Wat is een betrouwbare lyme test?

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2416
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Wat is een betrouwbare lyme test?

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Zo 08 Mei 2022, 22:18

@Sterre, @Louisa en anderen,

Volgens mijn Lyme arts zouden alle! ME/CVS patiënten standaard met wel accurate testen op Tekenbeet en geassocieerde infecties inclusief een deugdelijk darmmicrobioom onderzoek grondig doorgelicht moeten worden.

Accuraat betekent dat ook de laaggradige intracellulaire infecties moeten worden getraceerd.

Mijn Lyme msids literaire kompaan heeft hetzelfde als ik maar dan met nog wat extra zich vooral neurologisch manifesterende infecties er bovenop.

Hij heeft die messcherpe nieuwe Duitse cellulaire test onlangs laten doen.

Het hele rattenplan zeg maar, om in zijn woorden te blijven.

De hamvraag is of wij tweeën samen met Yolanda Hadid uitzonderingen zijn of dat een bepaald alarmerend patroon waarneembaar is, beter bekend als de ongemakkelijke waarheid (=inconvenient truth)?

Persisterende, onbehandelde mixed TBD and related infecties kunnen m.i. voor een potentieel dodelijke sepsis en andere levensbedreigende situaties zorgen; ik zou dit dus zeker goed na laten kijken, enfin.

Problems in the study and prophylaxis of mixed infections transmitted by ixodid ticks


Edward I.Korenberg

Abstract

The spread of mixed infections with natural focality transmitted by ixodid ticks is a normal phenomenon attributable to trends in the relationships of different pathogens in the vector organism and ecosystem as a whole. Any disease developing as a result of tick bite should be regarded as a potentially mixed infection. Clinically, tick-borne mixed infections proceed more severely than the corresponding diseases caused by a single agent. The residual course of the disease may sometimes be accounted for by the persistence of two or even several pathogens. This implies the necessity of a comprehensive approach to the study, diagnosis, treatment, management and prophylaxis of infections belonging to this group.


Bron: sciencedirect.com, lees meer
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2416
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Wat is een betrouwbare lyme test?

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Ma 09 Mei 2022, 06:55

Does chronic Lyme disease play a role in CFIDS?

Bron: anapsid.org, lees meer
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 6387
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Wat is een betrouwbare lyme test?

Berichtdoor Roxy » Ma 09 Mei 2022, 15:41

VerlorengezondheidM schreef:Hij heeft die messcherpe nieuwe Duitse cellulaire test onlangs laten doen.

Volgens mijn Lyme arts zouden alle! ME/CVS patiënten standaard met wel accurate testen op Tekenbeet en geassocieerde infecties inclusief een deugdelijk darmmicrobioom onderzoek grondig doorgelicht moeten worden.

..Momenteel ben ik een nieuwe Duitse cellulaire bloedtest aan het onderzoeken die 15 tot 20 TBD en gerelateerde pathogenen in één keer accuraat test zelfs in de chronische vorm, waaronder Borrelia Miyamotoi, Chlamydia Trachomatis en EBV..
@VerlorengezondheidM, wat zijn volgens jou accurate en betrouwbare testen voor Borrelia en voor coinfecties? Kun je de naam geven van de nieuwe Duitse cellulaire test die 15 tot 20 TBD en gerelateerde pathogenen in één keer accuraat kan testen zelfs in de chronische vorm, waaronder Borrelia Miyamotoi, Chlamydia Trachomatis en EBV?

Het is bekend dat er een paar Ilads Lyme artsen zijn die zich specifiek richten op het darmmicrobioom of op SIBO. Er zijn verschillende uitspraken bij de Rechtbank of een Geschillencommissie te lezen waarbij de gestelde diagnose SIBO door de arts niet kan worden onderbouwd met een goede test en een goede medische en wetenschappelijke onderbouwing.

mc Medisch Contact
24 februari 2022
Tuchtrecht
‘Medisch-diagnostisch specialist’ maakt het te bont. Uitspraak: Doorhaling; Bron https://www.medischcontact.nl/kennis-ca ... e-bont.htm
..‘Artsen moeten op hun qui-vive zijn als patiënten zich vastbijten in de diagnose ziekte van Lyme. Doordat internet bol staat van onjuiste en tegenstrijdige informatie over dit ziektebeeld kan een grote bron van verwarring ontstaan’, zegt Jan Keppel Hesselink, arts, farmacoloog, medisch bioloog en ex-acupuncturist. Hij reageert op een tuchtzaak tegen een holistisch werkende basisarts..

..Het CTG handhaaft echter de doorhaling van de arts, omdat ze op vele andere fronten tekortschiet. Zo is haar dossiervoering slecht, zijn van evidencebased handelen en een toetsbare opstelling geen sprake én lijkt ze keer op keer met vermeende smoezen onder de zittingen van de tuchtcolleges uit te willen komen.

‘Een geheel terechte doorhaling’, vindt Keppel Hesselink. ‘Deze arts stelt zich niet betrouwbaar op en hoewel ze zich beroept op evidencebased medicine, blijkt dat helemaal niet uit haar gedrag.’

Anneloes Rube, adviseur gezondheidsrecht bij de KNMG, stelt dat een tuchtrechter niet vaak een doorhaling oplegt en dat een arts het dan wel heel bont moet maken. Rube: ‘Dit is een zaak waarbij verweerster het op veel punten niet goed heeft gedaan, maar toch volhardt in haar opvatting dat zij juist heeft gehandeld. Het is niet zeker of een andere houding eerder of tijdens de zitting zou hebben geleid tot een lichtere maatregel, gezien de mate van tekortschieten, maar de opstelling van verweerster zal haar niet hebben geholpen.’..
Doorhaling is een ernstige uitspraak en betekent dat de betreffende basisarts (geen medisch specialist) is geschrapt uit het BIG Register en niet meer in het beroep mag werken. De maatregel is opgelegd vanwege onjuiste behandeling/en of verkeerde diagnose. De doorhaling is vanaf 14 december 2021 van kracht; Bron https://www.bigregister.nl/ Uitspraak Tuchtcollege Amsterdam; Bron https://tuchtrecht.overheid.nl/ECLI_NL_TGZRAMS_2020_97

Stichting Darmgezondheid; Bron https://www.darmgezondheid.nl/ partner van Maag Lever Darm Stichting (MLDS); Bron https://www.mlds.nl/
3 februari 2021: Bacteriële overgroei in de dunne darm (SIBO) - een overzicht; Bron https://www.darmgezondheid.nl/nieuws-sibo-overzicht/
..Er zijn verscheidene oorzaken hoe SIBO kan ontstaan. Het kan namelijk ten gevolge van een veranderde anatomie zijn na bijvoorbeeld een gastric byspass operatie, colectomie (verwijdering van de dikke darm), cholecystectomie (verwijdering van de galblaas) en alvleesklierchirurgie, maar het kan ook komen door verstoorde darmpassage ten gevolge van een primaire motiliteitsaandoening, obstipatie of ten gevolge van opiaten. Daarnaast lijkt er bewijs te zijn dat het gebruik van zuurremmers (PPI) ook een verhoogd risico geven, doordat de barrièrefunctie voor bacteriën van buitenaf wordt verzwakt..

..Diagnostiek van SIBO
De meest sensitieve test om SIBO aan te tonen is een duodenumbiopt, wat verkregen wordt middels endoscopie. Een makkelijkere manier is een glucose/lactulose-ademtest. Tijdens deze test krijgen de patiënten een suikeroplossing en dan wordt de uitgeademde lucht gemeten op waterstof, methaan en CO2. Typisch voor patiënten met SIBO is dat waterstof concentratie >20ppm stijgt na 90 minuten, er wordt vaak een eerste piek gezien wat suggestief is voor SIBO en een tweede piek geeft de fermentatie in de dikke darm weer. Uit studies lijkt naar voren te komen dat lactulose sensitiever is dan glucose om SIBO vast te stellen. Belangrijk bij beide methoden is dat de patiënten 24 uur daarvoor koolhydraatarm hebben gegeten en de afgelopen maand geen antibiotica hebben gehad..

..De behandeling van SIBO
De behandeling van SIBO is de darmbacterie samenstelling weer in balans te brengen. Rifaximine blijkt tot op heden de mest effectieve therapie en bovendien heeft het voordeel dat het alleen in de darm werkt en niet systemisch. De succeskans lijkt bij Rifaximine zo’n 70.8%. Belangrijk is wel om te weten dat er een licht verhoogd risico lijkt te bestaan op het ontwikkelen van een Clostridium-infectie.

Er lijkt ook wat bewijs te bestaan dat probiotica een rol kunnen spelen in het behandelen van SIBO. Daarnaast zou een dieet waarbij bepaalde voedingsmiddelen die vroeg in het maagdarmkanaal worden opgenomen er ook nog voor kunnen zorgen dat er minder fermentatie plaatsvindt in de dunne darm. Zowel probiotica als een dieet behoren nog niet bij de standaard zorg, maar wellicht in de toekomst zouden deze benaderingen wel een rol kunnen spelen.

Ongeveer 44% van de behandelde SIBO patiënten heeft een terugkeer van de SIBO. Idealiter zou dan een duodenumaspiraat genomen moeten worden om zo de bacteriën te kweken en gerichter te behandelen. Het is daarnaast ook belangrijk om verder te kijken naar eventuele oorzaken zoals PPI en opiaten. Prokinetica, zoals erythromycine, pruclopride, kunnen ook nog een optie zijn om de darmmotiliteit wat te bevorderen en er minder tijd is voor fermentatie.

Helaas zijn er ook factoren die niet reversibel zijn, zoals radiatie enteritis, systemische sclerose, of darmresectie (met name ileocoecaal resectie). In deze groep patiënten zou mogelijk ook maandelijks een lage dosering antibiotica gegeven kunnen worden.

Zoals eerder al gezegd zijn de symptomen enigszins aspecifiek, dus overweeg dus altijd ook andere diagnosen zoals PDS, lactose-intoleratie of andere voedingsintolerantie..
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
VerlorengezondheidM
Berichten: 2416
Lid geworden op: Za 19 Sep 2015, 23:59
Locatie: Tilburg
Contact:

Re: Wat is een betrouwbare lyme test?

Berichtdoor VerlorengezondheidM » Ma 16 Mei 2022, 18:42

@Sterre,

Misschien kun je de labuitslagen hier posten zodat we met jou mee kunnen kijken?
Lyme Test Negative?
It Still May Be Lyme Disease!

Na 19 jaar onbehandeld rondlopen met een klinisch ziektebeeld: Chronische Lyme, Q-koorts, Bartonella, Babesia, Anaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Rickettsia, Yersinia, Coxsackie A16+ B, HHV-6.


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten