Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Voor algemene onderwerpen over gezondheid die niet te maken hebben met Lyme-Borreliose.
Gebruikersavatar
Lola Lyme
Berichten: 377
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:53

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Lola Lyme » Ma 28 Aug 2017, 17:08

Cannabis Crimineel - Nederland anno 2017.jpg
Cannabis Crimineel - Nederland anno 2017.jpg (36.94 KiB) 2180 keer bekeken


*** NIET DE WIETPLANT IS HET PROBLEEM, MAAR HET VERBOD ***

Het is weer "druk" bij de politie. Er moeten tuinen doorzocht worden op de aanwezigheid van planten.

Niet zomaar planten, maar planten die steeds vaker door mensen geteeld worden omdat ze het extract ervan gebruiken om één of andere ellendige ziekte te bestrijden. Een extract dat niet door de steenrijke zorgverzekeraars vergoedt wordt. Een extract dat heel veel dure medicijnen kan vervangen.

Wetenschappelijk niet bewezen zegt de minister. Domme opmerking zegt direct iedere wetenschapper. Wetenschap bewijst niet, wetenschap toetst hypotheses en probeert ze te weerleggen. Tot een hypothese weerlegd is, geldt deze als waar.

Niet volgens de regels onderzocht zegt de minister vervolgens. Dubbel blind-onderzoek is verplicht meent de minister. Je reinste kolder!!! Een medicijn dat binnen enkele minuten werkt, zichtbaar voor iedereen, heeft een dergelijk onderzoek niet nodig.

Bij parkinson, dementie, verschillende vormen van epilepsie werkt cannabis (wiet/marihuana) binnen een paar minuten. Idem dito bij zenuwpijnen, maar de patiënten worden domweg aan hun lot overgelaten. Genegeerd en afgedaan als fantasten. Zelfs neergezet als criminelen als ze proberen hun probleem op te lossen of betaalbaar te maken door zelf vijf planten te kweken.

Geschat wordt dat op dit moment ongeveer 70.000 mensen deze planten in hun tuin of huis hebben, omdat de olie die hiervan gemaakt kan worden hen helpt tegen ziekten zoals: Parkinson, Gilles de la tourette, diverse vormen van autisme, MS, ALS, chronische migraine, colitis ulcerosa, ziekte van Crohn, COPD en nog veel meer zoals de positieve effecten bij kanker!

Zelf ken ik al heel veel mensen die zonder deze olie allang niet meer hadden kunnen werken! Maatschappelijk gezien is dit nu al een enorme besparing op de uitkeringen en de zorgkosten!

Toch worden deze personen als criminelen behandeld en bij ruiming zelfs uit hun huurhuis gegooid.
Is dat dan terecht? Nee dat is niet terecht! Vreselijk onrechtmatig en in veler ogen schokkend voor de rechtsorde.

Daarom vraag ik iedereen om te reageren op over-enthousiaste agenten die hun "vangst" op Facebook etaleren. Dit in eigen woorden of door deze tekst te kopiëren. Let wel: Schelden werkt averechts...........
.
*** LEGALIZE IT ***
♪♪♫♫ 'The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind' ♫♫♪♪

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Di 29 Aug 2017, 16:13

Stichting PGMCG.NL
29 augustus 2017
Pijnmedicatie & cannabis (Jellinek) versus cannabis als pijnmedicatie (onderzoeken)?
Over cannabis als medicijn tegen pijn zijn vele onderzoeken bekend op de IACM website.

Als je chronische pijn hebt en je hebt hier dagelijks medicatie voor nodig, is het belangrijk dat het medicijn wat je neemt, geen schade toe brengt aan o.a. je organen of geest. Er zijn inmiddels vele bijwerkingen bekend van alle pijnstillers, met alle gevolgen van dien, als je die dus dagelijks inneemt, over verslaving nog maar niet gesproken.
Lees meer artikel http://pgmcg.nl/pijnmedicatie-cannabis- ... derzoeken/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Lola Lyme
Berichten: 377
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:53

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Lola Lyme » Wo 30 Aug 2017, 10:29

Kleinschalig medicinale buitenkweker steeds vaker ‘gepakt’
28 augustus 2017

Anno 2017 verwacht je als kleinschalig en bovendien medicinaal buitenkweker dat er, volgens het gedoogbeleid, een oogje wordt dichtgeknepen als je maximaal vijf wietplanten in je tuin hebt groeien. Helaas is niets minder waar en worden er door het hele land steeds meer buitenkwekers – medicinaal of niet – doelwit van overijverige wijkagenten.

Buitenkwekers aangepakt
Het is 2017, medicinale cannabis wordt steeds meer geaccepteerd in Nederland en geniet onder het grootste deel van de bevolking al een goed aanzicht. Je verwacht dan dat mensen die in hun tuin of op hun balkon tot maximaal vijf wietplanten hebben staan – volgens het gedoogbeleid – in alle rust hun medicijn mogen kweken. Helaas is niets minder waar.

Landelijk wordt er de afgelopen weken namelijk tuin na tuin en balkon na balkon ‘ingetreden’ omdat de politie op basis van geur, het zicht op de planten of een tip van een anonieme buurtbewoner achter het bestaan van de wietplanten komt. En ondanks dat het in de meeste gevallen het gedoogde aantal van vijf wietplanten betreft die veelal worden gekweekt voor medicinale doeleinden, worden de aangetroffen planten vaak toch vernietigd.

..

Onrecht
Het is bij voorbaat al van de zotte dat dit soort pesterijen kúnnen, maar dit soort kansloze invallen lijken er ook niet minder op te worden. Sterker nog, kijkend naar de regelmaat waarop dergelijke berichten de redactie van Mediwietsite bereiken, lijkt het alsmaar vaker voor te komen. En dat terwijl in Tilburg het zelfs al is toegestaan onder bepaalde voorwaarden binnenshuis wiet te telen voor eigen medicinaal gebruik.

Een halt aan dit onrecht toeroepen kunnen wij niet, zeker niet alleen. Advocaat Mr. Veldman raadt dan ook aan nooit afstand te doen van de planten en duidelijk aan te geven dat ze voor eigen gebruik dienen. Mochten ze worden meegenomen, maar de officier van justitie (OvJ) besluit achteraf niet tot vervolging over te gaan, raadt Mr. Veldman aan teruggave van (eventueel de kast/tent met) de wietplanten aan te vragen en vervolgens een klacht bij de Nationale Ombudsman in te dienen.

Lees meer Bron: Mediwietsite
♪♪♫♫ 'The soul always knows what to do to heal itself. The challenge is to silence the mind' ♫♫♪♪

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Wo 06 Sep 2017, 15:07

Reumafonds http://actueel.reumafonds.nl/
5 september 2017
Helpt medicinale cannabis bij fibromyalgie? Eerste onderzoek gestart http://actueel.reumafonds.nl/helpt-medi ... k-gestart/
Mensen met chronische pijn zeggen al langer baat te hebben bij cannabis. Om de medicinale variant van cannabis als medicijn door de zorgverzekeraar vergoed te krijgen voor meerdere aandoeningen, zijn dit jaar de eerste onderzoeken met patiënten gestart. De afdeling Anesthesiologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft de wereldwijde primeur voor patiënten met fibromyalgie.

Tine van de Donk is arts-onderzoeker op het gebied van chronische pijn. ‘We horen steeds vaker van patiënten dat ze cannabis gebruiken als pijnstiller. Toch weten we over de precieze werking als medicijn nog weinig. Om duidelijk te krijgen hoe sterk het pijnstillend effect is, kijken we nu hoe 20 vrouwelijke patiënten met fibromyalgie reageren op drie soorten medicinale cannabis en een variant die geen werkzame stof bevat, een ‘placebo’. Fibromyalgie is een vorm van reuma die chronische pijn geeft in spieren en bindweefsel.’

Pijn verschilt per persoon
‘Pijn is verbonden aan een netwerk van gebieden in de hersens, die te beïnvloeden zijn met medicatie. Het is voor elk individu anders, de beleving van de patiënt zelf is daarom ons uitgangspunt. Vooraf meten we van elke deelnemer de gevoeligheid voor druk, warmte, koude en trilling. Ook kijken we middels een foto van het oog of de zenuwuiteinden eventueel beschadigd zijn, wat van invloed kan zijn op de pijnbeleving: pijnsignalen worden slechter doorgeven, of er ontstaat juist overgevoeligheid door. Deze foto is enkel een aanwijzing voor mogelijke zenuwschade en is niet bedoeld om fibromyalgie vast te stellen.

Het effect van cannabis op pijn
‘Cannabis neem je het beste op via je longen. De medicinale variant wordt niet gerookt, maar we laten de patiënt verdampte cannabis inademen uit een ballon. Vervolgens kijken we drie uur wat er gebeurt. We meten telkens de mate van pijnstilling door de cannabis: met elektrische schokjes en een drukmetertje zoeken we de pijndrempel op. Dat is wanneer je zegt, hmm, nu vind ik het onaangenaam.’

‘Om de zoveel minuten nemen we een beetje bloed af om de cannabisconcentratie te bepalen. We vragen wat de patiënt precies voelt (mate van high zijn) en hoe ze in haar vel zit. Op die manier onderzoeken we het effect van cannabis op de pijn. De zes patiënten die we al getest hebben lieten overigens zien dat het heel erg meevalt hoe high of stoned iemand wordt. Grappig feitje: ook van het placebo kan je high worden. De wens of gedachte om high te worden, kan high maken!’

“Als we weten welke behandeling, in welke hoeveelheid, bij welke persoon het beste werkt, kunnen we mensen met reuma des te beter helpen.
Tine van de Donk, arts-onderzoeker LUMC„

Wat hebben reumapatiënten er aan?
‘We kijken in onze onderzoeksgroep naar verschillende oorzaken van chronische pijn, met name fibromyalgie, lage rugpijn en operaties die mogelijk gaan leiden tot chronische pijn. Ons brede doel is om op basis van iemands individuele kenmerken te kunnen voorspellen welke kans die persoon heeft op het ontwikkelen van chronische pijn. Als we weten welke behandeling, in welke hoeveelheid, bij welke persoon het beste werkt, en waarom, kunnen we uiteindelijk mensen met reuma des te beter helpen een behandeling voor zichzelf in te zetten. Zoals nu specifiek medicinale cannabis bij fibromyalgie.’

Cannabis als geneesmiddel
‘Cannabis is een complex plantje. Er zitten meer dan 500 stoffen in, elk met een eigen werking. Het is geen doen om op zoek te gaan naar een specifieke werkzame stof. Bedrocan, de officieel erkende Nederlandse producent van medicinale cannabis, is dan ook bij de gebruikers begonnen. Ze vroegen patiënten bij welke hash of wiet van de coffeeshop ze het meeste voordeel hadden, en voor welke klacht. Zo vonden ze de best werkende plantensoorten en zijn ze daarmee verder gegaan. Cannabis is niet één stofje maar een hele plant en valt onder een speciaal deel van de opiumwetgeving. Het duurde daarom nog een tijdje voor al het papierwerk in orde was, maar ons onderzoek is nu de eerste in een hele reeks van onderzoeken, die kijken naar bij welke aandoeningen medicinale cannabis werkt en daar zijn we best trots op.‘

Meehelpen in de strijd tegen reuma? Geef u op als deelnemer
Het LUMC heeft momenteel meerdere onderzoeken lopen naar de behandeling van pijn bij patiënten met fibromyalgie. Deelnemen – ook aan bovengenoemd onderzoek – kan nog steeds. U kunt zich opgeven via Pijnonderzoek@lumc.nl. Wilt u graag aan een ander wetenschappelijk onderzoek meedoen? Kijk dan op onze speciale overzichtspagina met wetenschappelijke onderzoeken waarvoor nog deelnemers worden gezocht.

Meer lezen?
Fibromyalgie is een vorm van reuma die zich kenmerkt door chronische pijn in spieren en bindweefsel. Lees onze uitgebreide voorlichting over fibromyalgie http://www.reumafonds.nl/informatie-voo ... bromyalgie
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Za 09 Sep 2017, 13:40

De regionale politiek begint met de lobby voor legalisatie.

Dagblad van het Noorden
8 september 2017
Loppersum Vooruit wil medicinale cannabis toestaan http://www.dvhn.nl/groningen/Loppersum- ... 81812.html
Loppersum Vooruit (LV) onderzoekt de mogelijkheid tot het toestaan van medicinale cannabis, ook wel mediwiet, voor eigen gebruik in die gemeente.

De lokale partij werkt aan een motie om dit voor elkaar te krijgen, een initiatief van fractieassistent Willem Hartlief. Alvorens het voorstel in te dienen wil Loppersum Vooruit weten of er draagvlak onder de bevolking bestaat. Er komt een informatieavond met deskundigen over de precieze gevolgen.

Loppersum zou daarmee in de voetsporen treden van Tilburg. Die gemeente staat in overleg met justitie en politie toe dat patiënten zelf planten kweken. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden.

Eigen gebruik
Patiënten mogen niet meer dan vijf planten in hun woning hebben. De teler moet meerderjarig zijn, dient een medische verklaring te hebben en de cannabis is louter voor eigen gebruik. Gemeente Hof van Twente riep de regering begin dit jaar op de teelt te legaliseren. Immers, daarvoor is een wetswijziging nodig. Gemeenten kunnen gebruik en kweek wel gedogen.

Normale cannabisolie is te koop bij drogisterijen. Het is redelijk duur, 10 milliliter kost 40 euro, maar het THC-gehalte is laag. Terwijl juist de THC-olie de werkzame stof is die verlichting geef bij onder meer huidproblemen, kanker, zenuw- en spierpijnen, epilepsie, slaapproblemen, reuma, dementie en alzheimer.

Gebruikers vertellen dat een druppeltje door de pap al helpt de pijn te verzachten.

Gedoogd
Hartlief wijst erop dat de Stichting Suver Nuver in diverse steden al winkels opende en meer dan 20.000 leden heeft. De organisatie verstrekt via die winkels, zogeheten Social Clubs, medicinale cannabis met een hoog THC-gehalte. Dat is in principe illegaal, want het middel mag alleen verstrekt worden op doktersrecept, maar de activiteiten van Suver Nuver worden gedoogd. Onder meer in de gemeente Groningen.

Een ander argument van Loppersum Vooruit is dat alcohol, nicotine, cafeïne en veel medicijnen ook vrij verkrijgbaar zijn. De gevaren van medicinale cannabis zijn volgens Hartlief beduidend minder. Hij baseert zich op cijfers van de Jellinek-kliniek: jaarlijks sterven 19.000 mensen aan tabak, 4500 aan alcohol, 1500 aan medicijnen, terwijl het sterftecijfer door cannabis 0 is.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Vr 15 Sep 2017, 13:05

RTV Drenthe http://www.rtvdrenthe.nl/
7 april 2017
Steeds meer gemeenten zetten de deur op een kier voor de legalisering van medicinale thuisteelt van cannabis. Het legaliseren van deze teelt is een zaak van het rijk, maar in steeds meer gemeenten gaan stemmen op om de thuisteelt voor medicinale doeleinden mogelijk te maken.
Drenthe Nu: Cannabis als medicijn https://www.youtube.com/watch?v=zx-5-dP ... &index=530
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Wo 27 Sep 2017, 13:55

27 september 2017
Vervang deze 3 schadelijke medicijnen met medicinale wiet https://www.mediwietsite.nl/vervang-3-s ... nale-wiet/
Wereldwijd houden steeds meer farmaceutische bedrijven zich bezig met het ontwikkelen van op cannabis gebaseerde medicijnen. Dit is omdat alsmaar duidelijker wordt dat mediwiet een goed alternatief is voor schadelijke chemische medicatie. Zo kun je deze drie medicijngroepen veilig vervangen met medicinale cannabis.

1. Opiaten pijnstillers
Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, ‘stierven in 2015 in de Verenigde Staten meer dan 33.000 mensen aan opiaten, waarvan meer dan de helft van de gevallen door artsen voorgeschreven medicatie betrof.’ In de VS wordt door deze schokkende sterftecijfers zelfs gesproken van een heuse opiatencrisis.

Deze opiaten pijnstillers – zoals morfine en oxycodon – kunnen echter gemakkelijk met medicinale cannabis worden vervangen. Cannabis heeft namelijk in verschillende studies bewezen effectief te zijn in de behandeling van (chronische) pijnaandoeningen. Daarbij is mediwiet vele malen veiliger gebleken dan opiaten bij chronische pijn, onder meer omdat het onmogelijk is om aan een overdosis wiet te sterven.

Diverse artsen en bekendheden, waaronder Oprah’s TV-arts Dr. Oz, spreken nu dan ook openlijk hun steun uit voor wiet als veilige vervanger voor deze zeer schadelijke en mogelijk dodelijke opiatenmedicatie. * Dr. Oz gelooft persoonlijk zelfs dat cannabis dé oplossing zou kunnen zijn voor de woedende opiatencrisis.

2. Slaappillen
In Nederland zijn slaappillen op anti-conceptiemiddelen na de meest verstrekte medicijnen in apotheken. Over het algemeen worden als slaapmiddelen veelal de zogenaamde benzodiazepinen –waaronder de ‘pammetjes’ Diazepam, Lorazepam en Temazepam– voorgeschreven door artsen.

Deze middelen zijn echter enorm verslavend en mogen vaak niet langer dan twee weken achtereen worden gebruikt; om afhankelijkheid en daaraan gerelateerde ontwenningsverschijnselen te voorkomen. Daarbij hebben benzodiazepinen een keur aan vervelende bijwerkingen zoals een verminderd inschattingsvermogen, verlaagd libido, agressie en verminderde spierbeheersing waardoor je sneller valt.

Omdat benzo’s de overdracht van prikkels tussen zenuwcellen remmen verlagen deze stoffen het bewustzijn, verminderen ze angst en verlagen ze spierspanning en epileptische activiteit – waardoor ze onder meer gebruikt worden als slaapmiddel.

Helaas hebben deze middelen een enorm lange werkingsduur waardoor ook de volgende dag vaak nog effect te merken is. Dat kan weer erg gevaarlijk zijn bij het besturen van een voertuig bijvoorbeeld. Ook wordt vaak de volgende dosis genomen voordat de voorgaande is uitgewerkt, met het gevolg dat een patiënt er steeds meer van nodig heeft.

Cannabis dient echter ook als een zeer effectief slaapmiddel. Vooral wietsoorten die onder de indica-dominante categorie vallen hebben een slaapverwekkend en spierontspannend effect, zonder de vervelende bijwerkingen die benzo’s met zich meenemen. Steeds meer patiënten die de keuze krijgen kiezen dan ook voor mediwiet als vervanger voor verslavende benzodiazepinen. Bij het gebruik van cannabis als slaapmiddel wordt echter aangeraden wietolie of edibles te nemen, in verband met de verlengde werkingsduur (4 – 8 uur) vergeleken met geïnhaleerde wiet (1,5 – 2 uur).

3. Angst-remmers / kalmeringsmiddelen
Angststoornissen zijn slecht begrepen en worden vaak (verkeerd) behandeld met o.a. benzodiazepinen. Middelen als Alprazolam en Valium remmen de vecht- of vluchtreactie op dezelfde manier waarop het spierspanning en dergelijke vermindert: het remt de signaalprikkels tussen zenuwcellen.

Zoals bij de slaapmiddelen al aangegeven zijn deze farmaceutica zeer verslavend en zorgen ze voor vervelende bijwerkingen. Zo mag je bij dagelijks gebruik zelfs niet autorijden door de verminderde reactiesnelheid die het middel bij regelmatig gebruik veroorzaakt. Daarbij zijn spierverzwakking, maag- en darmproblemen en depressiviteit geen ongewone bijwerkingen van deze middelen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt cannabidiol (CBD), de niet-psychoactieve cannabinoïde uit wiet, één van de meest effectieve middelen tegen angststoornissen. Omdat je van de plantaardige stof helemaal niet stoned of high wordt, is er totaal geen sprake van bijwerkingen bij het gebruik van dit middel. Er loopt momenteel zelfs een * Nederlandse studie nota bene, naar het effect van CBD op angst- en depressieproblemen bij jongeren.
* Nederlandse studie 'CBD voor jongeren – mentale (angst-)stoornissen en depressie' https://www.mediwietsite.nl/cbd-jongere ... depressie/

* Dr Oz: ‘Overheid, bestudeer mediwiet tegen chronische pijn!' https://www.mediwietsite.nl/video-dr-oz ... sche-pijn/
Dr Oz: 'Cannabis dé oplossing voor opiatencrisis VS' https://www.mediwietsite.nl/video-dr-oz ... sche-pijn/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Zo 01 Okt 2017, 15:16

Maandag 2 oktober in Radar om 20:30 uur
bij AVROTROS op NPO 1 https://radar.avrotros.nl/

Is wietolie wel veilig? https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail ... -telefoon/
CBD-olie wordt gezien als een wondermiddel tegen de meest uiteenlopende klachten. Het is vrij verkrijgbaar bij de drogist, maar is het ook zo onschuldig?

Is het gebruik van wietolie wel veilig?
Het is het nieuwe wondermiddel, CBD-olie, in de volksmond wietolie genoemd. Pijnklachten, slaapproblemen, ontstekingen; een paar druppels CBD-olie en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Soms wordt zelfs geclaimd dat de olie helpt tegen kanker. Een boute uitspraak voor een middel dat vrij verkrijgbaar is bij de drogisterij. Want weet de gebruiker eigenlijk wel wat er in de olie zit en wie controleert dat? Radar onderzoekt het grijze gebied van de CBD-olie.
Radar is niet goed op de hoogte. Radar: 'Is het gebruik van wietolie wel veilig?' Wietolie is geen CBD olie. CBD olie is Hennep olie.

Ik ben benieuwd naar het 'onderzoek' en de bevindingen van Radar.

Roxy schreef:AfbeeldingZorg.nu http://zorgnu.avrotros.nl/
13 januari 2017

Oproep: medicinale cannabisolie https://zorgnu.avrotros.nl/contact/opro ... nabisolie/
Voor een onderwerp over medicinale cannabisolie is Zorg.nu op zoek naar mensen die de olie gebruiken.

Waarom gebruik je het? Waar koop je het? Of maak je het zelf? Wij horen het graag.
Gezamenlijk onderwerp? onafhankelijk? objectief? samenwerking? https://radar.avrotros.nl/ en https://zorgnu.avrotros.nl/
Laatst gewijzigd door Roxy op Ma 02 Okt 2017, 14:32, 2 keer totaal gewijzigd.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Zo 01 Okt 2017, 18:15

RTV Noord
30 september 2017
'Mediwiet heeft niets met drugs te maken' http://www.rtvnoord.nl/nieuws/184009/Me ... s-te-maken
Hartlief is fractieassistent bij de lokale politieke partij Loppersum Vooruit en werkt daarom aan een voorstel om medicinale wiet in Loppersum te gedogen.

Doktersrecept

'Het voorstel houdt in dat mensen vijf planten per huishouden mogen hebben om wietdruppels van te maken', zegt Hartlief. 'Verder moeten de gebruikers wel meerderjarig zijn en mag het niet voor de verkoop worden gebruikt. Je zou zelfs kunnen verplichten dat je een recept van de dokter moet hebben.'

Of dat voorstel op voldoende steun kan rekenen in de raad is nog onduidelijk. De meeste partijen vinden het een sympathiek idee, maar zijn van mening dat de Tweede Kamer dat moet besluiten. Daar wordt al lange tijd over het legaliseren van medicinale wiet gesproken.

Politieke steun

Toch hebben sommige gemeenten, zoals Tilburg en Borger-Odoorn, mediwiet al wel gedoogd. Hartlief vindt het dan ook belangrijk dat Loppersum volgt. 'Eigenlijk zouden alle Groningse gemeenten dat moeten doen, zodat ze er in Den Haag niet meer omheen kunnen.'

Daarvoor heeft Hartlief eerste politieke steun nodig in zijn eigen gemeente. Hij houdt daarom komend najaar een informatieavond voor inwoners en gemeenteraadsleden. 'Misschien kan ik ze dan overtuigen waarom het belangrijk is dat we het hier gaan toestaan.'
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5353
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Medicinale wietolie - Gezondheid - Zelfbeschikkingsrecht

Berichtdoor Roxy » Ma 02 Okt 2017, 14:49

PGMCG
11 december 2016
Begrijp het verschil tussen hennep en cannabis http://pgmcg.nl/wat-is-hennep-begrijp-h ... -cannabis/

Het Klokhuis Hennep https://www.youtube.com/watch?time_cont ... MkZj-cPnVc
Klokhuis in het teken van industriële hennep Hennep is een oud en nuttig gewas. Je kunt er van alles mee maken. Van schoenen tot autodeuren. Presentator Maurice Lede legt uit waarom hennep zo sterk is en gaat naar een hennepboer om te zien hoe het gewas geteeld en verwerkt wordt.
RTV Noord
12 augustus 2017
Steeds meer boeren willen hennep telen http://www.rtvnoord.nl/nieuws/181865/St ... nnep-telen

Henneptelers Oude Pekela begonnen met oogst http://www.dvhn.nl/groningen/Henneptele ... 40366.html
Heilzame werking
Van de toppen van de bladeren werd in de afgelopen jaren olie gemaakt. In hennep zit cannabidiol (CBD), een stof waaraan heilzame werkingen worden toegeschreven. ,,Op basis van de Opiumwet heeft de Nederlandse overheid nu echter bepaald dat CBD-olie niet meer in Nederland mag worden gemaakt’’, aldus Dun. ,,Dat is een tegenvaller. Het mag wel worden ingevoerd en dat doen we dus, vanuit het buitenland waar we ook grond hebben. Maar de toppen van de bladeren in Oude Pekela mogen we niet gebruiken.’’

Vaag
Dun hoopt dat overleg met Den Haag ertoe leidt dat die toppen volgend jaar wel weer gebruikt mogen worden. Dat hoopt Mark Reinders, directeur van Hempflax, ook. ,,De afgelopen jaren was er wat vaagheid over de regels en mochten we de olie hier ook produceren. Nu wordt gesteld dat alleen de vezel en zaden gebruikt mogen worden, niet de toppen van de bladeren. De strop is ook voor ons niet zo groot omdat ook wij grond in het buitenland hebben, in Duitsland en Roemenië. ’’
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Gezondheid Algemeen”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: RoelA en 6 gasten