Virussen

Voor informatie die te maken heeft met Lyme-Borreliose en/of co-infecties in artikelen en linkjes. Zoals youtube-video’s, websites, medische artikelen, blogs, artikelen over lyme en politiek, verouderd lyme-nieuws, etc.
Henriëtte
Berichten: 1561
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Wo 19 Dec 2018, 06:55

Biofilms: Discovery of a new mechanism of virus propagation;

Researchers at the Institut Pasteur and CNRS have shown for the first time that certain viruses are capable of forming complex biofilm-like assemblies, similar to bacterial biofilms. These extracellular infectious structures may protect viruses from the immune system and enable them to spread efficiently from cell to cell. "Viral biofilms" would appear to be a major mechanism of propagation for certain viruses.


https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 115946.htm

Henriëtte

Henriëtte
Berichten: 1561
Lid geworden op: Di 19 Mei 2015, 10:05

Re: Virussen

Berichtdoor Henriëtte » Ma 29 Apr 2019, 14:25

Veruit grootste Westnijlkoortsuitbraak ooit in Zuid-Europa in 2018;

9-JAN-2019 - In 2018 is bij 1503 mensen in de Europese Unie Westnijlkoorts vastgesteld. Daarvan zijn er 181 overleden. Deze aantallen liggen ver boven die van de voorgaande jaren. Het uitbraakseizoen duurde ook langer dan voorheen. Het virus wordt overgebracht door de huissteekmug die ook in Nederland veelvuldig voorkomt, maar in Nederland lijkt de kans op virusoverdracht niet zo groot.


In het jaaroverzicht doet ECDC geen uitspraak over de mogelijke oorzaak van de zeer grote uitbraak dit jaar. Het is echter waarschijnlijk dat de oorzaak gezocht moet worden in de combinatie van bijzondere weersomstandigheden dit jaar. De zomer en herfst waren zeer warm. In het begin viel voldoende regen waarna het droger werd. De combinatie van voldoende broedplaatsen en hoge temperaturen is ideaal voor de voortplanting van de huissteekmug. Ontwikkeling van het virus in de mug gaat ook veel sneller bij hogere temperaturen.


https://www.naturetoday.com/intl/nl/nat ... ?msg=24861

Henriëtte


Terug naar “Artikelen en Linkjes”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten