Hoe word je behandeld voor een vitamine B12 tekort naast ziekte van Lyme?

Hoe word je behandeld voor een vitamine B12 tekort dat naast ziekte van Lyme is gevonden?

met B12 injecties bij huisarts, Lyme specialist, AVIG Lyme arts, B12 internist/hematoloog, medisch specialist neuroloog of internist in ziekenhuis
2
67%
met B12 pillen bij (Lyme) therapeut
1
33%
met B12 neusdruppels bij (Lyme) therapeut
0
Geen stemmen
 
Totaal aantal stemmen: 3

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5573
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Hoe word je behandeld voor een vitamine B12 tekort naast ziekte van Lyme?

Berichtdoor Roxy » Ma 13 Mei 2019, 20:37

Behandeling bij vastgestelde B12 tekort/B12 deficiëntie; lees meer Bron https://b12-institute.nl/behandeling-b12-deficientie/

Behandeling met hoge doseringen vitamine B12 al meer dan 50 jaar veilig gebleken; lees meer Bron https://stichtingb12tekort.nl/wetenscha ... ongegrond/
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~

Gebruikersavatar
Roxy
Berichten: 5573
Lid geworden op: Wo 29 Okt 2014, 12:14

Re: Hoe word je behandeld voor een vitamine B12 tekort naast ziekte van Lyme?

Berichtdoor Roxy » Di 14 Mei 2019, 16:39

Wees er alert op dat een vitamine B12 tekort goed wordt behandeld door de huisarts, AVIG Lyme arts Ilads werkend, orthomoleculair-/natuurarts Ilads werkend. Een voorbeeld waarbij het fout gaat bij een Lyme patiënte - een enorm vitamine B12 tekort (meer dan 10 jaar) dat niet of onvoldoende wordt behandeld met B12 injecties en kan leiden tot invaliditeit en het in een rolstoel terecht komen of bedlegerig worden.

Cosmopolitan
25 februari 2016
Amanda (27): 'Door een co-infectie en wellicht ook lyme breng ik mijn dagen voornamelijk liggend door'; gehele artikel Bron https://www.cosmopolitan.com/nl/health- ... ekte-lyme/
Toen ik ongeveer 17 jaar was begon ik met pfeiffer, dit ging gepaard met een fikse keelontsteking en daarnaast natuurlijk maanden lang heel erg moe. Niet lang daarna kwam ik erachter dat ik een enorm vitamine b12 tekort had. Toen der tijd vond de arts het niet nodig om hier iets aan te doen.
Ook herinner ik me dat ik ooit een rode vlek bij mijn knieholte gehad, maar of het van een tekenbeet was durf ik niet te zeggen.
Met dit in mijn achterhoofd, bedacht ik me weer dat ik jaren geleden een vitamine b12 tekort bleek te hebben. De klachten die je daarvan kan krijgen, lijken erg op mijn klachten en dus op fibromyalgie. Bij de huisarts heb ik een bloedtest aangevraagd en hieruit bleek dat mijn vitamine b12 nog steeds veel te laag was. De oplossing: twee keer per week vitamine b12-injecties. Helaas helpen de injecties mij niet van de klachten af.
Per toeval kreeg ik rond deze periode weer contact met een oude vriendin en inmiddels ook lotgenoot. Zij wees mij erop dat mijn klachten overeen kwamen met lyme en co-infecties en dat het misschien verstandig was om dit eens uit te zoeken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een orthomoleculair-/natuurarts die gespecialiseerd is in lyme en co-infecties. Hij volgt de ILADS richtlijnen, dit betekent dat hij behandeld met langdurig antibiotica en ondersteuning van (natuurlijke) supplementen. De bloedtesten voor lyme stuurt hij op naar Duitsland en/of Amerika, omdat de Nederlandse lyme-testen niet betrouwbaar zijn.

Uit mijn (bloed)testen kwam onder andere uit dat ik een te laag cortisol (bijnierhormoon) heb; een co-infectie heb van lyme genaamd bartonella henslae; mijn pfeiffer blijkt gelukkig nu niet actief te zijn en mijn lyme-test was negatief. Volgens mijn arts zegt dit helemaal niets en kan lyme ook wel borrelia genoemd ingekapseld zitten en zich openbaren tijdens mijn behandeling voor bartonella, daarom moet ik eerst mijn behandeling afwachten en daarna opnieuw een bloedtest doen.
De orthomoleculair-/natuurarts, Ilads werkend, focust op Lyme en coinfecties en vergeet het vitamine B12 tekort dat langdurig met B12 injecties moet worden behandeld.
~ I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday ~
~ The people who are meant to be in your life are the ones who know how to gently wait for you to heal ~
~ So encourage each other and build each other up - Positive connections ~


Terug naar “Polls”Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten