Antistoffen in bloed aangetoond, maar nooit verdere behandeling gehad...

Izabella
Berichten: 1
Lid geworden op: Ma 26 Aug 2019, 15:21

Antistoffen in bloed aangetoond, maar nooit verdere behandeling gehad...

Berichtdoor Izabella » Ma 26 Aug 2019, 15:33

Op 30 augustus 2016 heb ik een tekenbeet opgelopen in een Belgisch bos. Pas 36 uren later kwam ik daarachter omdat ik een volgezogen teek vond in mijn rechterlies. Deze heb ik meteen verwijderd. Geen rode ring gekregen nadien en ik was het hele voorval een beetje vergeten tot ik in mei 2017 ineens flinke koorts kreeg en griepachtige klachten. Ik heb nooit koorts dus dat vond ik verdacht. Het voelde als een heel heftige griep. Toen ik vlak daarna toch voor een bloedtest naar de huisarts moest, heb ik gevraagd om ook te kijken naar lyme. En ja hoor, ik heb dus antistoffen. Dat betekent dat ik lyme in mijn systeem heb of gehad. Nu is het zo dat ik bij tijd en wijle opflakkerende klachten heb; zenuwpijnen aan één kant van mijn lichaam, meestal bij het rechter bovenbeen en in de schaamstreek, de plek van de beet dus. Verder had ik deze zomer een reeks zeer pijnlijke blaasjes in dit gebied met weer die zenuwpijn en dacht ik zelfs aan herpes genitalis. Dit laten onderzoeken maar er was geen sprake van een soa (gelukkig). Verder heb ik regelmatig hartoverslagen, gewrichtspijn in mijn rechterschouder en rechter elleboog en ben altijd moe. Ook had ik een hele periode last van stinkende urine waarvoor geen oorzaak gevonden werd. Ik ben 43 jaar overigens. Wat ik nu heel vreemd vind is dat de huisarts helemaal niets met de uitslag heeft gedaan. Had hij me verder onderzoek moeten voorstellen? Had ik een antibioticakuur moeten krijgen? Moet dat alsnog? Kan het zijn dat ik een sterk immuunsysteem heb waardoor ik maar af en toe klachten heb? Is er na zoveel tijd überhaupt nog wel wat aan te doen?

Sproetje
Berichten: 3143
Lid geworden op: Di 28 Okt 2014, 20:33

Re: Antistoffen in bloed aangetoond, maar nooit verdere behandeling gehad...

Berichtdoor Sproetje » Di 27 Aug 2019, 19:25

Hoi,

Had ik een antibioticakuur moeten krijgen? Moet dat alsnog?


Ja

Moon
Berichten: 115
Lid geworden op: Za 15 Aug 2015, 00:50
Locatie: Enschede

Re: Antistoffen in bloed aangetoond, maar nooit verdere behandeling gehad...

Berichtdoor Moon » Wo 18 Sep 2019, 19:20

Hoihoi,

Jouw arts had je zeker een kuur moeten voorschrijven, en niet eentje voor 10 dagen maar om te beginnen voor zeker 4 tot 6 weken, omdat je er al langer mee rondloopt.
Dat je met periodes klachten hebt is redelijk typisch voor lyme.
Het kan overgaan tot steeds meer en langere slechte periodes, het kan ook evengoed met de tijd rustiger worden, en wanneer je weerstand eens slecht is de kop weer opsteken.
Ook als alleen jouw iGg antistoffen positief zijn, en de iGm niet, hoort het klinisch beeld de doorslag te geven.

Groetjes Moon.


Terug naar “Algemeen Lyme-borreliose”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten