
Noord- Korea heeft Kim Jong-un, de VS hebben Trump en wij hebben de speekseltest om druggebruikers in het verkeer op te sporen. De overeenkomst is dat ze alle drie vrij explosief kunnen zijn. In een eerdere column schreef ik al dat de politie automobilisten voor een speekseltest selecteert als er aanwijzingen zijn dat een automobilist drugs heeft gebruikt. Dat gebeurt op basis van uiterlijke kenmerken en vreemd rijgedrag.

Inmiddels zijn we een paar weken verder en is duidelijk dat het dan bijvoorbeeld gaat om bijzonder rijgedrag, vermoedens bij een standaard verkeerscontrole (zoals verwijde pupillen) of het wegrijden na het bezoek aan een coffeeshop in combinatie met andere indicatoren. Op dit moment worden politiemensen nog getraind om het nieuwe instrument te gebruiken. De inzet van de speekseltest wordt in fases uitgebreid.

Kamervragen D66 over speekseltest
Inmiddels is ook al gebleken dat de inzet van de speekseltest een aantal ongewenste neveneffecten heeft. De test blijkt namelijk ook positief uit te slaan voor dexamfetamine, een medicijn voor mensen met ADHD. Het wrange aan dit verhaal is dat ADHD’ers dit medicijn juist gebruiken omdat het hun rijvaardigheid verbetert. Vera Bergkamp (D’66) heeft daar Kamervragen over gesteld. Dit zou kunnen betekenen dat de wetswijziging die de speekseltest mogelijk maakt terug naar de tekentafel moet. In dat geval kunnen ze meteen kijken naar de gevolgen die de test heeft voor cannabispatiënten en hordes andere patiënten die opiaten (zoals morfine) op doktersadvies gebruiken.

Apothekers zijn not amused
Drie weken geleden schreef ik dat de apothekersorganisatie (KNMP) en het Bureau Medicinale Cannabis (BMC) er niet blij mee zijn dat patiënten die cannabis en opiaten op doktersadvies gebruiken een rijverbod hebben gekregen door deze wetswijziging. Het rijverbod wijkt af van de adviezen die de apothekersorganisatie nu geeft aan mensen die deze ‘drugs’ op doktersadvies gebruiken. Deze adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd en gebaseerd op allerlei onderzoeken. Je kunt dat allemaal terugvinden op de app ‘Deelname aan het verkeer’ die de apothekersorganisatie heeft ontwikkeld. Die app bevat adviezen over verkeersdeelname voor ruim 200 geneesmiddelen. Je vindt er o.a. informatie over de invloed van de dosering en de tijdsduur op de rijvaardigheid.

Bij ‘cannabis’ staat er dat de invloed op de rijvaardigheid licht tot matig is. Bij incidenteel gebruik wordt autorijden tot 15 uur na gebruik (van cannabis) ontraden. Als er na die 15 uur nog bijwerkingen optreden zoals “een ‘high’ gevoel, euforie, slaperigheid, duizeligheid, waarnemingsstoornissen en hallucinaties”, dan geldt nog steeds een negatief rijadvies. Bij dagelijks medicinaal gebruik wordt autorijden de eerste twee weken ontraden. Daarna kan de patiënt deelnemen aan het verkeer mits er geen sprake is van bovengenoemde bijwerkingen.

De apothekersorganisatie hoopt dat dit snel kan worden rechtgezet zodat er net als voorheen een uitzondering geldt voor patiënten die cannabis en opiaten bij de apotheek halen

Het ‘Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer’ maakt geen uitzondering voor patiënten die cannabis of opiaten op doktersadvies gebruiken. De apothekersorganisatie zag zich daarom genoodzaakt om hun achterban te laten weten dat er sinds 1 juli 2017 een rijverbod geldt voor patiënten die deze ‘drugs’ bij de apotheek halen. Omdat dit desastreuze gevolgen heeft voor honderdduizenden patiënten wensen ze echter niet af te wijken van hun wetenschappelijk onderbouwde adviezen, dus die blijven voorlopig gewoon op de app staan.

Een woordvoerster van de apothekersorganisatie liet mij weten dat er naar aanleiding van de brief aan de betrokken ministeries op hoog niveau een gesprek heeft plaatsgevonden. Het signaal zou inmiddels goed zijn opgepakt en de ministeries zouden er nu druk mee bezig zijn. De minister van Infrastructuur en Milieu zal er volgens het ministerie volgende week zelf mee aan de slag gaan. De apothekersorganisatie hoopt dat dit snel kan worden rechtgezet zodat er net als voorheen een uitzondering geldt voor patiënten die cannabis en opiaten bij de apotheek halen.

Risico’s voor verkeersveiligheid
Drie weken geleden dacht ik zelf ook nog dat het om een foutje in de wet gaat. Inmiddels twijfel ik daarover. Er is namelijk wel degelijk nagedacht over de gevolgen die de wetswijziging zou kunnen hebben voor medicinaal gebruik van drugs. Dat blijkt uit een rapportage van een adviescommissie die de minister van Justitie op 31 maart 2010 over de voorgenomen wetswijziging adviseerde. Bij de samenstelling van de lijst met middelen die deelname aan het verkeer verbieden is geen rekening gehouden met het gebruik van stoffen op medisch voorschrift. Voor de screening is dit ook niet van belang. Maar de risico’s voor de verkeersveiligheid kunnen zo gering zijn dat cannabis patiënten wel kunnen deelnemen aan het verkeer.

De adviescommissie adviseerde dan ook om patiënten bij wie de invloed van medicijnen op hun rijvaardigheid klein is, toestemming te geven om deel te nemen aan het verkeer, als een dokter het goed vindt. Letterlijk schrijven zij: “Of deelname aan het verkeer door een patiënt die rijgevaarlijke geneesmiddelen gebruikt uiteindelijk verantwoord is, kan alleen door een individueel medisch/specialistisch onderzoek worden bepaald.”

Wel of geen uitzondering?
Hierover is niets terug te vinden in het ‘Besluit alcohol, drugs en geneesmiddelen in het verkeer’. Dit betekent dat er niet is geluisterd naar het advies om een uitzondering in de wet op te nemen voor cannabispatiënten (en andere patiënten die rijgevaarlijke geneesmiddelen nemen). Zou dat de reden kunnen zijn waarom zorgverleners bewust niet zijn betrokken bij de totstandkoming van de definitieve wettekst?

De komende tijd zal dus moeten blijken of er nog een uitzondering gemaakt gaat worden voor mensen die bepaalde ‘drugs’ op doktersrecept krijgen. Cannabispatiënten kunnen tot die tijd beter geen auto besturen. Ondertussen wordt de wet namelijk wel gewoon gehandhaafd. Houd het in de gaten!
Nicole Maalsté doet sinds 1992 onderzoek in de onder- en bovengrondse cannabiswereld. Zij benadert de achterdeur-problematiek vanuit verschillende perspectieven en zoekt de dialoog op door de verhalen van de mensen uit de branche zichtbaar te maken. Met haar expertise ondersteunt zij het denkwerk van overheden, advocaten, journalisten, belangenorganisaties en politieke partijen in de vorm van inventarisaties, lezingen, brainstormsessies en advies. Op onze zustersite CNNBS schrijft ze tweewekelijks wat haar opvalt en bezighoudt.
Met medicinale wietolie THC en CBD mag je officieel niet aan het verkeer deelnemen. Als voetganger of fietser maak je ook deel uit van het verkeer. Moeten mensen/patiënten zich ongerust gaan maken of bang laten praten en gaan stoppen met het gebruik van medicinale wietolie? Dat is een persoonlijke keuze.

Ik merk de laatste tijd bij het deelnemen aan het verkeer als voetganger of fietser dat het een stuk beter gaat en ik alerter kan reageren op andere weggebruikers -van jong tot oud- die bijvoorbeeld op de fiets drukker zijn met hun Iphone :? dan met het opletten in het verkeer en allerlei gevaarlijke acties op de fiets uithalen zodat als je niet oplet er op kunt botsen -handen in de buurt van de remmen en tijdig kunnen remmen en tijdig reageren is noodzaak-, of auto's of andere weggebruikers niet meer over het hoofd zie wat eerder regelmatig tot 'bijna-aanrijding/ongeluk' en flinke schrik leidde.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Vr 18 Aug 2017, 14:39

Roxy schreef:Politie zet vanaf 1 juli speekseltest in bij verkeerscontrole https://www.verkeerspro.nl/rijschool/20 ... scontrole/

Politie gaat mogelijk THC-testen in het verkeer vanaf 1 juli https://www.mediwietsite.nl/politie-gaa ... af-1-juli/

Studie: Cannabis veiliger dan alcohol in het verkeer https://www.mediwietsite.nl/studie-cann ... l-verkeer/
CBD olie en CBD pasta
'Als ik CBD gebruik moet ik dan bang zijn voor de speekseltest?' bron http://cbd-producten.nl/veelgestelde-vragen/
Het percentage THC in onze producten is zeer laag en voldoet aan alle wettelijke eisen.

Dit percentage is zo laag dat als men al high zou willen worden, men enkele kilo’s van de CBD-producten moet nuttigen. Hierdoor is CBD een ideaal middel voor mensen die niet stoned mogen of willen worden (bijvoorbeeld kinderen).

Indien de politie vermoedt dat u drugs hebt gebruikt, kan een speekseltest worden uitgevoerd. Bij een speekseltest zal de politieambtenaar u een apparaatje overhandigen waarmee u enkele malen over uw tong moet wrijven. In het geval van cannabis is voor de meetbare stof THC een grens vastgesteld van 3,0 microgram per liter bloed.

1 ml CBD-pasta (33 rijstkorrels CBD-pasta) bevat minder dan 19 microgram THC (0,019 mg). De biobeschikbaarheid van THC is bij orale toediening slechts 6–12%. Als je uitgaat van maximale opname 12% dan krijg je per ml CBD-pasta maximaal 2,28 microgram THC op in je bloed. Een mens heeft gemiddeld 5 liter bloed dan praat je over 0,456 microgram per liter.

1 ml CBD-olie 2,75% bevat minder dan 5 microgram THC (0,005 mg) met dezelfde berekening kom je dan op 0,12 microgram per liter bloed.

Om op 3,0 microgram THC te komen moet je dus 6,5 ml CBD-pasta nemen of 25 ml CBD-olie 2,75% opdrinken. Niemand van onze klanten gebruikt deze hoeveelheden. Daarnaast is het percentage THC in het bloed na een paar uur met factor 50 gedaald.

Kortom lieve mensen maak je niet al te druk om die speeksel test, bij normaal gebruik hoeft u zich geen zorgen te maken.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Wo 23 Aug 2017, 13:44

Dagblad van het Noorden
21 augustus 2017
Henneptelers Oude Pekela begonnen met oogst. CBD olie mag in Nederland niet meer worden gewonnen.
Heilzame werking
Van de toppen van de bladeren werd in de afgelopen jaren olie gemaakt. In hennep zit cannabidiol (CBD), een stof waaraan heilzame werkingen worden toegeschreven. ,,Op basis van de Opiumwet heeft de Nederlandse overheid nu echter bepaald dat CBD-olie niet meer in Nederland mag worden gemaakt’’, aldus Dun. ,,Dat is een tegenvaller. Het mag wel worden ingevoerd en dat doen we dus, vanuit het buitenland waar we ook grond hebben. Maar de toppen van de bladeren in Oude Pekela mogen we niet gebruiken.’’

Vaag
Dun hoopt dat overleg met Den Haag ertoe leidt dat die toppen volgend jaar wel weer gebruikt mogen worden. Dat hoopt Mark Reinders, directeur van Hempflax, ook. ,,De afgelopen jaren was er wat vaagheid over de regels en mochten we de olie hier ook produceren. Nu wordt gesteld dat alleen de vezel en zaden gebruikt mogen worden, niet de toppen van de bladeren. De strop is ook voor ons niet zo groot omdat ook wij grond in het buitenland hebben, in Duitsland en Roemenië".
Lees meer artikel http://www.dvhn.nl/groningen/Henneptele ... 40366.html

In Nederland is er wisselend- en vaag beleid. Stichting Suver Nuver zet de strijd voor legalisatie met enthousiasme voort.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6374
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Vr 25 Aug 2017, 12:14

HLN.be
22 augustus 2017
Na dertien maanden is Ciska eindelijk verlost van hik: "Dankzij cannabisolie". Lees meer artikel http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/arti ... olie.dhtml
VIDEO: Ciska (24) heeft permanente 'hik': "Ik krijg veel rotte opmerkingen en sommigen doen mij zelfs na" http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland ... s-na.dhtml
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten